Sant eller usant? Hva mener du om disse 6 kjærlighets-klisjeene

Du kjenner sikkert til alle de gamle traverne - Kjærligheten kommer når du slutter å lete - kvinner elsker ‘bad boys’ - det er heldigvis andre fisk i havet - Motsetninger tiltrekkes... Men stemmer de?

Sarah Johnson
Author

Vi støter på den med jevne mellomrom, de oppbrukte klisjeene om kjærlighet, og vi kommer kanskje selv også til å bruke dem når samtalen faller på parforhold, kjærlighetssorg, dating og romantikk. Men stemmer de? Er det grunn til å tro på de?

La oss sette de under lupen.

🔍 Kjærligheten kommer hvis du slutter å lete

Sant: Hvis du er ung og aktiv og ferdes blant mange forskjellige mennesker, hvis du har droppet muren selv om du tidligere har blitt dumpet, hvis du lar rutinene vike for nye opplevelser, ja da kan det faktisk skje at kjærligheten overraskende dukker opp. Men det er de færreste som ender opp med å gifte seg med han/hun som tilfeldigvis satt ved siden av deg på bussen den dagen sykkelen punkterte…

Usant: Hvis du er voksen og singel og tror at dette utsagnet er sant, er det kanskje akkurat derfor du er… Voksen og singel. Du lurer deg selv hvis du tror på at det er ute av din kontroll å finne kjærligheten. Og hvis online dating ikke hjalp så mange millioner mennesker verden over med å finne hverandre, hvorfor har dating sidene da hatt en så voldsom stigende suksess i omtrent et kvart århundre?

Les også: Gjør du alltid det du har lyst til?

🔍 Kvinner elsker ‘bad boys’

Sant: Særlig unge kvinner kan være tiltrukket av den selvsikre, rebelske fyren. Han er attraktiv på en litt farlig og uforutsigbar måte, og det gjør han veldig interessant.

Usant: Å date en ‘bad boy’-type er en rene jeopardy, fordi han balanserer mellom å være super sexy og drittsekk, og man vet aldri hvilken side av vipper til. Kvinner som drømmer om en søt og stabil kjæreste får fort nok av hans selvopptatthet og begynner ganske raskt å se seg om etter en ordentlig mann.

🔍 Det er heldigvis andre fisk i havet

Sant: Jaja, det er en hel stim med fisk! Men det forutsetter at du er ung og pen og sterk og at du har hele verden foran dine føtter. Det er bare å kaste ut nettet, og selv når du har fanget den beste silden eller det lekreste laksestykket, kan det være at man får bedre napp neste gang.

Usant: Med tiden erfarer du at det skal litt til før man virkelig føler at det er samspill med at annet menneske. At de tette båndene ikke knyttes i løpet av null komma niks, og at hvis du er så privilegert at du har en kjæreste som matcher deg like godt fysisk som psykisk, så er det ikke et forhold man går ut av med det første.

🔍 Motsetninger tiltrekkes

Sant: Hvis den seksuelle tiltrekningen er overveldende, er vi tilbøyelige til å ignorere at vi ikke har noe til felles ellers. Sex og forelskelse rettet ut enhver pannerynke selv om vi bor i hver vårt land, er helt uenige politisk, har helt forskjellige vaner og livsstil. Mens alle andre kan se at forholdet med tiden vil ende, ruller vi rundt på laknene og synes at det bare er morsomt at vi er så forskjellige…

Usant: Når vi leter etter et langvarig forhold og kanskje drømmer om å gifte oss og stifte familie, vet vi utmerket godt at det gir utfordringer hvis interessene våres og måten vi lever på er vidt forskjellige. Det fungerer ikke hvis han vil kjøre motorsykkel verden rundt og hun vil ha drivhus og kjøkkenhage. Noen - kanskje også begge to - ender med å bli frustrert.

Les også: 12 tips som gjør deg (mye mer) ettertraktet

🔍 Sex på første date ødelegger sjansen for å få et ordentlig forhold

Sant: Risikoen for å angre er selvsagt større når man har seg på første date, enn hvis man har blitt kjent med hverandre og faktisk konstatert at man har følelser for hverandre. Tvilen kan få en del til å forte seg videre. Også fordi sex ikke nødvendigvis er best på første forsøk, men fort blir mer intenst når forventningen har vært en del av forspillet.

Usant: Hvis begge har lyst, hvorfor da holde på utdaterte oppfattelser om hva pene damer og ordentlige menn gjør og ikke gjør? Sex fjerner den litt kleine atmosfæren som kan være tilstede i begynnelsen av et nytt forhold. Vi blir kjent mye fortere, og som singel er det fristende å gripe sjansen når den byr seg. Man kan vel også angre på selvkontroll?

🔍 Det du ikke vet har du ikke vondt av

Sant: Har din nye kjæreste skeiet ut på utdrikningslag eller på ferie i Ibiza kort tid før dere møttes? Så kan det være informasjon nok at “det gikk litt hardt for seg”. Dere har jo akkurat blitt et par. “what happens in Vegas, stays in Vegas” er en litt frekk bemerkning som halve verden har tatt til seg, og det behøver ikke å ha noe med Las Vegas å gjøre. Det kan dreie seg om skole reunion, havnefesten, julebordet og alt mulig annet hvor noe har skjedd som du helst ikke vil se for deg.

Usant: Du og kjæresten din er en god match, og dere føler dere begge er overbevist om at det skal være dere to for alltid. Derfor har dere full tillit til at dere er ærlige og oppriktige ovenfor hverandre. Når dere drar på byen hver for dere, kan dere helt klart akseptere at den andre har det gøy eller flørter litt overfladisk med andre. For dere vet at dere selvfølgelig kan stole på hverandre.

Les også: 7 små triks som booster kjemien på første date

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.