Så hittar du en partner 2021

Corona har med alla sina utmaningar inte lämnat särskilt mycket utrymme för fest och flärd. Men om det har lärt oss något så är det att vi inte är gjorda för att vara ensamma. Därför är din timing helt perfekt om du precis börjat leta efter äkta kärlek.

Sarah Johnson
Author

Isolering, nedstängningar, oro. Det gångna året har varit marinerat i handsprit, och Coronas mörka moln hänger ständigt över oss. Men om det har lärt oss något så är det att vi inte är gjorda för att vara ensamma.

Ju större utmaningar vi står inför, desto bättre är det att ha en partner. Någon som kan lyssna, lugna oss, gråta, älska, stå stabilt och blåsa bort ensamheten så att även mörka dagar blir ljusa.

Därför är din timing helt perfekt om du precis börjat leta efter äkta kärlek. Dina drömmar är inte ouppnåeliga. Du måste bara ha en konstruktiv approach, och det kan våra simpla råd hjälpa dig med.

Stäng dörren till det förflutna

Hänger du känslomässigt fast vid ditt ex? Eller i den förskönade bild du har skapat om hen? För vi har – lyckligtvis – en tendens att bara komma ihåg allt det goda, och inte det dåliga. Om ni inte har barn ihop så är det nu du ska stänga dörren och börja glömma. Precis som när du är färdig med ett brädspel: bort med pjäserna, städa brädet och gör plats för ett helt nytt parti där allt kan hända. Blicka framåt. Ta bort gamla kontakter från sociala medier och städa upp i ditt hem. Varje pryl och bild som sitter under kylskåpsmagneterna påminner dig om det som en gång var. Gör dig av med dem! Då skapar du plats och energi för att komma vidare.

Hellre aktiv än passiv

Hopp och drömmar kan vara underbara. Men varför sitta på sidlinjen och vänta på att något ska hända? Planering är bättre, för då tar du aktivt tag i saker och skapar rörelse. Du kan hoppas att du kommer bli bra på att spela fiol eller måla. Du kan också planera för att bli bra på det, och det betyder att du börjar öva.

“Ett knep kan vara att man intalar sig själv att man inte är på date”

Om du vill ha mer en bara en snäll partner ska du göra upp en plan: använd onlinedejting, avsätt tid till att prata med folk på nätet. Gå på dejter. Plural, inte singular. Ett knep kan vara att man intalar sig själv att man inte är på dejt. Man är bara ute på en trevlig träff med någon, som om de vore en kollega eller granne. Detta gör dig mer avslappnad. Fokusera på att lära känna nya människor.

Prova på något nytt

Om du alltid gör samma sak är det inte överraskande att du alltid får samma resultat. Kliv ur din bubbla och prova på något nytt. Det har varit svårt att gå på aktiviteter den senaste tiden, det finns inte så mycket att välja mellan och de flesta underhållnings- och kulturarrangemang är inställda. Men fram tills världen öppnar upp igen kan du fundera över om det finns något nytt du kan prova. En ny upplevelse? Eller dejtar du alltid samma typ? Vidga din horisont och börja dejta online.

“Inga fler tråkmånsar, hetlevrade töntar, lyxfällan-aspiranter eller lögnaktiga skitstövlar”

Du ska naturligtvis hålla fast vid dina principer. Du vet garanterat vilken typ av partner du inte vill ha, särskilt om du har dåliga erfarenheter sedan tidigare. Inga fler tråkmånsar, hetlevrade töntar, lyxfällan-aspiranter eller lögnaktiga skitstövlar. Men spelar det någon roll vilken utbildning eller livsstil din äkta kärlek har? Eller hur hen ser ut? Det får du reda på när du tackar ja till dejter, även om du inte inledningsvis är överentusiastisk.

Duger inte! Bort!

Onlinedejting kan ge dig en känsla av att det finns oanade möjligheter. Det dyker hela tiden upp nya profiler på skärmen och det är detta som gör hela upplägget så spännande. Det medför dock även att många av oss tenderar att bli mer selektiva. ”Duger inte! Bort!” säger vi som prinsessan i Dummerjöns – igen och igen och igen. Men när den kräsna prinsessan snabbt avvisar de äldre bröderna, och landar lyckligt i famnen på deras uppfinningsrika lillebror, så ska man inte glömma att det rör sig om en saga.

I verkligheten begränsar du dina möjligheter när du hastigt avvisar i jakt på nästa och nästa och nästa. Var konkret när det kommer till att matcha ålder, geografi, livsstil m.m. Men kom ihåg att vara positiv och öppen när du skrollar igenom alla de ansikten som ler mot dig. Och tänk på hur många spännande människor du kan träffa online som du aldrig skulle ha stött på annars.

En av dem kan vara äkta kärlek.

Lycka till, och ha ett riktigt gott nytt år 😍

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.