Håller du på att tappa tålamodet med att hitta en partner?

10 goda råd till dig som funderar över varför det är så svårt att hitta kärleken.

Sarah Johnson
Author

Känns det som att allt går vägen för alla andra? Du hör hela tiden otroliga berättelser om hur människor i din närhet har förälskat sig och funderar över varför det inte har drabbat dig än? Du är riktigt trött på alla förhoppningar som brister över halvkyliga kaffedejter?

Och om någon frågar dig om du faktiskt söker efter kärleken på riktigt, då tappar du tålamodet på riktigt: – Det är ju allt jag gör!

Känner du igen dig själv och reaktionen? Här kommer 10 goda råd som ger ditt utmattade tålamod och din innerliga önskan om att hitta kärleken ett riktigt lyft.

1. Helt ärligt…

Internet har gjort det enkelt (och därför betydligt vanligare) att visa upp olika sidor av oss själva. Bilder kan redigeras, ord kan väljas med omsorg etc. Det är varken lur eller bedrägeri, men det är kanske inte heller helt äkta. Alla dessa filter kan faktiskt vara utmattande. Håll fast vid ditt eget, oförfalskade jag. Rikta uppmärksamhet mot dig själv. The real deal är så mycket sexigare än alla andra varianter. Helt ärligt!

2. Anamma äventyret

För inte så länge sedan skrev en kvinna en krönika i ett dagblad för att beklaga sig över nätdejtingens alla olyckligheter. Det handlade bland annat om att folk fuskar med sina profilbilder, ställer orealistiska krav, är mindre hövliga och mer självsäkra än antihjälten Gaston från Disneys Skönheten och odjuret. Kvinnans tålamod var på bristningsgränsen – och hon har ju rätt i att för många specifika krav och förutfattade meningar bromsar kontakten mellan människor. Öppenhet och ett beslut om att greppa tag i äventyret är vägen framåt – och då lönar det sig att välja den nätdejtingtjänst som passar bäst för dig. På justkiss.se tar vi kärlek på stort allvar och vi ger dig tillgång till vår helt unika matchmakingteknologi.

3. Gör något nytt

Rör du dig oftast i samma cirklar? Träffar du samma människor och gör samma saker varje dag? Då är det ju inte så konstigt att det aldrig händer något nytt och överraskande. Fokusera på att göra din vardag mer intressant. Rör på dig. Gör något nytt! Oavsett vad du hittar på, som att börja med en gammal hobby igen eller bryta helt ny mark, så ska det bara göra dig mer tillfreds och bekväm. Då blir du mer attraktivt.

4. Ta det lugnt…

Folk hatar att vänta och det är tydligare nu än någonsin tidigare. Allt ska hända nu, genast, med detsamma. Men en desperat jakt leder sällan till något. Hitta ditt inre lugn. Om du är för ihärdig så tenderar du att överreagera, både när du skriver med någon och när du går på date. En för stor iver leder troligtvis till att andra tar ett steg bakåt, vilket kan upplevas som början till avvisning. Självförtroendet får sig en törn och en negativ spiral inleds.

Läs också: Så pratar du dig in i din dates hjärta

5. Ingen är perfekt

Lägger du mycket tid på ditt utseende? Framför spegeln? På gymmet? Det är helt okej om din avsikt är att vara frisk och stark – och snygg. Men blir du förargad över att du inte är perfekt, och tror du att det är anledningen till att du inte har hittat en partner, tja... Tänk om! Se dig omkring: Om det bara var perfekta människor med perfekta kroppar som kunde hitta kärleken, skulle vi då inte ha dött ut för tusentals år sedan? Var inte så hård mot dig själv. Och skruva ner dina orealistiska förväntningar, de gör bara att du låser dina möjligheter.

6. Ge inte upp

Det är naturligt att man vill ge upp när man känner att tålamodet sviktar. Du vet hur det känns när du har slagit knut på dig själv, eller humöret har låst sig. Om du inte kan få upp knuten innan tålamodet försvinner helt så leder det till uppgivenhet och botten. Fall inte offer för tålamodets nycker. Förstör inte din dating genom att ge upp. Tro på att kärleken kommer till dig. Självklart kommer den till dig.

7. Är du upptagen?

Är din kalender fullspäckad från morgon till kväll alla dagar i veckan? Jobb, träning, utbildning, tvätt, söndagsfrukost hos mamma och en lång weekend i sommarhuset med vännerna? När ska du då ha tid till att klämma in en romantisk date? När du ska ha tid till att vårda en ny relation så att den kan utvecklas? Det är bra att du inte sitter och deppar, men du måste avsätta tid till att träffa nya människor, annars riskerar du att missa chanserna.

8. Spökar ditt förflutna?

Är du fri från dina tidigare förhållanden? Eller sitter ditt ex fortfarande kvar i systemet, jämför du alla du träffar med honom eller henne? Det är mänskligt att jämföra. Alla gör det, men du måste låta tiden gå tills du är helt redo för att involvera dig känslomässigt med någon ny. Och då krävs det tålamod. Sex med en ny partner har inte så goda förutsättningar om du längtar efter någon annan. Du kan inte klämma in en tärning i ett runt hål, och på samma sätt så kan du inte tvinga "fel" partner att bli till den rätta.

9. Glöm allt om din typ

Bara för att dina tidigare partner har sett ut på ett visst sett, haft en viss typ av utbildning eller jobbat inom en särskild bransch så måste väl inte din nästa partner ha gått samma väg? Ägna tid åt att ta reda på vad som är viktigt för dig. Vilka värderingar kan du inte kompromissa med? Och sen då? Du har själv förändrats med tiden, och kanske visar det sig att din drömman/drömkvinna också har gjort det? Glöm allt om "din typ" och leta efter de personlighetsdrag och egenskaper som du värdesätter hos andra människor.

10. Det är inte du

Du undrar över varför det ska vara så svårt att hitta kärleken? Det krävs ju bara en partner? Det är kanske dig det är fel på? – NEJ-NEJ-NEJ, släpp den tanken! Men för att den rätta ska kunna dyka upp måste du veta vad du letar efter. Och du måste leta på rätt ställen. Det räcker inte att hålla dig inom kvarteret. Du kan inte heller bara sikta in dig på folk som har samma intressen som du och vars livsåskådning ligger flera mil från var du befinner dig. Du måste hissa dina segel och sätta kurs mot rätt riktning.

Läs också: Åh gud, jeg har en date - vad gör jag??

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.