Så hanterar du första dejten hemma hos honom

Vad signalerar du när du säger ja till att gå hem till honom? Att du är tillitsfull och obekymrad och att du tycker om honom? Att du för allt i världen inte vill riskera att träffa någon du känner medan ni dejtar ute på stan? Eller att du är helt med på att ni ska göra mer än att dricka ett kallt glas vitt?

Sarah Johnson
Author

Första dejten hemma hos honom är sällan den första dejten! Innan ni når dit har ni troligtvis utbytt massor av mejl och sms, ni har säkert träffats på neutral mark. Men nån gång ska vara den första: Och vad signalerar du när du säger ja till att ha en dejt på hans hemmaplan? Att du är tillitsfull? Eller att du är helt med på att ni ska göra mer än att njuta av ett glas vin? Men vad händer om det blir pinsamt? Eller om du ångrar dig och vill gå därifrån?

Oavsett om du längtar efter att riva av honom skjortan (och resten av kläderna) eller om du än så länge bara är försiktigt lockad så är det klokt att överväga hur du ska hantera den första dejten hemma hos honom.

Läs också: 10 meddelanden din date tycker om att du skickar

På säkra grunder

Om du dyker i vattnet med huvudet före så riskerar du att bryta nacken om vattnet är för grunt. När du dejtar vill du dock hellre vara på säker mark än ute på djupt vatten, men tänk också efter kring vad du vill ha. Om du inte tänker dig att ni ska gå i säng med varandra så säg det: – Jag vill inte att det ska gå för snabbt fram. Var tydlig med dina förväntningar och sätt gränser. Du håller dig bäst till dem genom att vara lite återhållsam med alkoholen. De med framförhållning kollar också upp hans område: Är det säkert? Kör det bussar? Du borde kanske också berätta för någon var du ska, när du räknar med att vara hemma igen, och att ett sms med texten kan du inte gå ut med min hund en sväng? i verkligheten betyder kom till min undsättning. Men om du går runt med den typen av tankar så tittar du nog på lite för många skräckfilmer, eller så ska du bara lära känna honom lite bättre innan du gör ett hembesök.

Hemmamys är avslappnat

Går du igenom hela garderoben innan du ska på din date? Välj avslappnade kläder som du känner dig bekväm i. Det gäller i och för sig alltid. Om han har bjudit in dig till middag, ta då med en flaska. Erbjud eventuellt att hjälpa till, antingen genom att ta med en rätt eller att delta i matlagningen. Precis som med allt annat så är stämningen mer avslappnad hemma än vad den är ute. Förutsatt att samtalen glider fram obekymrat, för de små pauser som kan uppstå kan vara enklare att ta sig förbi när det finns distraktioner. En servitör, en utsikt, en man med en rolig hatt... Närvaro hjälper dig att upprätthålla en bra dialog. Se dig omkring, kommentera hans inredning, fråga om bilderna på väggen eller vad det nu kan vara. Skärp din uppmärksamhet.

Läs också: Drömmer du om någon att dela resten av livet med?

Gör plats för romantiken

De flesta personer som använder matchmakern på justkiss.se säger att romantik betyder otroligt mycket. Det kan alltså löna sig att betala för att göra plats för romantiken. Eller att prata om det: Vad är det mest romantiska du kan föreställa dig? Vi skapar bilder och hamnar i ett behagligt tillstånd där vi föreställer oss... Att bada i månskenet? Att äta ostron och dricka champagne? Frukost i sängen?

Den lilla plan b-väskan

Apropås frukost på sängen så kan det vara smart att ha en liten plan-b-väska i botten på handväskan, för OM du nu övernattar så är det smidigt att ha med en egen tandborste, deodorant, mobilladdare och kontaktlinser för morgondagen. Och nu är det ju inte hela världen om plan-b-väskan också nyttjas som plan-a-weekendväskan, eller hur? Då sänder du i alla fall en tydlig signal om att du är helt med på att ni ska göra mer än att bara dricka vin tillsammans.

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.