Hur vet jag om han tycker om mig?

Älskar – älskar inte? Tänk om du kunde läsa hans tankar eller vara en fluga på väggen när han anförtror sig till sin bästa vän? Här är 15 tecken som avslöjar att han tycker om dig.

Sarah Johnson
Author

Skulle det inte vara skönt om du bara kunde läsa hans tankar – eller vara en liten fluga på väggen när han anförtror sig till sin bästa vän? Vad skulle du få se? En nonchalant axelryckning? Eller skulle du med dina känsliga flugöron höra honom säga att han har hittat kvinnan i sitt liv? Då skulle det kanske vara värt att ha blivit förvandlad till fluga. Det finns lyckligtvis många tecken som avslöjar om en man tycker om en kvinna. Och de är knivskarpa om du bara spetsar uppmärksamheten. Här kommer 15 säkra.

#1 Bara för att

Han gör något för dig utan att du ber om det, och den enda anledningen är att han vill göra dig glad. En klassiker är när han köper blommor eller det där godiset som du bara älskar... Men om han dammsuger din bil eller bär ner dina tomflaskor till insamlingen eller köper biljetter till en konsert som du verkligen verkligen ville gå på, bara för att han vill ge dig ett leende: Då är det bara att le! Han tycker om dig.

#2 Håller fast

Han håller dig i handen, och han släpper inte taget när ni möter någon som han känner. Han presenterar dig också, och även om det är lite tafatt när han t.ex. säger ditt namn utan att förklara er relation, så avslöjar hans hand i din att han tycker om dig.

Han byter inte kanal på TV:n utan att fråga när du är mitt inne i något

#3 Han vill inkluderas

Han vill gärna träffa din familj och dina vänner för att han vill vara en del av ditt liv. Fram till att detta händer så visar han intresse när du pratar om dem, och han kommer ihåg vad du berättar.

Läs också: Är vi ett par eller?

#4 Talar om framtiden

Man gör inte planer med någon som man planerar på att bryta upp med, det vet ju vem som helst. Så om han pratar om framtiden, som t.ex. var ni ska åka på semester, ja då är han ju i alla fall inte på väg ut genom dörren?

Han lutar sig mot dig när han pratar

#5 Smeknamn

Det finns något väldigt intimt med att ge varandra smeknamn. Pussgurka, gullenuss, älskling och sötnöt...? Man måste så klart strosa runt lite på datingallén först, visst? Men precis som att man bara retas med folk man tycker om så ger man bara smeknamn till folk man gillar. Folk man gillar riktigt mycket.

#6 Svarar direkt

Oavsett vilken kanal du skriver på så svarar han direkt. Om det ibland tar lite längre tid så förklarar han varför han inte fanns där på studs. Han skriver också godmorgon och godnatt till dig.

#7 Det långsamma begäret

Du tvivlar inte på om han vill ha dig, men han har inte mer att göra än vad du har. Eller så har han det, men även om han gärna vill ha sex så lägger han bukt på sitt tålamod och håller byxorna på. När ni äntligen sätter igång jäktar han inte fram.

Facebook, Instragram, Snapchat… Han följer dig överallt

#8 Respekt och jämställdhet

Dina åsikter är viktiga. Du märker av att han respekterar dig. Även om ni pratar om ett ämne där han vet mest så lyssnar han på vad du säger (istället för att mansplaina) och generellt så ber han dig gärna om råd.

#9 Lägger tid på utseendet

Han lägger tid på sitt utseende och luktar gott. De flesta människors fåfänga växer när de är förälskade eftersom det är en naturlag att man vill göra ett gott intryck på en potentiell partner.

Han är helt avslappnad i ditt sällskap, ni har roligt tillsammans och har nära skratt

#10 Det är okej att vara oense

Han är inte rädd för att diskutera och inte hålla med dig. Är det ett bra tecken? Ja, för om han inte brydde sig om dig skulle han inte orka lägga tid på debatt och diskussion. Han skulle bara rycka på axlarna när du (i hans ögon) uttrycker något befängt.

#11 Han kan inte slita blicken

Han håller ögonkontakt (det är en riktigt bra flörtteknik), och även när ni inte tittar på varandra så kan du känna hans blick. Han kan inte slita ögonen från dig! Då vet du att han tycker om dig.

Läs också: Olycklig kärlek är inte enbart en sorg

#12 Du kan räkna med sånt ni bestämmer

Han håller vad han lovar och skriver om han blir sen. Han vet att tillit är viktigt om förhållandet ska lyckas, och det vill han gärna att det ska göra.

#13 Dina intressen blir hans

Det kanske inte alltid stämmer att dina intressen blir hans. Om du rider, och han är rädd för hästar, om du spelar piano, och hans finmotorik är som en slägga i en porslinsbutik... Då kanske det inte går så bra. Men intresserar han sig för det som intresserar dig? Lyssnar han gärna när du förklarar något? Eller deltar han som åskådare?

#14 Stora pupiller

Om ni inte befinner er i ett mörkt rum så avslöjar hans pupiller om han tycker om dig: När våra hjärnor registrerar att vi betraktar något med vällust eller fascination så svarar de genom att fixera blicken – och pupillerna utvidgas. Vi lyfter också på ögonbrynen när vi tittar på något som vi tycker om. Det är precis som att vi kan se bättre om vi bara gör ögonen så stora som möjligt.

Han överraskar dig eftersom han tycker om att se dig begeistrad

#15 Tar initiativ

Han vill för allt i världen inte verka tam och tråkig, och därför tar han initiativ som han räknar med att du kommer uppskatta. Kanske stannar ni till på en rolig bar eller tar en promenad i skogen, på stranden, gågatan, spa, fotbollsmatch...

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.