Sånn håndterer du gamle skuffelser, hvis de forhindrer deg i å gi kjærligheten en ny sjanse

Har fortindens synder - og skuffelser - satt en støkk i deg, så du ikke tør å date eller prøve å finne deg en kjæreste? Det skal du ikke finne deg i.

Sarah Johnson
Author

Klarer du ikke legge gamle skuffelser bak deg? Du tenker kanskje ikke en gang over at du gjør det? Men helt ærlig, hvis fortidens synder - og ødelagte drømmer - har satt en støkk i deg, så du ikke tør å lete etter en kjæreste. Det skal du ikke finne deg i lenger!

Kjærligheten fortjener alltid en ny sjanse.

Mange av oss blir fanget i en negativ spiral når vi opplever nederlag og fiasko, men dumme ting skjer. Vi tar feil valg eller blir valgt bort, det kan være hvor som helst og handle om hva som helst. Skuffelse og anger setter inn, og tankene går i spinn, helt til det blir en besettelse. - De ler nok av meg, jeg får aldri endret på dette, hvordan kunne jeg.. etc.

I stedet for å spørre seg selv hva man kan lære av den forferdelige erfaringen, forholder man seg passivt lyttende til denne grusomme historien om seg selv - fra seg selv. For en udugelig tulling jeg er eller det er så synd på meg. Selvfølelsen havner helt på bånn, og det samme gjør lysten til å ta - eller gi noe - en ny sjanse.

Gi slipp på fortidens synder

Lær deg å se tegnene på at du fortsatt henger igjen ved gamle skuffelser og nederlag. Står du f. eks på butikken og får vondt av deg selv når du ser salgskonsepter som “middag for to”? Når de fleste av vennene dine eller bekjente er i et forhold? Følger du fortsatt eksen din på sosiale medier? Gi slipp på fortidens synder. Tvil og bekymring forhindrer deg i å se fremover og gjør definitivt ikke humøret ditt noe bedre. Det får deg derimot til å vakle og overtenke alle fremtidige scenarioer og putter deg i det-går-nok-dårlig-igjen-modus. Resultatet blir fort at du ikke gjør noen verdens ting - i stedet for å utfolde deg.

Prøv å akseptere det

Forhold tar slutt, forbindelser brytes og selv for de hardhudede kan det være smertefult. Det er vitenskapelig bevist at menn etter et brudd opplever emosjonell smerte lenger enn kvinner. Men jo fortere det lar seg gjøre å akseptere at ting er som de er, jo fortere kan de negative tankespiralene brytes. Fortiden endrer seg ikke, uansett for mye du dveler ved den og spekuler på hva du kunne ha sagt eller gjort annerledes. Når du føler deg oppslukt av de gamle skuffelsene, så gjør noe positivt i stedet. Hva kunne gjort deg fornøyd i dag? Legg bort skjermen og gå ut. Naturens evne til å sku ned for stresset og nedstemthet er gull verdt - og gratis.

Læs også: Hater du å fortelle om deg selv når du er på date?

Skap en visjon

Hvis du ikke tør/orker/har lyst til å date og prøve å finne deg en ny kjæreste etter tidligere skuffelser, hvordan skal det da la seg gjøre å endre sivilstatusen din? Prøv å visualisere fremtiden din sånn som du helst vil at den skal være. Skap en visjon og hold den kursen hver dag. Du kan eventuelt prøve meditasjon for å få kontroll over tankene dine. Noen mennesker mediterer om morgenen som en fast rutine. En ny date er en ny date, helt uavhengig av hva som har skjedd tidligere i livet.

Du alene har makten

Når du bruker mye tid på å tenke at du savner å ha en kjæreste, er det ikke det samme som at du tar initiativ til å få deg en. Du må opp på hesten igjen! Du alene har makten til å gi kjærligheten en ny sjanse ved å gi slipp på taket gamle skuffelser har på deg. Og som til og med har potensiale til å spenne ben på kjærlighetslivet ditt, hvis du fortsetter å la fortiden styre. Lev i nuet. Det krever sikkert øvelse eller evt. en god samtalepartner som kan få deg på riktig spor (og minne deg på at du hverken er dum eller udugelig, fordi det tidligere ikke har gått helt som man ønsket). De gamle skuffelsene tråkker på selvfølelsen din og bryter ned lysten til å prøve noe nytt når de får lov til å ta så mye plass. De er giftige. Tenk over dét - og ikke finn deg i det.

Læs også: Tar du sjansen når den byr seg?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.