Skal denne julen være hjertenes fest, bokstavelig talt?

Hjerter og stjerner skal klippes og flettes - julen står for tur, men ville du foretrukket at det var en søt date som stod på trappen? Savner du å slippe en kjæreste inn i varmen, så fort deg å gjør noe med det. Her er 24 forslag til romantiske desember-dater.

Sarah Johnson
Author

Julen er hjertenes fest. Men skal den være hjertevarm helt bokstavelig talt, skal du helst ha noen å dele julekosen med. Noen å nyte gløggen med, kjøpe en helt spesiell gave til og ligge i skje med i sofaen for å se på Sex and the City på HBO, eller en av de gamle klassikerne i den uendelige rekken med julefilmer som sendes i desember.

Hvis du savner en kjæreste å flette hjerter (og fingre) med, så skynd deg å gjøre noe med det. Her får du 24 forslag til romantiske desember-dater og du behøver ikke vente med å åpne hver “luke”. La deg inspirere av alle og slipp daten din inn i varmen.

1. La det snø…

Det er ikke en selvfølge at det blir hvit jul i storbyene, men skulle det komme en del snø i helgen, hvor gøy hadde det ikke vært å bygge en snømann og ha en real snøballkamp. Men har du noen å sikte på?

2. En offline dating-dag

Inviter daten din på juleverksted, hvor dere legger bort elektronikken. (Okei da, finn oppskriften på nettet, og en spilleliste med julemusikk, men legg telefonen bort utenom det). Flett hjerter og stjerner og kremmerhus. Og fingre… Eller hvis dere er stødig på hånden: Bygg deres første felles hus: et pepperkakehus.

3. Bli i sengen

Glem alt om julestress og sov lenge, ha sex og ta stein-saks-papir om hvem som skal hente kaffen. Se film og serier på pc´en.

4. Kjøp brukt

Når kanten på bankkortet stadig blir skarpere og skapere og vipps-fingeren har begynt å vibrere, kan forbrukskurven flates ut ved å invitere daten din med på skattejakt i bruktbutikker eller på loppemaked. Finn julegaver og overraskelser som får frem smilet, fordi de er rare, skeive og nostalgiske.

5. Piknik i desember

Desember måned er på denne breddegraden ofte bitende kald, men skulle det vise seg å være blå himmel og bare et par minusgrader, dra på piknik med varm kakao på termosen og noen få vedkubber i sekken til å tenne bål, og bli ute til stjernene titter frem på himmelen.

Læs også: På denne måten avslører stemmen om daten din er interessert i deg

6. Konsert eller kamp

Julekonserter spilles i omtrent samtlige kirker og kulturhus i desember, og er du og daten din ikke så glad i gospel og de klassiske julevisene, kan dere velge å dra å se på en kamp i en idrettshall. Det er samtidig også et pusterom fra gløgg og pepperkaker, kjas og mas.

7. Hjemmelaget konfekt

Å lage sin egen konfekt, ha konditorfarge i marsipanen, ta skallet av mandlene, temperere sjokolade, det hører julen til – og enda hyggeligere er det om man er to. Kanskje det til og med er rom for konkurranse om hvem som lager den søteste marsipangrisen.

8. Ommøblering

Er det tid for å flytte litt rundt på møblene og innrette seg litt annerledes før boksen med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes er det best å være en til, så den andre kan løfte i den ene enden. Å ha forskjellige prosjekter som å gjøre handy ting eller ommøblere er uansett mest inspirerende og overkommelige hvis man ikke er alene om det. Kanskje ikke den aller beste idéen på første date, men en av de neste..?

9. Ikea testen

Apropos innredning så kan du gjøre den ultimate analoge matchmaker-testen ved å invitere den nye kjæresten din med på Ikea for å kjøpe f. eks. en kommode dere må montere sammen. Hvis dere klarer å samarbeide om å sette den sammen så den fungerer, da tror vi på dere!

10. Gode gammeldagse brettspill

Brettspill - Besserwisser, Azul eller en god gammeldags omgang med Yatzy over et par juleøl er jo ganske hyggelig, og samtidig kan man glede seg over at det kun er terningene som ruller avgårde. Ikke kronene. Har du noen å spille med?

11. Lån en fonduegryte

Fondue er opprinnelig et over 300 år gammelt sveitsisk påfund. Man satt en gryte med smeltet ost på bordet og dyppet brød i den ved hjelp av gafler. På 1960 tallet ble fondue veldig populært her - ikke med ost, men med kjøtt og små biter med grønnsaker og sopp som ble stekt i olje, buljong eller rødvin. Senere som dessertversjonen med frukt dyppet i smeltet sjokolade.

12. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke å være proff for å gå ut å danse. Man trenger bare å være to. Det finnes danseskoler, klubber og arrangementer rundt omkring i landet. Sjekk på nettet hvor det er noe i nærheten og ta på dere noen lette sko som får dere til å sveve over gulvet. Eller gir dere en god latter.

13. Prøv noe dere ikke har prøvd før

Julen er tradisjonsrik. Vi gjør det vi pleier å gjøre hvert eneste år. Hvorfor ikke bryte mønsteret? Hvis dere skal gå på date, prøv å brainstorme først: Hva har dere alltid hatt lyst til, men enda ikke har fått gjort? Laget hjemmelaget sushi, dyppet føttene i et fiskespa, danset linedans, eller fått tantrisk massasje… Å prøve noe helt nytt sammen er et steg ut av komfortsonen, og det skaper lettere en tettere relasjon.

Læs også: Gjør du alltid det du har lyst til?

14. Latter, bowling, karaoke

Byens hotteste steder og barer koker i desember når alle skal ha julebord. Det er full fest over alt, så hvorfor ikke bare bli med på festen? Spill bowling, dra på karaokebar, eller dra på en vinbar - det er garantert godt humør og god stemning.

15. Lag god mat

Å stå på kjøkkenet sammen er en effektiv test for hvordan man samarbeider, og så ender det forhåpentligvis i en romantisk middag, hvor dere har muligheten til å rose hverandre for deres kulinariske evner. Skulle de vise seg å være litt begrensede, må dere lage risengrynsgrøt eller gå rett på desserten.

16. Finn et juletre og pynt det

Skal det gjøres 100 prosent, skal du selvfølgelig ut og felle ditt eget tre på en juletreplantasje, men du hadde kanskje tenkt mer i den retningen at du skulle ha et lite tre i en potte? Å være to om å pynte treet mens alle de gamle klassikerne til Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey dundrer i høytaleren, er det det samme som å si: “All I Want for Christmas is You…”

17. Bambi på glattisen, eller…

Midt i det stillesittende kaloribombe-inntaket kan det være godt å kjenne på at man også har en kropp. Dét oppdager man på skøytebanen, og uansett om du er som Bambi på glattisen eller er en gammel ishockeyspiller, så er det å gå på skøyter forbundet med godt humør og vitalitet.

18. Kosesokker

Den ultimate julekosen innebærer fyr i peisen, varm toddy eller sjokolade og knasende sprø vaniljekranser. Og så kan man sitte der og ha det hyggelig i de deilige kosesokkene sine. Et fat med stearinlys kan selvfølgelig også være bra nok hvis man ikke har peis, men han eller hun du skal dele julekosen med, er ikke til å unnvære.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker hvor man kan finne unike julegaver. Og det å dra på museum er forøvrig helt perfekt for en date, for uansett hvilken type utstilling det er, er det alltid mye å snakke om å reflektere over. Farger og lys inspirerer oss ytterligere i denne mørke tiden, så det kan være noe helt spesielt med det å gå på museum eller et galleri som har åpent på kveldstid.

20. Pakkelek

Pakkelekene som enten har overtatt eller supplerer julegaveorgien kan uten tvil overføres til et kjæreste- eller datingspill for to. Det er bare å kjøpe inn noen gaver og ha reglene klare før dere begynner å kaste terninger. Av hensyn til den videre julefreden kan det lønne seg å bestemme seg for om gavene skal inneholde massasjeolje og sexy undertøy, eller bare en pakke med julegodteri.

21. Crazy julelys-tur

Julelysentusiaster over hele landet gjør alt de kan for å overgå Chevy Chase i julekomedien “Hjelp, det er juleferie”, hvor han pynter huset sitt med så lange lyskjeder at strømmer går over alt. Det var før klimakrisen, men sjekk om det fortsatt finnes folk som går amok med julelys, og kjør ut og opplev de overpyntede husene og veiene.

22. And just like that – og julefilm

På mange av dagene i desember frister det overhodet ikke å gjøre utendørs aktiviteter, men det gjør derimot sofaen og et deilig varmt teppe. Så er det bra at HBO Max nå sørger for at vi får et gjensyn med Sex and the City-venninnene Carrie, Miranda og Charlotte i etterfølgeren And just like That. 1o episoder får vi, og funker ikke den ikoniske serien fra New York som datemateriale, er det jo en haug av andre søte, morsomme og romantiske julefilmer.

23. Kroppen i fokus

Skal kroppen utfordres eller skjemmes bort? Meld dere på yoga, kanskje til og med også hot-yoga, eller bestill parmassasje. En deilig dag på spa kan få en til å glemme alt om snø, rusk og kulde.

24. Date på julekvelden

Juleaften. Forhåpentligvis skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du hjem alene når kvelden er slutt? Mange barer har åpent på julekvelden, og kan du forestille deg noe bedre enn å møte noen over en kald øl, når maten og konfekten er spist opp, og gavene er pakket opp? Det kan være at du har den beste julegaven til gode.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.