Har du svårt att hålla värmen när energipriserna löper amok?

Ska vi hjälpa dig hitta världens bästa värmekälla medan priserna på el, gas och träpellets stiger samtidigt som temperaturen faller?

Sarah Johnson
Author

Gäspar du när du ser din senaste gas- och elräkning? Letar du efter träpellets – och har du råd att köpa dem om du hittar några? Priset på att hålla sig varm har gått amok och hur ska det gå när hösten och vintern kickar in? Det är ett stort orosmoment för många av oss.

I en kall och orolig tid behöver vi mer än någonsin tidigare en varm och lugnande kram. Eller något som tänder lågan? En sån där som får kinderna (och resten av kroppen) att glöda? På justkiss.se kan vi hjälpa dig hitta världens bästa värmekälla med en kärntemperatur på cirka 37 grader. Temperaturen kan dock bli något högre om det slutar med en het omfamning.

Läs också: 7 myter om kärlek och onlinedating

Skämt å sido: Din energiförbrukning är betydligt högre när du bor själv. En engelsk undersökning visar att singlar i genomsnitt använder över 50 procent mer ström än någon som ingår i en familj med fyra personer. Inomhustemperaturen, mängden köksapparater och elektronik är nämligen någorlunda samma oavsett om man är en eller flera i hushållet.

Nu kan vi nog dock snabbt enas i att elräkningen inte bör diktera om du ska bo själv eller tillsammans med någon annan. Men om du önskar dig en partner – och du samtidigt har svårt att hålla värmen, varför tvekar du?

💞

Här kommer 10 varma datingförslag:

1. Adrenalin-kick

Prova att locka ut din date på något som ni knappt vågar göra. Något som gör er "höga" på adrenalin, eftersom det höjer blodtillförseln och humöret markant. Alla blir varma av en adrenalin-kick, så besök en klätterpark, gokartbana, sjung karaoke eller ta ett iskallt dopp i havet.

2. Skratta tillsammans

När pulsen stiger ökar kroppstemperaturen – och er puls stiger när ni skrattar. Hitta på något som lyfter humöret. Det kan t.ex. vara en rolig film på biografen eller en stand-up show. När ni skrattar så ökar dessutom attraktionskraften.

3. En sockersöt kamp

Bjud din dejt på något sött. Ni kan ge er på ett hemmabak, som en bake-off, eller baka något tillsammans. Ni kan också träffas på cheesecake och kaffe ute på stan. När vi äter något sött frigörs dopaminer i hjärnan och det får oss att känna oss extra tillfreds.

4. På skridskor

Skridskohallar och isbanor är huttrande kalla, men människorna som vistas på dem får snabbt upp värmen. Man blir varm av att stå på konst- eller hockeyskridskor, särskilt loppet följs upp av en kopp varm choklad. Punkt 2 kan också nyttjas här om ingen av er är ett superproffs på isen.

5. Hot-yoga

Yoga i 35-39 graders värme är en intensiv upplevelse med fokus på koncentration, balans och andning. Sinnena skärps, pulsen stiger och kroppens muskler frigörs. Det kommer att svida så det ryker om det, men så känns det ju för alla andra också.

6. Gå på zoo eller akvarium

De flesta djurparker har tropiska delar där man kommer nära djuren i temperaturer som ligger långt över det svenska genomsnittet. En bra sak med att ha en dejt på zoo eller akvarium är att man får något att uppleva – och prata om.

Läs också: Därför ska du hitta någon att fläta fingrarna med

7. Chokladfondue

Om du googlar chokladfondue så får du fram mängder med recept och förslag på fondueset i olika prisklasser. Det finns ett ämne i kakao som i folkmun kallas för the love drug, vilket är lite enklare att komma ihåg än phenylethylamin. Ämnet gör oss naturligt glada, precis som när vi kysser någon intensivt eller får orgasm. Problemet är att choklad i stora mängder också kan framkalla ångest. Men med rätt balans...

8. Se på idrott

Om du och din dejt inte är så förtjusta i fysiska aktiviteter (som t.ex. skridskoåkning) så kan ni också hålla värmen som åskådare på ett idrottsevenemang. Då måste ni naturligtvis som ett minimum ha ett intresse för sporten, men det är väldigt lätt att bli medryckt i stämningen.

9. Swing och salsa

När du dansar skapar du (bättre) kontakt till kroppen och din sexuella energi och lust. Boka en tid och lär dig dansa salsa, eller svinga ut din date på ett dansgolv var du vill. Dans får oss att släppa våra bekymmer, och även om ni är i exceptionellt god form så kommer ni nog att få upp värmen.

10. Värme under filten

En gång i tiden satte man potatisgrytan och risgrynsgröten under en filt. Varför det? För att det var den bästa platsen att hålla något varmt på... Just saying 😉 – du kan också bjuda in din date till en bubbelpool (man brukar kunna hyra in sig på flera ställen i stan) eller till stark mat på en indisk restaurang.

Läs också: Tar du chansen när den kommer?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.