Har du tappat hoppet på att kärleken kommer till den som väntar?

8 orsaker till att din dating inte fungerar – och vad du kan göra åt det.

Sarah Johnson
Author

Tiotusentals människor hittar kärleken på nätet framför nattlivet – eller var de nu kan tänkas hitta den. Men vad kan du använda den informationen till om det inte har funkat för dig ännu? Om du är otroligt less på att hålla fast vid att kärleken kommer till den som väntar? Det kan finns enkla anledningar till att din nätdating inte riktigt går i rätt riktning. Därmed finns det också enkla lösningar.

Kolla in de här 8 orsakerna, och vad du kan göra för att tackla dem.

1. För få klick på profilen

Har du för få klick på profilen? Är det inte många som skickar ett hej för att starta upp konversationen? Det kan bero på att dina bilder inte är iögonfallande eller tillräckligt inbjudande.

Vad gör du?

De flesta bläddrar snabbt ned längs skärmen för att utforska profilerna. Mörka och oskarpa bilder, bilder som är tagna i konstiga vinklar, eller bilder på människor som gömmer sig bakom solglasögon, döms snabbt bort. Använd ett relativt nytt foto som liknar dig själv, och se till att det är skarpt. Det bästa är att låta någon annan ta det, men en selfiepinne gör också jobbet. Du måste inte le på bilden, men vem skulle du själv tycka var mest attraktiv – han eller hon med det vänliga uttrycket, eller personen som ser modlös och trött ut?

2. Långt mellan meddelanden

De klickar på din profil, men sen händer det inte riktigt mer? Går det långt mellan brevväxlingarna?

Vad gör du?

Berätta något om dig själv i profiltexten. Var uppriktig och nämn gärna dina intressen. Många använder samma ord som de gör när de söker ett nytt jobb: Stabil, positiv, flexibel. Försök att få in lite mer känsla. Vad gör dig glad? Var vill du helst vara? En kortfattad text som t.ex. jag är en man på 54 år väcker inte direkt nyfikenheten.

3. Inte min typ

Med den unika matchmakingtekniken på justkiss.se är det enkelt att hitta andra människor som du passar ihop med i ett parförhållande. Tycker du ändå inte att dina matchningar känns särskilt klockrena?

Vad gör du?

Överväg om dina kriterier är för snäva? Dina chanser för att lyckas blir större ju bredare nät du kastar. Det kan t.ex. handla om geografisk plats eller ålder. De flesta av oss har en ganska tydlig föreställning om vilka slags människor som är vår typ. Den föreställningen kan i vissa fall vara en stoppkloss. Försök att vara så fördomsfri som möjligt.

4. Det kommer inte igång

Känner du igen det där med att köpa vitaminpiller eller en träningscykel, eller boka upp dig på ett gymmedlemskap, och sen, trots den goda avsikten att leva sunt, så hamnar pillerburken i skafferiet, skjortor på motionscykeln, och gymmet...? Nästa vecka då... Vissa personer upplever samma tendenser inom nätdating. Det kommer helt enkelt inte igång.

Vad gör du?

Kan det vara så att du inte är tillräckligt proaktiv? Hur ofta är du online? Och svarar du på meddelanden? Avsätt tid i kalendern för att skriva till nya profiler och uppdatera din egen. Du måste göra plats och ta initiativ.

Läs också: Har du blivit nobbad? Så kommer du på fötter igen

5. Engångsdejter

Du går på dejter, men fram tills nu har du aldrig kommit förbi den första dejten? Det kan bero på att du själv har känt att det inte riktigt klickade, eller så har ni båda varit eniga om att det inte ska vara ni två? Om du själv kände dig attraherad till din date så kanske det var han eller hon som drog sig undan.

Vad gör du?

Attraktion, avvisning, extas, besvikelse. I jakten på kärleken är spelets regler svåra att förstå, men man kan optimera sina chanser från egen planhalva: Var vaksam på negativa vibbar: Regnet, priserna, den oroliga världssituationen kan vara dystra ämnen på en första date. Optimister är mer attraktiva. Ha en lätt ton, och ha roligt! Dating är allvarligt, men det ska vara roligt också.

6. Tar för mycket tid

I motsats till punkt 4 kan du uppleva att nätdating tar upp för mycket tid i din vardag eller ditt huvud, utan att du för den delen har hittat en partner ännu. Det är oförklarligt varför det vi strävar mest efter har en tendens till att undvika oss. Som de där enorma lottovinsterna, och de mest vidunderliga kärlekarna...

Vad gör du?

Spenderar du verkligen för mycket tid framför skärmen? Byt fokus då och då. Du vinner mycket på att göra andra saker – och det blir lättare att skriva med någon när du faktiskt har något att berätta. Så ta pauser då och då – titta upp och ut och låt inte onlinedating bli världens mittpunkt. Njut av livet!

7. Bristande engagemang

Du håller fast vid att du gärna vill hitta en partner, men när det kommer till kritan så känner du dig inte allvarligt engagerad? Kanske är du reserverad med att bestämma dejter, eller så följer du inte upp dem?

Vad gör du?

Fråga dig själv om du har rätt känslor i projekt Ny partner. Tvivlar du innerst inne på att det kommer lyckas? Eller hänger du fast vid det förflutna för att du inte är känslomässigt fri från ditt gamla förhållande? Om du ältar över gamla minnen istället för att blicka framåt, skulle du då vilja gå på date med dig själv – och njuta av sällskapet?

Läs också: Är du hemma själv för mycket?

8. Pinsamma möten

Hamnar du utanför din komfortzon när du går på nya dejter? Blir du livrädd när du tänker på att möta nya människor, och hur ni ska hitta saker att prata om?

Vad gör du?

Dating är i högsta grad oförutsägbart, så välj en plats att träffas på som är okej oavsett om ni är en bra matchning eller inte. Lås dig inte vid flera timmars umgänge genom att t.ex. gå på restaurang. Föreställ dig att du senare ska sammanfatta det som din date pratar om. Det måste du så klart inte göra, men det gör dig uppmärksam och närvarande. Din date kommer att njuta av din fulla uppmärksamhet och känna sig sedd. Och ingen väg är lång i gott sällskap.

Läs också: 7 myter om kärlek och onlinedating

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.