Har du gitt opp håpet om at kjærligheten kommer til den som venter?

8 grunner til at datingen ikke går som du hadde håpet - og hva du kan gjøre med det.

Sarah Johnson
Author

Tusenvis av mennesker finner kjærligheten online i stedet for på byen - eller hvor enn man nå kan se for seg å finne den. Men hva kan du bruke den opplysningen til hvis det ikke har fungert for deg frem til nå? Hvis du begynner å bli lei av å holde fast ved at kjærligheten kommer til den som venter? Det kan være helt enkle grunner til at nettdatingen ikke går rett vei. Dermed kan det også være enkle løsninger.

Sjekk ut disse 8 tingene som spenner ben på datingen din. Og les hva du kan gjøre for å løse de.

1. For få klikk på profilen

Er det for få klikk på profilen din? Er det ikke så mange som sender deg et hei? Det kan være fordi bildet ditt ikke er iøyenfallende nok eller appellerende nok.

Hva gjør du?

De fleste skroller fort ned over skjermen for å utforske de forskjellige profilene. Mørke og uskarpe bilder, bilder som er tatt i rare vinkler, eller bilder av mennesker som f. eks. gjemmer seg bak solbriller, blir lett utelatt. Bruk et bilde som er relativt nytt og som ligner på deg, og sørg for at det er skarpt. Det beste er å få noen til å ta det for deg, men en selfie kan selvfølgelig også funke. Du trenger ikke le deg ihjel på bildet, men hvem ville du selv vært mest tiltrukket av - han eller hun som har det vennlige utrykket, eller han eller hun som ser motløs og trøtt ut?

2. Lenge mellom meldingene

De klikker på profilen din, men så skjer det ikke noe mer? Går det lang tid mellom henvendelsene?

Hva gjør du?

Fortell noe om deg selv i profilteksten din. Vær oppriktig og nevn gjerne interessene dine. Mange bruker de samme ordene som de ville brukt når de søker jobb: Stabil, positiv, fleksibel. Prøv å få litt mer følelser inn i det. Hva gjør deg glad? Når har du det best? En kort tekst som f. eks. jeg er en mann på 54 år pirrer ikke nysgjerrigheten.

3. Ikke min type

Med justkiss.no´s unike matchmaker-teknologi, er det enkelt å finne et annet menneske som du passer sammen med. Allikevel synes du ikke at de henvendelsene du får er en åpenlys match?

Hva gjør du?

Vurder om kriteriene dine er for snevre? Sjansen for suksess blir større jo bredere du tillater deg selv å lete. F. eks. geografisk, og med hensyn til alder. De fleste av oss har en ganske klar forestilling om hva slags menneske som er vår type. Den forestillingen kan i visse tilfeller sette en stopper for å finne den rette. Prøv å vær så åpensinnet som mulig.

4. Kommer ikke i gang

Kjenner du til det med at man kjøper vitaminpiller, skaffer seg en spinningsykkel eller blir medlem på et treningssenter, men til tross for den gode viljen til å leve sunt, så ender pilleglasset i kjøkkenskuffen, sykkelen blir brukt til å henge skjorter på og treningssenteret..? Jeg starter neste uke… Noen mennesker opplever den samme tendensen når det kommer til nettdating. De kommer ikke i gang.

Hva gjør du?

Kan det være at du ikke er proaktiv nok? Hvor ofte er du online? Og svarer du på de meldingene du får? Sett av tid i kalenderen til å sende meldinger til nye profiler og til å oppdatere din egen. Du er nødt til å gjøre plass til det og ta initiativ.

5. Engangs-dater

Du går på dater, men inntil videre har det bare blitt med den ene? Det kan være fordi du selv har følt at det ikke var rett, eller det kan være at dere begge har vært enige om at dere ikke passet sammen? Det er synd hvis du var tiltrukket av daten din og det var han eller henne som trakk seg.

Hva gjør du?

Tiltrekning, avvisning, ekstase, skuffelse. I jakten på kjærligheten er spillets regler noen ganger vanskelig å forstå, men man kan optimalisere sjansene sine fra egen banehalvdel: Styr unna negative vibes: Regnværet, prisene, uroligheter rundt om i verden. Det kan være dystre temaer å ta opp på første date. Optimister er mer attraktive. Ha en lett tone og kos deg! Dating er seriøst, men det skal jo også være gøy.

6. Tar for mye plass

I motsetning til beskrivelsen av punkt 4, kan du oppleve at nettdatingen tar alt for mye plass i hverdagen din, eller i hodet ditt, uten at du av den grunn har funnet en kjæreste enda. Det er uforklarlig, hvorfor har det som vi streber aller mest etter en tendens til å unngå oss. Sånn som de store lottogevinstene og de mest vidunderlige kjærestene…

Hva gjør du?

Bruker du virkelig mye tid foran skjermen? Flytt fokuset ditt innimellom. Du vinner også ved å gjøre alt mulig annet - og det blir lettere å skrive til noen når du faktisk har noe å fortelle. Så ta pauser - se opp og ut og ikke la online datingen bli det eneste du fokuserer på. Nyt livet!

7. Mangler engagement

Du holder fast ved at du gjerne vil ha en kjæreste, men når det kommer til stykket så føler du ikke at du er ordentlig engasjert? Kanskje du holder igjen med å avtale dater, eller du følger ikke opp?

Hva gjør du?

Spør deg selv om du har hatt de rette følelsene med i prosjekt “ny kjæreste”. Tviler du innerst inne på at det vil fungere? Eller henger du igjen i fortidens skygger fordi du ikke er følelsesmessig ute av ditt tidligere forhold? Hvis du dveler ved gamle minner i stedet for å se fremover, ville du da dratt på date med deg selv - og nyte selskapet?

8. Kleine møter

Nye dater får deg ut av komfortsonen? Det krever litt å møte - og føre en samtale - med nye mennesker, og tanken på at det kan bli kleint gjør deg sliten?

Hva gjør du?

Dating er i stor grad uforutsigbart, så velg å møtes et sted som er ok uansett om dere er en match eller ikke. Ikke lås deg fast til mange timer med samvær ved å f. eks. dra på restaurant. Se for deg at du senere skal gjenta det daten din forteller. Det skal du selvfølgelig ikke, men det gjør deg oppmerksom og tilstedeværende. Daten din vil nyte å ha din fulle oppmerksomhet og vil føle seg vel. Og som de sier: Tiden flyr i godt lag.

Læs også: Sånn finner du en kjæreste i 2022

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.