Har du nogen at kysse på under mistelteinen?

En pil av den lille planten med de klissete røde bærene traff vikingguden Odins sønn rett i hjertet, så han døde. Og mistelteinen kan fortsatt gi et stikk i hjertet, når man ikke har noen å kysse på. Skal vi prøve å få endret på det?

Sarah Johnson
Author

SMASK sier det, et overrumplende kyss, og her gjelder ingen #metoo. I julen må man kysse alle som står under mistenteinen. Det er en eldgammel regel, men hva hjelper det hvis den grønne grenen som henger i døråpningen er til ingen verdens nytte? Hvis det ikke står noen under den romantiske julepynten som du har lyst til å kysse på?

Ja, og så?

Altså, man kan jo la vær med å henge den opp, ikke sant? Mistelteinen er allikevel bare en kjedelig liten plante med noen klissete, giftige bær… Men helt ærlig, er det ikke litt vel mye magesyre over den løsningen? Hvem gidder å være den sure Scrooge fra Dickens juleeventyr?

I den norrøne mytologien ble Odins sønn Balder drept av en pil fra en misteltein. I følge sagnet hadde Balders mor Frigg fått alt levende - dyr som planter - til å love at de aldri ville skade han, men hun overså mistelteinen og en pil fra den traff Balder rett i hjertet så han døde. Og man kan jo si at planten med dens juletradisjon fortsatt kan gi stikk i hjertet. I hvertfall hvis man ikke har noen å kysse på.

Hvis dét er tilfellet, skal vi ikke prøve å få gjort noe med det? Det blir jo jul igjen neste år.

Tar du sjansen?

Hvis du ønsker deg en kjæreste, er online dating et helt glimrende sted å starte for å få ønsket til å gå i oppfyllelse. Sannsynligheten for å finne den perfekte match er mye bedre på nettet, enn hvis du ser deg rundt på jobben eller på byen. Hvertfall nå for tiden. Matchmaker teknologien får deg raskt i kontakt med mennesker du har noe til felles med, og hvis det ikke skjer, er det kanskje på tide å justere litt på dine egne tanke- og adferdsmønstre? Tar du sjansen av og til? Ser du muligheter eller begrensninger? Kanskje gjør du litt av begge deler, avhengig av situasjonen. Men husk at det er aldri er mulighetene som velger oss. Vi velger mulighetene.

På Justkiss.no kan du lese mange artikler om dating. Der er det alt fra råd om hvordan du oppretter en interessant profil, til søte sjekketriks og intervjuer med blant annet terapeuter og sexologer, som vet hva som skal til for å sette fart på kjærlighetslivet.

Du kan også bare opprette en profil og kaste deg ut i det å finne en å dele livet med. Vanskeligere er det ikke. Neste år skal du bare tilføye et ekstra punkt på listen: Mistelteinen.

Smask-gledelig og hjertevarm jul.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.