Dating-blues? Slik bevarer du gnisten og motivasjonen

Opplever du at nettdating gjør deg melankolsk eller stresset, fordi det enten er for mye som skjer eller for lite? Med disse 10 tipsene holder du motivasjonen oppe, til du har møtt den helt rette kjæresten.

Sarah Johnson
Author

Å opprette en profil er gjort i en fei – klikk – og du er i gang! Den perfekte kjæresten, livets utkårede, vil snart dukke opp på skjermen og straks sende en smeltende, søt melding..? Åh, så raskt og enkelt er det sjelden. Og heldigvis. Dette er jo ikke en impulsiv avtale eller et mindre prosjekt du er i ferd med å inngå.

Å finne kjærligheten kan til tider ta lenger tid enn man antar, og det kan oppstå "bump" på veien som er umulige å forutsi. Det kan være lav aktivitet rundt profilen din, ikke alle dater er like vellykkede, man kan bli trett, til grensen av stresset, av å forholde seg til en strøm av nye mennesker – og mens en viss melankoli sprer seg, minker motivasjonen.

Alt dette vet du, hvis du har blitt rammet av dating-blues? Vi har samlet 10 raske tips som hjelper deg med å beholde gnisten og holde motivasjonen oppe, til du har funnet den helt rette kjæresten.

1. Skjerm av

Fyller nettdating plutselig mye i hverdagen din eller i din bevissthet? (Uten at du av den grunn har funnet en kjæreste enda). Skjerm litt av! Flytt fokuset fra skjermen og gjør noe annet. Nye opplevelser gir deg også noe å skrive om eller fortelle når du dater. Online dating er et verktøy – en måte å møte nye mennesker på, ikke hele livets omdrejningspunkt. Fokuser heller på å gjøre hverdagen din interessant. Gjør noe nytt, det gir frisk energi.

2. Den indre ro

Ventetid er det verste. Men selv om du er utålmodig, lønner det seg ikke å bli altfor ivrig. Overveldende iver får lett andre til å ta et skritt tilbake og det oppfattes lett som (og er kanskje også) en avvisning. Det gir riper i selvbildet og setter i gang en negativ spiral. Finn din indre ro og gjør noe som gjør deg glad. Når du før en date har gjort noe som har satt deg i godt humør, reflekteres det i din utstråling.

Les også: 10 tips som gjør deg til en god catch

3. Ingen date er bortkastet tid

Har du vært på for mange dater som av en eller annen grunn ikke var vellykkede? Se på dem som erfaringer. Det kan man som kjent aldri få for mange av. Men skriv også en liste over aktiviteter du selv vil gjøre og steder du har lyst til å besøke. Da kan du enkelt koble dater til noe du uansett har lyst til å gjøre – og som for øvrig ofte er morsommere når man er to. Det er som å spørre kollegaene på jobb om noen vil være med og se den nyeste filmen i kinoen? Opplevelsen blir det primære. Inntil det riktige matchet tar førsteplassen.

4. Manglende engasjement

Du vil gjerne finne en kjæreste, men når det kommer til stykket, føler du deg ikke virkelig engasjert? Kjenner du deg igjen? Kanskje er du tilbakeholden med å avtale dater, eller du følger ikke opp på dem? Da må du – hånden på hjertet – spørre deg selv om du har de rette følelsene med i prosjektet? For hvis du innerst inne tviler på at det vil lykkes, eller du ikke er følelsesmessig fri fra ditt gamle forhold, vil du lett sabotere for deg selv.

5. De gode møtestedene

Prøv å tenke kreativt når du avtaler en date. Gjør den litt annerledes ved å velge et sted eller en aktivitet som skiller seg ut. Hvor grensen går, vet du selv, men kan dere utfordre deres mot på en morsom måte? Begjær og frykt er to følelser som man skulle tro ligger langt fra hverandre, men kroppen frigjør nøyaktig de samme hormonene, derfor har den vanskelig for å kjenne forskjell på om noe skremmer oss – eller tiltrekker oss. Det betyr at du lett kan føle deg forbundet med et menneske du har opplevd noe nervepirrende sammen med. Det kunne være tretoppsklatring eller å kjøre gokart.

6. Pinlige møter

Føler du deg utenfor komfortsonen når du skal på en ny date? For noen er det en stor utfordring å møte – og snakke med – nye mennesker. Hvis du heller vil ha det trygt enn lekent og utfordrende, velg et møtested som er ok, uansett om dere matcher eller ikke. Lås deg ikke til flere timers samvær, for eksempel ved å gå på restaurant. Forestill deg at du senere skal referere det din date forteller. Selv om du selvfølgelig ikke skal det, vil det gjøre deg oppmerksom og nærværende. Din date vil nyte å ha din fulle oppmerksomhet og føle seg komfortabel. Det smitter.

Les også: Nervøs for å dra på date? På denne måten overvinner du frykten din

7. For få klikker på profilen

Er det lite aktivitet rundt profilen din? Kan det skyldes at bildet ditt ikke er iøynefallende og appellerende nok? Mørke og uskarpe bilder, eller bilder tatt i rare vinkler, blir lett oversett. Mange forhåndsdropper også personer som gjemmer seg bak solbriller. Velg et skarpt, nytt og representativt bilde, og fortell om deg selv og dine interesser i profilteksten. Prøv å få med noen følelser. Hva gjør deg glad? Hvor trives du best?

8. Vanskelig å følge opp

Selv når den første daten har sendt deg hjem med et stort smil og en god følelse, kan det være hjertebankende å skulle følge opp. Hvor skal den neste daten finne sted? Er det for tidlig og for intimt å invitere hjem? Det gjelder å holde fast ved den lette stemningen mens man blir bedre kjent.

Les også: Sånn følger du opp etter deres første date

9. Nedspilt – oppspilt

Bare vær deg selv, hører man ofte fra velmenende venner og familiemedlemmer fylt med gode råd. Men det er lett å falle ut av rollen som seg selv på en date, for eksempel hvis man blir sjenert eller begynner å skryte for å styrke egoet. Men verken nedspilt eller oppspilt oppførsel er helt autentisk. Du får genuin interesse ved å være ... Genuin!

10. Begrensninger eller muligheter?

Livet er ikke alltid rettferdig. Av og til går planer i vasken og drømmer smuldrer, og etterlater oss motløse og oppgitte. I den tilstanden er det verdt å lene seg på et sitat fra glødepærens oppfinner, Thomas Edison: – Når du tror at du har uttømt alle muligheter, husk på … det har du ikke! Den berømte teknologiske pioneren tok patent på over tusen oppfinnelser fordi han stædig fulgte sine mål og søkte nye muligheter der andre så begrensninger. Han grep sjansene når de bød seg, og det kan vi lære av. Ikke for å oppfinne noe verden aldri har sett, men rett og slett for å nå et mål. For eksempel å møte den helt riktige kjæresten.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.