Visste du at disse 10 kvinnelige trekkene tiltrekker menn?

Vi kjenner jo godt til mange av de fysiske trekkene og egenskaper hos kvinner som menn sjelden kan motstå. Vitenskapen støtter noen av dem.

Sarah Johnson
Author

Skjønnhet kommer innenfra, sier man. Men det er jo mye pent å si om det ytre også. Noen spesifikke kvinnelige trekk tiltrekker menn, og mange av dem kjenner vi jo godt til. Midjemål, fint hår… At hun ligner på sin mor! Og det er ikke tatt ut fra løse lufta, for vitenskapen forteller hva det er hos kvinner som tiltrekker menn. Og det er ikke en gang sikkert at de selv er klar over det - før de finner det. Her er topp-ti.

1. God selvfølelse

En selvsikker kvinne som kjenner sin egen verdi, tenner mange flere menn enn hva-synes-du-typen som synes det er vanskelig å ta beslutninger. En god selvfølelse er attraktivt og viser at du har overskudd og tenker positivt.

2. Et voksent utseende

Hvis mannens mor er over 30 år når hun får han, tiltrekkes han med stor sannsynlighet selv som voksen av kvinner med en voksent utseende. Og da andelen av nybakte mødre over 30 år har steget markant (ca. 36% av førstegangsfødende er i dag over 30), må fine smilerynker og små diskrete grå hår på hodet bli mer og mer sexy fremover. Apropos hår, ser menn også mest etter kvinner som har samme hår- og øyenfarge som deres mødre, viser et forsøk gjort på et skotsk universitet, St. Andrews. Det gjelder faktisk for alle pattedyr, så hvorfor ikke for oss?

3. Humoristisk sans

Både menn og kvinner tiltrekkes av humoristisk sans, mens når kvinner primært tiltrekkes av mannens evne til å få andre til å le, har menn det en smule annerledes. Menn liker godt morsomme kvinner, men de liker enda bedre når kvinnen ler av dem - altså mannens morsomheter. Spesielt når det gjelder dating er det viktig for menn at kvinnen forstår deres vittige tone.

4. Øyenfarge

Du kan kun få et barn med blå øyne hvis du og partneren din har blå øyne, eller hvis dere bærer det recessive genet for blå øyne. Mennesker med blå øyne bærer ikke genet for brune øyne, for det er dominant og ville altså da gitt dem selv brune øyne. Og der var biologitimen over! Men det kan være den genetiske årsaken til at menn med blå øyne for det meste foretrekker blåøyde kvinner. Bokstavlig talt.

5. Villig til å ta sjanser

Denne egenskapen tiltrekker like mye menn som kvinner og har sannsynligvis gjort det helt siden Adam og Eva. Vi tiltrekkes av mennesker som tør å satse. Det er sexy å ta sjanser, spesielt når det gjelder aktiviteter som involverer naturen. F. eks. skikjøring, ridning, klarting og surfing. Å ta idiotiske sjanser som å kjøre stisykkel uten hjelm, bil uten belte eller å eksperimentere med narkotika er ikke en del av pakken.

6. En lys stemme

En hes, litt hviskenede soveromsstemme er da opphissende? Nei, ikke hvis man ser på resultatene fra University College i London. De viser at menn generelt tiltrekkes av lyse kvinnestemmer, og det henger nok sammen med at høye toner forbindes med ungdom. Tonefallet kan imidlertid også bli for høyt. Kvinner med skrikende stemme får ikke mange blikk, noe som sannsynligvis ikke overrasker. Men kvinners stemmer har det faktisk med å få et høyere tonefall når de snakker med en mann de er interessert i.

Les også: 7 hemmelige tegn på at din date er interessert i deg

7. Uavhengighet

Det er en fin grense mellom å bli spurt om råd eller bli bedt om hjelp til ett eller annet og å ha en venninne som aldri gjør noe uten å involvere partneren sin. Menn setter pris på uavhengige kvinner som kan ta beslutninger og forsørge seg selv. “Needy” er et stygt ord som kan få de fleste menn til å storme ut, bort, vekk…

8. Tippe hodet litt

I Australia har forskere oppdaget en vittig detalj som menn ikke kan motstå. Et triks alle og enhver kan bruke. Det dreier seg om å tippe hodet litt på skrå i den helt riktige vinkelen. Ved hjelp av bildemanipulasjon kom man i studiet frem til at når kvinner tippet hodet litt fremover, så blikkretningen gikk oppover, tittet mennene lenger på bildene deres.

9. Estetisk sans

Kvinner som er i stand til å skape noe vakkert, vekker en manns interesse. Det kan gjelde interiørdesign, f. eks å få noe gammelt og skjevt til å passe perfekt sammen med noe nytt. Det kan også være utseende deres, med klær og sminke. Kvinner med estetisk sans er som regel attraktivt, hvis man spør mennene.

10. Intelligens

Sunn fornuft er aldri dumt. Hvertfall ikke hvis den befinner seg i hodet til den kvinnen som skal være mor til dine barn. Ellers er det av en påstand om at menn skremmes bort av smarte kvinner, men det holder ikke mål. I en undersøkelse gjort under en speed date med over 500 deltakere forteller flesteparten av mennene at de først og fremst fokuserte på kvinnenes utseende, men at tiltrekningen økte hvis kvinnene hadde noe smart å komme med.

Les også: Er du trist eller tilpass som singel?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.