Nervøs for å dra på date? På denne måten overvinner du frykten din

For noen er det en fest å møte nye mennesker, for andre føles det kleint eller rett og slett angstfremkallende, som gjør at de bare gir opp og aksepterer at de skal være alene. Men sånn trenger det ikke være.

Sarah Johnson
Author

Hjertebank, sommerfugler i magen, rastløshet. Hvis en spirende forelskelse og spente forventninger setter i gang denne utålmodige uroen i kroppen din, kan det egentlig være ganske deilig. Skyldes den derimot nervøsitet, ja da er det fort en helt annen sak.

For noen er det en fest å møte nye mennesker, og for andre er bare tanken på å skulle på date angstfremkallende. Kanskje til og med så ubehagelig at de bare gir opp og aksepterer at de skal være alene.

Men sånn behøver det ikke å være. Ikke i det hele tatt.

Datingsituasjonen føles ofte veldig isenesatt, hvor mange av oss føler at vi blir satt under lupen og det gjør oss ganske sårbare. - Hva hvis det blir kleint? Ydmykende? Hva hvis jeg ikke klarer å overvinne sjenertheten min og ikke finner på noe å si? Ja, hvis vedkommende i det hele tatt dukker opp..

Men la oss ta et stort skritt bort fra dette kaldsvette-fremkallende tankekaoset og i stedet gå konstruktivt til verks. Nervøsiteten kan nemlig overvinnes.

1. Før du går på date

Terroriserer du daten din med tanker om at du faktisk er ganske kjedelig, ikke er god nok og tilsvarende selvsabotasje? Prøv med en mer vinnende stategi. Se deg i speilet og gi deg selv et kompliment. Du fortjener å bli elsket (også av deg selv). Du kunne startet hver dag med en sånn positiv bekreftelse. Tenk på hotellkongen Petter Stordalen. Han er, ja noen vil sikkert kalle det overstadig begeistret og han er det helt bevisst. Han har valgt å være glad. Positiv energi smitter og er tiltrekkende.

2. Pust

Pusten er en fin hjelper når nervøsiteten skal holdes i sjakk. Når vi er urolige har pusten en tendens til å skje i øverste del av brystkassen og det kan da ytterligere øke anspentheten. Ved å ta et dypt innpust, blir det mye lettere å slappe av. Det er forbausende effektivt og ganske enkelt.

3. Gi slipp på de dårlige erfaringene

Når vi går inn i et nytt forhold - og det er jo det vi gjerne vil når vi dater - er det normalt å lene seg på sine tidligere erfaringer. Hvis vi har blitt dumpet eller bare vært på noen grusomme dater - vil historien da gjenta seg? Neh, hvorfor skulle den det? Det er ikke logisk at dine fremtidige dater vil være kopier av de du har hatt tidligere, så ignorer alle “hva hvis´ene”. Bruk energien på å være tilstede. Rydd unna det som holder liv i de dårlige minnene. Det kan være klær og ting - og prøv å la vær med å henge igjen i at det ikke tidligere har gått som du hadde sett for deg. Alle har forskjellig bagasje med seg.

Læs også: Åh gud, jeg skal på date - hva gjør jeg??

4. Ut med det!

Magefølelsen din sier deg at dette ender dårlig? Overbevisninger, magefølelse og intuisjon er en gjenspeiling av underbevisstheten, og den styrer i stor grad adferden vår. Et triks for å rydde opp i underbevisstheten er å begynne å skrive. Bruk et lite kvarter og skriv akkurat det som faller deg inn. Les det etterpå og brenn hele driten. Idéen er at du skaper en tydeligere bevissthet og gjør det lettere for deg å gå etter målene dine.

5. Hensikt og forventninger

Har du skyhøye forventninger før en date? Det kan få pulsen til å stige - og det kan fort ende i et antiklimaks. Hensikten din er å finne en snill kjæreste, men minn deg selv på at det fortsatt er tidlig i forløpet. Si til deg selv at du bare skal tilbringe et par interessante timer sammen med et annet menneske. At du skal nye ettermiddagen i stedet for å rydde opp eller ligge henslengt i sofaen, eller hva enn du nå ville ha foretatt deg…

6. Tenk på resultatet

Hvordan ser din lykkelige fremtid ut? Er du alene, eller er du i et forhold? Hvilken tanke gjør deg glad? Kan det gjøre deg mer målbevisst å tenke på at du ved å gå på dater er det veien mot det livet du ønsker deg? Alt har en pris. Hvis du f. eks vil bli i god form, må du begynne å trene - og det kan være vanskelig å komme i gang. Men å tenke på resultatet kan virkelig være god motivasjon.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.