Har du någon att kyssa under misteln?

En liten pil från den lilla plantan med blodröda bär träffade vikingguden Odins son i hjärtat, så att han dog. Och misteln kan fortfarande sticka i hjärtat när man inte har någon att kyssa under den. Ska vi få ändring på det?

Sarah Johnson
Author

SMACK säger det, en överrumplande kyss och här gäller inte #me too. På julen får man kyssa varandra under misteln. Det är en urgammal regel, men vad hjälper det om den gröna grenen hänger i dörröppningen till ingen nytta? Om det under det romantiska julpyntet inte står någon som man har lust att kyssa?

Ja, vad gör man då?

Alltså man kan ju bara låta bli att hänga upp den, eller hur? Misteln är trots allt bara en sömnig liten planta med blodröda, giftiga bär... Men helt ärligt, är det inte en lite magstark lösning? Vem vill vara den vresiga Scrooge från Dickens juläventyr?

Läs också:

I den nordiska mytologin blev Odins son Balder träffad av en pil av mistelträ. Enligt sägnen hade Balders mor Frigg fått alla levande ting – både djur och växter – att lova att de aldrig skulle skada honom, men hon glömde bort mistelträdet, ett ogräs som växte dolt under de andra träden. En pil från misteln träffade Balder rakt i hjärtat så att han dog. Och man kan ju säga att plantan med jultraditionen fortfarande har förmågan att ge hugg i hjärtat. Särskilt om man inte har någon att kyssa.

Om så är fallet, ska vi inte få ändring på det? Det blir ju jul igen nästa år.

Läs också:

Tar du chansen?

Om du önskar dig en partner är nätdejting en lysande plats för att få önskan att gå i uppfyllelse. Sannolikheten för att hitta den perfekta matchningen är betydligt bättre på nätet jämfört med om du ser dig omkring på jobbet eller ute på stan. Särskilt nu för tiden. Matchmaking-tekniken gör att du snabbt kommer i konatakt med människor som du har något gemensamt med, och om det inte händer så kanske det är dags att rucka lite på dina egna tanke- och beteendemönster? Tar du chansen när den dyker upp? Ser du möjligheter eller begränsningar? Det kanske beror på situationen. Men kom ihåg att möjligheterna aldrig väljer oss. Vi väljer möjligheterna.

justkiss.se kan du läsa mängder av artiklar om dating. Här hittar du allt från råd om hur du skapar en intressant profil till gulliga flörtförslag och intervjuer med bl.a. terapeuter och sexologer kring vad man ska göra för att få kärlekslivet i rörelse.

Du kan också bara skapa en profil och kasta dig ut i att hitta någon att dela livet med. Svårare än så är det inte. Nästa år behöver du då bara lägga till en extra punkt på julens lista: misteln.

Ha en pussglad och hjärtvärmande jul.

Läs också: Därför är det en god idé att betala för din datingprofil.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.