Slik håndterer du avvisning: 5 sunne strategier

Overvinn avvisning i datingverdenen med disse 5 sunne strategiene. Lær å forstå og håndtere følelsene dine mens du vokser personlig og blir bedre rustet til å finne den rette partneren.

Sarah Johnson
Author

Avvisning er en nesten uunngåelig del av datingverdenen. Å gå ut med noen og så oppleve at personen ikke er interessert i å ta ting videre, kan være vanskelig å håndtere. Det kan skade selvtilliten og etterlate deg med en følelse av at du ikke er god nok. Men avvisning er noe vi alle opplever på et eller annet tidspunkt. Her er fem sunne strategier for å håndtere avvisning, lære av den og komme sterkere ut på den andre siden.

Les også: Sånn håndterer du gamle skuffelser, hvis de forhindrer deg i å gi kjærligheten en ny sjanse

1. Tillat deg selv å føle

Vårt første instinkt etter en avvisning kan være å undertrykke følelsene. Vi forsøker å unngå smerten, forteller oss selv at vi ikke burde føle oss såret, at det ikke betyr noe. Men sannheten er at det er helt normalt å føle seg skuffet, såret eller til og med sint etter en avvisning. Det er en naturlig del av det å være menneske.

Det er viktig å anerkjenne disse følelsene i stedet for å løpe fra dem. Anerkjennelse gir deg mulighet til å bearbeide dine følelser, slik at du kan komme videre. Benektelse eller undertrykkelse av dine følelser kan føre til at de bobler opp på mer skadelige måter senere.

2. Plei deg selv

Når du har anerkjent dine følelser, er neste skritt å ta vare på deg selv. Det kan være en tid hvor du føler deg spesielt sårbar, og det er viktig å gi deg selv rom til å heale.

Det kan innebære å gjøre ting som får deg til å føle deg glad og avslappet. Det kan være å ta tid til å lese din favorittbok, se en film, trene, lage mat, eller tilbringe tid med venner og familie.

Å ta vare på deg selv handler også om å spise sunt, få nok søvn og finne måter å slappe av på. Alt dette kan hjelpe med å bygge opp din selvtillit og hjelpe deg med å føle deg sterkere.

Les også: Gjør du alltid det du har lyst til?

3. Få perspektiv

Når vi opplever avvisning, kan det være lett å falle i fellen av å ta det personlig. Men det er viktig å huske at en avvisning ikke definerer din verdi som person.

Avvisning er en del av livet, og det er noe alle opplever. Det er ikke en refleksjon over din verdi som person eller et tegn på at du er uønsket. Det er simpelthen et resultat av at to mennesker ikke var kompatible på det tidspunktet.

Det er viktig å huske at vi alle har forskjellige preferanser, og bare fordi en person ikke er interessert i deg, betyr det ikke at andre ikke vil være det. Det er mange forskjellige grunner til at en person kan velge å ikke fortsette et forhold, og mange av dem har ingenting å gjøre med deg personlig.

4. Lær av opplevelsen

Selv om det kan være vanskelig å se det i øyeblikket, er det ofte noe å lære fra en avvisning. Det kan være en mulighet til å reflektere over hva du ønsker i et forhold, og hva du ikke ønsker.

Det kan også være en sjanse til å se på din egen oppførsel og måter å samhandle med andre på. Var det noe du kunne ha gjort annerledes? Var det tegn du overså?

Å lære av avvisning kan være en sterk vekstopplevelse som gjør deg mer bevisst på dine egne behov og følelser og bedre rustet for fremtidige relasjoner.

5. Kom tilbake i salen

Etter en avvisning kan det være fristende å gi opp dating helt. Men å trekke seg tilbake fra datingverdenen kan hindre deg i å finne en person som er et godt match for deg.

Les også: Dating-blues? Slik bevarer du gnisten og motivasjonen

Når du føler deg klar, er det viktig å komme tilbake i salen. Det kan ta tid å komme seg etter en avvisning, og det er greit å ta denne tiden. Men når du føler deg klar, er det viktig å ikke la frykt for avvisning hindre deg i å prøve igjen.

Husk at hver ny person du møter er en ny sjanse til å finne kjærligheten. Og jo mer du prøver, desto større er sjansen for å finne den rette personen for deg ❤️

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.