Skal din største drøm gå i oppfyllelse?

– Start med å stoppe opp. Gjør noe som gjør at det oppstår et ørlite pusterom i hverdagen din, sier coach og terapeut Henrik Milo. Han har lang erfaring med å hjelpe mennesker til å utfolde sitt potensiale og leve ut drømmene sine. Les flere av hans gode råd her.

Sarah Johnson
Author

De fleste av oss kjenner oss igjen: Vi har en drøm. Noe skal være annerledes enn det er nå. Morsommere, mer utfordrende, kanskje også bare mer i balanse. Vi tenker at vi skal nå dit! F. eks. dit hvor vi er lykkelige sammen med den rette partneren. Men hvordan? Til tross for at man har prøvd mange tilnærminger, har vår største drøm enda ikke gått i oppfyllelse. Må man da nøye seg med at drømmen forblir en drøm? Selvfølgelig skal man ikke det. Ikke i det hele tatt, hvis man spør coach og terapeut Henrik Milo, som er grunnlegger og eier av firmaet Hellerup Life Coach.

– Å realisere drømmene sine gjør livet meningsfylt, og det kan være alt mulig. Men hva er viktigst, og hvordan kommer man gjennom de inngrodde vanene som ødelegger, og ikke minst de begrensningene vi selv setter? Henrik Milo smiler imøtekommende. Han er ikke en trollmann som på magisk vis kan fjerne hindringer på lykkens vei, men han har ti års erfaring og utdannelse i å hjelpe mennesker med å gå i riktig retning for å nå målene sine. F. eks. å gå i riktig retning mot å nå et personlig resultat eller mot bedre selvfølelse og mer ro. Eller det kan være å håndtere mønstre i forhold til kjærlighet, enten om du til nå har vært for opptatt til å finne kjærligheten, eller om du rett og slett er lei av å være singel.

– Start med å stoppe opp! For å få klarhet må man kjenne etter, ikke oppe i hodet, men i hele kroppen. Hva er det viktigste? Hjernen vår er veldig god til å spytte ut tanker, men det er nede i kroppen vi merker hva som er viktig og ekte for oss. Når vi evner å gå ut av alle disse tankene - hvertfall de tankene som begrenser oss - så skaper vi klarhet og frihet.

Henrik Milo sammenligner kroppen med dashbordet i bilen: Vi kjører avgårde og nyter utsikten, men hvis noe lyser rødt, eller GPS´en viser en ny retning, må vi flytte fokus hvis turen skal fortsette med å være vellykket.


Når Henrik Milo har klienter som savner forandring, er hans røde tråd først å få en avklaring. Hva er dine personlige verdier? Hvilken type person er du, og hvis tilfellet er at du savner en person å dele livet med, hva er det du absolutt må ha?

– Du kan ha hundre kriterier, men hva er dine topp-5? Og hvilke punkter er oppe til forhandling? Det er nemlig like viktig å se på det som jeg kaller mulighetsrommet.

– Stopp opp eller lad opp, for ellers drukner de gode hensiktene om å forandre noe i hverdagen. Samtidig er det viktig å ha delmål underveis, og akseptere at vi ikke er perfekte. De fleste av oss tenker på det endelige resultatet: Vi skal dit! Men vi skal også anerkjenne det som vi klarer underveis, og bli oppmerksom på vår følelsestilstand, for det hjelper oss videre. Akkurat som når vi har kjøpt et par løpesko og har tatt de på: Ja men da kan vi jo like gjerne ta oss en tur ut, og når man først er ute blir vi litt mer motivert, og plutselig er man i gang. Det handler om momentum. Om å gripe øyeblikket.

– Du har faktisk selv alt du trenger for å oppnå dine mål, men kanskje tar usikkerheten og negative tanker om deg selv opp all plassen? Bli bevisst på at du ikke skal fôre din indre kritiker og begrense deg selv. Og så skal du unngå å ha torpedo-fokus på livssituasjonen din: Jeg blir først lykkelig når jeg har funnet en partner. Det handler om å komme over i de gode opplevelsene, konstaterer Henrik Milo og smiler igjen. For han er helt med på at veien din kan være litt kronglete og til tider ganske hard, men også innsiktsfull og inspirerende, fordi man begynner å se på seg selv med nye øyne.

Læs også: Sånn snakker du deg direkte inn i hjertet til daten din

– Vi får ikke skapt det vi håper på og drømmer om, fordi det mangler balanse mellom oppladning og gjøremål. I den hektiske hverdagen vil vi få til alt, gjøre mer… ha mere… Vi gir for lite plass til ro og refleksjon, men hvis vi sørger for å skape bare et bitte lite pusterom - noen få ganger i uken, ja da vil vi over tid oppleve at vi får mer energi og kan skape mer. En slagt renters rente system, sier Henrik.

– Man kan ønske seg indre ro i den grad at man er helt febrilsk etter å få den, men så får man den nok allikevel ikke, eller? Det er mer sannsynlig at det vil skje hvis vi endrer noen vilkår. Samtidig må gå inn i virkeligheten, så hvis vi drømmer om å få en partner, er sjansen for å finne en selvfølgelig større jo mer man sosialiserer seg og tar initiativ. Det er et naturlig samsvar mellom det vi igangsetter og sannsynligheten for suksess. Vi kan fortsatt sette senen i romantiske rammer, men underveis er det verdt å fokusere på opplevelser, lærdom og erfaringer man får av å treffe nye mennesker.

Vil du dykke ytterligere ned i Henrik Milos verktøykasse?Klikk HER

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.