Holder du på å miste tålmodigheten når det kommer til å finne deg en kjæreste?

10 gode råd til deg som undrer deg over hvorfor det skal være så vanskelig å finne kjærligheten.

Sarah Johnson
Author

Tilsynelatende lykkes det for alle andre? Du hører de utrolige historiene om hvordan mennesker rundt deg har funnet kjærligheten, og undrer deg over hvorfor det enda ikke har skjedd for deg? Du er egentlig ganske så lei av forhåpninger som dabber ut i halvlunkne kaffedater?

Og hvis noen spør deg om du faktisk på ordentlig søker etter kjærligheten, mister du hvertfall tålmodigheten: - Du gjør jo ikke annet!

Kjenner du deg igjen i reaksjonen? Her kommer 10 gode råd som får din utstrakte tålmodighet og ditt inderlige ønske om å finne kjærligheten til å gå mer i takt.

1. Helt ærlig…

Nettet har gjort det enkelt (og derfor mer vanlig) å legge ut forskjellige versjoner av oss selv. Bildene kan redigeres, ord kan velges med omhu etc. Det er hverken juks eller bedrag, men det er jo ikke ekte. Men alt det filteret kan være temmelig utmattende. Hold fast ved ditt eget uforfalskede jeg. Gi deg selv oppmerksomhet. The real deal er så mye mer sexy enn enhver forestilling. Helt ærlig!

2. Grip eventyret

Nylig skrev en kvinne en kronikk i en avis for å se på nettdatingens bakside. F. eks. at folk manipulerer bildene sine, stiller urealistiske krav og viser mindre høflighet og mer selvsikkerhet enn Gaston fra Disneys skjønnheten og udyret. Kvinnens tålmodighet var helt på bristepunktet - og hun har jo rett i at alt for mange spesifikke krav og forutinntatte meninger bremser kontakten mellom mennesker. Åpenhet og beslutning om å gripe eventyret er veien frem - og så lønner det seg å velge den datingtjenesten som passer deg best. På justkiss.no tar vi kjærligheten seriøst og tilbyr deg å benytte vår helt unike matchmaking teknologien.

3. Gjør noe nytt

Holder du deg som regel i de samme kretsene? Ser du de samme menneskene og foretar du deg de samme tingene i løpet av uken? For da er det jo ikke så rart at det ikke skjer noe annerledes eller overraskene. Fokuser på å gjøre hverdagen din mer interessant. Beveg deg. Gjør noe nytt! Hva enn du finner på, om det er å gjenoppta en gammel hobby eller gå inn i et helt nytt terreng, så skal det bare gjøre deg mer komfortabel og fornøyd. Sånn blir du mer tiltrekkende.

4. Ro…

Mennesker hater å vente og det synes nå mer enn noen gang. Alt skal skje med en gang. Men en desperat jakt fører sjeldent til noe mer. Finn din indre ro. Er du alt for ivrig, kommer du fort til å overragere, både når du skriver med folk, men også på date. Er du for ivrig vil det sannsynligvis få andre til å trekke seg litt unna, som vil oppleves som begynnelsen på en avvisning. Selvtilliten slår sprekker og man går inn i en negativ spiral.

5. Ingen er perfekte

Bruker du en haug med tid på utseendet ditt? Foran speilet? På treningssenteret? Det er helt fint det, hvis intensjonen er å være sunn og sterk - og pen. Men irriterer du deg over at du ikke er perfekt, og tror du at dét er grunnen til at du ikke har funnet en kjæreste enda, tja… Tro om igjen! Se deg rundt: Hvis det kun var perfekte mennesker med perfekte kropper som var i stand til å finne kjærligheten, tror du ikke da at vi hadde vært utdødd for tusenvis av år siden? Ikke vær så hard mot deg selv. Og skru ned for de urealistiske forestillingene du har.

6. Ikke gi opp

En ganske naturlig følge av utålmodighet er å gi opp. Du vet, hvis det har kommet en stram knute på lissa di, eller glidlåsen har satt seg fast. Lykkes du ikke med å få den løs før tålmodigheten tar slutt, ender det fort i oppgitthet og ødeleggelse. Du ryker lissa eller drar i stykker glidlåsen. Ikke ødelegg datingen med å gi opp. Tro på at kjærligheten kommer til deg. Selvfølgelig gjør den det.

7. Har du dårlig tid?

Er kalenderen din fylt fra morgen til kveld, 24/7? Jobb, trening, utdannelse, klesvask, søndagslunsj hos mamma, og langhelg på hytta med venner? Et relevant spørsmål kunne vært, når er det tid til å squeeze inn en romantisk date? Og faktisk ta seg tid til det, så det kan utvikle seg til noe mer? Det er bra at du ikke sitter og kjeder deg, men du må sette av litt tid til å møte nye mennesker, uten at det skal skje i forbifarten.

8. Spøker fortiden?

Er du helt ferdig med dine tidligere forhold? Eller henger ekskjæresten din fortsatt igjen i systemet ditt, så du ubevisst kommer til å sammenligne alle andre med han eller henne? Det er menneskelig å sammenligne. Alle gjør det, men du er nødt til å ta den tiden som trengs, før du igjen er klar til å involvere deg følelsesmessig. Og dét krever tålmodighet. Sex med en ny partner har ikke akkurat de beste forutsetningene hvis du egentlig lengter etter en helt annen. Akkurat som at du ikke kan få en terning til å fylle ut et rundt hull, kan du ikke tvinge “feil” partner til å bli den riktige.

9. Glem alt om din type

Hva får deg til å tro at fordi din tidligere kjæreste så ut på en bestemt måte, hadde en type utdannelse eller var i en spesiell bransje, at din neste kjæreste da skal finnes i samme felt? Gi deg selv tid til å finne ut at hva som er viktig for deg. Hvilke verdier vil du ikke gå på kompromis med? Men etter det? Du har mest sannsynlig selv endret deg med tiden, kanskje viser det seg at din drømmemann/kvinne også har gjort det? Glem alt om “din type” og se etter de personlighetstrekkene og kvalitetene du verdsetter hos et annet menneske.

10. Det er ikke deg

Du undrer deg over hvorfor det skal være så vanskelig å finne kjærligheten? Det må jo finnes en som er den helt rette? Det er kanskje deg det er noe galt med? - NEI-NEI, hold opp! Men for at den rette skal dukke opp, må du vite hva du søker etter. Og du må lete de rette stedene. F. eks. ikke bare akkurat rundt der du bor. Eller blant noen som ikke deler samme interesser som deg - og hvis livssynet er milevis unna ditt. Du er nødt til å sette seil og ha kursen i den riktige retningen.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.