Har drømmemannen gjemt seg godt - og for lenge?

10 tips til å lokke den personen du savner i livet ditt ut av busken.

Sarah Johnson
Author

Det er aldri for sent å finne kjærligheten, det mener vi helt oppriktig og det skrev vi i et av våre seneste nyhetsbrev. - Nei, han har gjemt seg godt, var det en kvinne som sa, og den erfaringen - eller fornemmelsen - er hun neppe den eneste som har kjent på: Hvor er han, drømmemannen? Hvordan finner jeg han, så vi kan gå lykkelig sammen hånd i hånd resten av livet? For han må jo finnes ett eller annet sted..?

Ja, det må han jo - og det gjør han. Han må bare lokkes ut av busken - og inn i ditt liv.

Kan disse 10 spørsmålene hjelpe deg med å få tampen til å brenne?

1. Leter du godt nok?

Synes du det er akkurat i overkant å stille spørsmålstegn ved ditt engagement? Problemet er at mange av oss er for passive. Vi håper og krysser fingrene. Men det er ikke gitt at en gammel flamme fra fortiden plutselig står bak deg i køen på Rema og spør om det ikke var dere som spilte fiolin sammen en gang? Akkurat som at det ikke er sannsynlig at du møter på en vilt fremmed, et hvilket som helst sted og tiltrekningen med en gang er så sterk at du kan høre fiolinspill! Du er nødt til å være aktiv. Meld deg på foredrag og fritidsinteresser hvor det ikke er en naturlig overvekt av kvinner. Vær åpen for nye muligheter, si ja hvis venner og kollegaer spør om du vil være med på noe. Gjør din egen lille markedsanalyse ved å spørre mennesker rundt deg hvordan de møtte deres partner? Du vil høre mange forskjellige historier - inkl. mange versjoner av nettdating.

Læs også:

2. Er du over eksen din?

Hvis din tidligere partner fortsatt spøker i bevisstheten din (og i hjertet ditt), er det sikkert ikke mange andre som kan måle seg med han. Dagdrømmer du stadig om din gamle kjærlighet, eller er du tvert imot upåvirket hvis dere tilfeldigvis møter på hverandre i byen? Du er nødt til å vær helt ærlig overfor deg selv, for hvis du savner eksen din, og sammenligner alle nye dater med han, blir det ekstremt vanskelig for drømmemannen å komme inn på førsteplass. For den er allerede opptatt!

3. Er du for perfekt?

Ikke så få menn - kanskje i virkeligheten ganske mange - føler seg intimidert av uavhengige kvinner som oser av selvtillit og har et liv som går på skinner. Ikke fordi de nødvendigvis føler seg underlegne, de opplever bare at en sånn kvinne ikke har bruk for dem. All den perfeksjonismen virker overveldende. Derfor er det ikke så mange “fisk i havet” til den selvbevisste typen, som hverken er redd for å ta initiativ eller å sette grenser. Den meget selvsikre kvinne er typisk mer selektiv eller kresen, og kan fort droppe en date hvis ett eller annet ikke helt passer henne: Det dukker nok opp en ny og bedre! Men den strategien kan jo fortsette i det uendelige uten å føre til noe som helst.

4. Eller er du et “lett offer”?

Paradoksalt nok kan det motsatte også være en hindring. Du kan være for “hard to get” og bryte ned selvfølelsen, men du kan også være et alt for “lett offer”. Et sted i systemet hans sitter dette mikroskopiske Flintstone-DNA–hulemann instinktet, som får han til å nyte jakten. Hvis han ikke må kjempe litt, mister han muligens interessen.

5. Er du på rett sted?

Det sies at hvis man alltid gjør det samme, så skjer det samme. Det kan man godt tenke litt over, for hvis du bor et lite sted, hvor alle kjenner alle, eller hverdagen er fylt med jobb, vennekretsen og fritidsinteresser, gir det da plass til å finne og møte en potensiell kjæreste? Har du overhodet tid til å dra ut og møte nye mennesker? For mange voksne mennesker er dette et kjent problem. Det er lett nok å finne tid til å sitte foran skjermen for å se etter muligheter og kanskje dagdrømme. Når det kommer til å dra ut på date, ser saken (eller kalenderen) helt annerledes ut. Hvis du kjenner igjen det bildet, må du endre vanene dine og lage plass. Det er viktig å være på rett sted til rett tid. Ingen er for opptatt til å finne kjærligheten.

6. Dukker den rette aldri opp?

Kan det skyldes at den rette mest av alt er en fantasi inne i hodet ditt? Begrenes du av din mentale liste over ufravikelige krav? Skal en date være, se ut og oppføre seg på en bestemt måte for å få din oppmerksomhet? Ser du bort fra alle andre som ikke passer inn i fasiten på din drømmemann? Krav kan selvfølgelig være viktige, som f. eks det som handler om oppriktighet etc. Men krav kan også ha kommet fra forutinntatte meninger. Isåfall er det kanskje på tide å ta en seriøs forhandling med seg selv, så du ikke innskrenker mulighetene til noe som omtrent er ikke-eksisterende?

7. Ødelegger traumer fra fortiden?

Mennesker som har vokst opp med mistrivsel, uro og kanskje har blitt forlatt, risikerer å ta med seg den destruktive adferden inn i voksenlivet. Hvis barndomshjemmet var preget av voksne som levde som hund og katt, hvis det var et giftig miljø, eller til og med vold, setter det spor som fort kan ødelegge for et kjærlighetsforhold. Hvis man da ikke er usedvanlig heldig å finne en kjæreste som klarer å takle det. Selv når vi oppfatter oss som helt vanlige og stabile mennesker, kan den adferden vi “lærte” en gang i tiden ødelegge for harmonien. Profesjonell hjelp vil nok være veien å gå, hvis den bagasjen du har med deg betyr at du ikke føler at du fortjener å finne kjærligheten. For alle mennesker fortjener det.

Læs også:

8. Er du den beste versjonen av deg selv?

Tiltrekning handler i stor grad om utseende. Det handler også om personlighet og drive. For å vekke noens interesse må man selvfølgelig være interessant. Men det er ikke det samme som å skru opp for sjarmen ved å være annerledes enn man pleier. Det er ikke uvanlig at vi kler oss litt ekstra pent, vasker og støvsuger bilen og i det hele tatt øker standarden før en lovende date. Ikke noe vondt i det, men den beste versjonen av deg selv er den autentiske. Derfor kan du godt være litt mystisk og spennende, så daten din blir interessert i å møte deg igjen, snart. Og gjør noe som gjør deg glad og gir mening. Morsomt nok er det festligere å møte et menneske som i godt humør deler av sine erfaringer og opplevelser, enn det er å møte en som er middels fornøyd fordi det aldri skjer en dr***! Så får du noe til å skje i livet ditt? Utfordrer du deg selv ved å lære eller prøve noe nytt?

9. Er du redd for å bli avvist?

Skrekken for å bli avvist kan være litt av en barriere når man drømmer om å få seg en kjæreste. Den blir sjeldent mindre hvis den har kommet av dårlige erfaringer. Men innimellom må man bare ta mot til seg. Du lærer aldri å svømme hvis du ikke tør å gå ut i vannet. Hva er det verste som kan skje? At du blir avvist (igjen)? Det kan også være du som avviser noen. Kan du snakke om disse spekulasjonene og bekymringene med en god venn? Et problem som fyller hodet blir ofte mindre ved å snakke med noen om det. Du kan også notere punktvis hvorfor du tror andre vil avvise deg? Er det fordi du i virkeligheten ikke verdsetter deg selv høyt nok? Vær snill mot deg selv. Avvisninger er alltid kjedelig, men de treffer alle fra tid til annen. Ikke la de styre livet ditt. Lær av korken, den popper opp uansett hva langt nedi eller hvor lenge man holder den nede.

Læs også:

10. Lar du skjebnen styre?

Spørsmålet fører oss nesten tilbake til start: Leter du grundig nok? I kjærlighetsromanene og i de romantiske Hollywoodfilmene kommer skjebnen alltid hovedpersonene til unnsetning. Vups, helt uungåelig! Selvfølgelig kan du la skjebnen styre. Mange av oss tenker på skjebnen som en slags rød tråd gjennom livet vårt. Tilværelsen vår kan vel ikke bare være en lang rekke med tilfeldigheter, det må være en sammenheng og en mening? Ja, hvem vet? Problemet er bare at skjebnen ikke akkurat aktiveres med en on/off-knapp. Det gjør nettdating derimot😉.

Læs også: Derfor er det en god ide at betale for din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.