Så sätter du ditt kärleksliv i rörelse

Har du fått nog av uttryck som att något gott kommer till den som väntar – att tålamod är en dygd? Sluta då upp med att vänta! Allt kan hända redan idag.

Sarah Johnson
Author

Det är olidligt att vänta. När nätet går för långsamt, när bussen inte kommer och kön på Ica eller motorvägen står helt stilla. Man kan ju bli helt galen! Och ju snabbare allt går, desto mer otåliga blir vi som människor.

Med kärleken känns det dock som en annan grej. Här kan den ena dagen följa den andra medan vi fortsätter hoppas på att miraklet snart ska ske. Och under tiden beväpnar vi oss med tålamodet, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter... Något gott kommer ju som bekant till den som väntar, eller hur? Tålamodet är en dygd?

Men har du inte fått nog av tålamod nu?

Det ger ingenting, att vänta på att livet ska utveckla sig. Det gör det först när du beslutat dig för att det ska hända. Det är som skillnaden mellan drömmar och mål. Drömmar är luddiga – mål kräver strategier. För att följa drömmarna måste du ha en plan.

Och du behöver bara en enda dag för att förverkliga den. Du blev född på en dag, du kan förälska dig på en dag, du dör på en dag. Allt kan ske på en dag. Du kan sätta kärlekslivet i rörelse innan solen ens gått ner.

Steg för steg

Vem har inte provat att planera ett beslut? Vi börjar med att träna. På måndag. Bantningskur? På måndag. Då ger vi oss själva en behaglig fördröjning och har fortfarande fritt spelrum. Fritt till vadå? Det är som den gamla katten som går runt den varma gröten och det gagnar inte de goda avsikterna. Vem vet vad som kommer att hända imorgon? Fånga dagen idag. Skapa en plan, steg för steg, för att komma igång med onlinedating. Skapa en justkiss.se-profil till att börja med. Utforska möjligheterna. Plötsligt är du igång.

Vad betyder mest för dig?

Vad är viktigast i ditt liv? Är det lugn och ro och roliga stunder? Är det bra hälsa? (det krävs inte särskilt mycket dålig hälsa innan man förstår hur viktigt det är med bra hälsa). Är det dina närmaste vänner och familjen? Kärleken? Tar du hand om det som är viktigt? Eller begränsar du dig till att konstatera vad som saknas, eller inte funkar? Fokusera på det som är viktigt så kommer allt gå bra.

Läs också: Är du hemma själv för mycket?

Njuter du av livet?

Gör du något som gör dig glad? Det finns många sätt att njuta av livet på, och det handlar inte nödvändigtvis om att vara rik och hyllad. Det handlar i högre grad om att utveckla en positiv livssyn och att ha vanor och intressen som skapar glädje. Omger du dig med människor du tycker om – och som tycker om dig? Din attraktionskraft ökar när du mår bra i dig själv.

Släpp det förflutna

Brukar du lägga dåliga upplevelser bakom dig? Man kan inte ändra på det som har varit, men det kan vara mer eller mindre inflytelserikt. För vissa människor känns det tungt som en ryggsäck full med sten, och det hjälper inte att alla välmenande nära vänner råder en att bara lägga bort den. Den mänskliga hjärnan tacklar negativa och positiva upplevelser på olika sätt. De negativa inmatningarna kräver mer tankeverksamhet och tenderar därför att kommas ihåg längre. Det kräver aktiva beslut för att bli kvitt en känslomässigt belastande bakgrund. Ett av dessa val är att släppa på de höga förväntningarna. Du är inte olycklig för att ditt tidigare förhållande gick i kras, du är olycklig för att du önskade att det skulle vara för evigt.

Ge det en chans

Vad ångrar folk mest? Det har ett enkelt svar: Det som de inte gjorde! Att de inte gick utbildningen till deras drömjobb, inte kontaktade den där mannen eller kvinnan de drömde om. Det är betydligt mer surt att sitta med ånger över att man inte försökte, än att ha försökt och inte kommit hela vägen fram. "Jag försökte i alla fall" är så mycket mer tillfredsställande än "om jag bara hade gett det en chans". Och inom onlinedating är dina odds betydligt bättre än ute i stora vida världen – nattlivet, föreningslivet eller på arbetsplatsen. På justkiss.se träffar du snabbt människor som liksom dig letar efter en fin partner, så sluta vänta om du vill sätta kärlekslivet i rörelse. Ge det en chans.

Läs också: Har du blivit nobbad? Så kommer du på fötter igen

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.