Når corona er over - så gode blir sjansene dine for å lykkes med datingen

Hva tror du skjer når vi ikke lenger kan sitte gjemt bak munnbind og skjermer og date digitalt? Lykkehormonene våre bobler over, og så skal vi ut og slå oss løs i det virkelige (kjærlighets)liv.

Sarah Johnson
Author

Det er alt det vi kunne ha gjort: Dratt på date på kafé, gått på kino, minglet med andre eller gjemt oss i en ny deilig klem. Og så er det alt det vi har gjort. Gjemt oss bak masker, møttes med en litt unaturlig avstand og håndsprit. Et uskyldig kyss er som å ha ubeskyttet sex - veldig risikabelt. Men så er det også alt det vi skal - og gleder oss til når vi er fri fra pandemiens kvelertak.

For vi mennesker er sosiale vesner. Vi egner oss ikke til å leve isolert fra hverandre, og det er dokumentert av utallige undersøkelser.

Lykke og lettelse

Hvem vil ikke føle lettelse når vi ikke lenger må unngå alt mulig? Unngå å gå ut, gå for tett på hverandre, gå på restaurant og i butikker..? Og hvem vil ikke føle seg lykkelig over å ha en man kan gå inn i våren med, når man endelig kan ferdes fritt mellom hverandre? Dating blir helt klart lettere og morsommere når verden igjen åpner opp.

En ny start

Coronaen overrumplet oss og satt oss inn i et slags sjokk: Hva??? Smittefare, nedstengning? Det føltes uvirkelig. Men kriser kan gi oss et nytt syn på oss selv, fordi det setter livet vårt i perspektiv. De kan røske tak i oss og minne oss om at vi skal gjøre det beste ut av tilværelsen. Mange har nok lyst på en ny start, og er ikke det en god grunn til å date?

Den rette

Gjennom et helt år har dating hovedsakelig foregått digitalt. Hjelpe meg, hvor mye tid har man ikke brukt bak en skjerm! Og de fleste av oss har også vært mer forsiktige og selektive på hvem man har valgt å møte. Men har tiden også blitt brukt til å forbedre profilen din? Har du gjort en grundigere overveielse over hvilke verdier som er viktig hos en potensiell partner? Det vil i såfall gjøre det lettere å velge riktig date og dermed øke sannsynligheten for å finne den rette.

Flere som står i kø

Nå som våren melder sin ankomst etter en mørk vinter vil våre lykkehormoner boble over, når vi endelig kan slå oss løs i det virkelige liv. Flere vil mest sannsynlig stå i kø for å få en stjerne i kjærlighets-boka. Hvor det i lotteriet er motsatt, der dine sjanser for gevinst minsker hvis det er flere om potten, så øker derimot sjansene for å finne noen når det er flere profiler tilgjengelig. Så hvorfor nøle?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.