När är man redo för ett nytt förhållande?

Definitivt inte när man efter ett uppbrott fortfarande ligger hoprullad i sängen som en vingklippt fågel! Men när då?

Sarah Johnson
Author

Vi vet mycket väl när vi inte är redo för ett nytt förhållande, som t.ex. när vi fortfarande slickar öppna sår efter ett uppbrott och natt efter natt ligger i fosterställning under täcket som en vingklippt fågel. Eller när det finns en möjlighet att bli utstationerad på en fjärran och exotisk plats på jorden, eller när vintern ska tillbringas i skidbackarna i Alperna. Och det kan finnas alla möjliga anledningar och upplägg som gör att vi håller oss i skinnet. Ouppklarade känslor, hälsoproblem... Men när vet man då att man är redo? Säger det sig själv eller?

Med de här 7 uttalandena kan du stresstesta om du är redo. Hur många svarar du ja på? För ju fler "ja" du ger, desto mer redo är du för att ta dig an ett nytt kärlekskapitel.

1. Jag blickar framåt igen

Jag grubblar inte längre över gamla minnen, och det går lång tid mellan tillfällena där jag tänker på mitt ex och blir sentimental – eller arg. En gång i tiden hade jag lust att klippa sönder alla hans kläder/skrika på henne, men det kan jag skratta åt nu. Uppriktigt sagt så är jag mitt gamla goda jag igen och blickar framåt.

2. Jag har koll på läget

Jag känner att jag har ett överskott och att jag har koll på läget. Både när det gäller mig själv och mina ägodelar. Det står inte längre möbler och diverse saker hos mitt ex som jag egentligen borde hämta, och hen har heller inte kvar något hos mig. Jag har styr på det.

3. Jag vet vad som gör mig glad

Åh, när man är på dåligt humör är det frestande att kasta sig ut i något som ger omedelbar tillfredsställelse. Belöningar som godis, kakor, sprit, impulsköp... Det är skönt att må bra ett slag. Men jag vet vad som gör mig glad i det långa loppet. När mina sinnen stimuleras, när jag har ro i sinnet – och någon kliar mig på ryggen.

4. Jag dejtar inte urskillningslöst

Jag ser inga problem med att gå på flera dejter med olika människor inom samma period, jag har ju inte lovat någon något. Men jag dejtar inte längre "urskillningslöst" för att bekräfta eller distrahera mig själv – och jag är definitivt inte ute efter att göra mitt ex avundsjuk. Jag går på dejter för att träffa nya människor och förhoppningsvis hitta kärleken, och fram tills dess så trivs jag faktiskt och känner att jag har ett överskott.

5. Jag är själv men inte ensam

Jag är själv, men det är helt okej, det varar väl inte för alltid. Egentligen är det också okej att kunna göra det som faller mig in utan några kompromisser, och jag drabbas sällan av tydliga ensamhetskänslor och känner mig inte otillräcklig bara för att jag inte har en partner. Singellivet har definitivt något att ge.

Läs också: Gör du alltid vad du känner för?

6. Jag har bränt checklistan

Jag har en föreställning om hur min perfekta partner ska vara. Men den är inte huggen i sten, och bortsett från att det finns vissa egenskaper jag inte tolererar hos en kommande partner så accepterar jag att vi alla är olika. Att utgå från en mental checklista är inte vägen framåt, så därför har jag bränt den!

7. En date är en date

Självklart är jag förväntansfull när jag går på date, men det ligger på en förnuftig nivå: Bara det blir roligt och hyggligt! Jag flyter inte runt i drömmarna och satsar allt på att hen är den rätta. Jag vet att en ny date huvudsakligen är en chans att möta en ny människa, och sen är det upp till oss båda att ta reda på om vi vill träffas igen.

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.