Er du fanget i en friendzone?

Sitter du fast på en platonisk limpinne, fordi den du er interessert i bare vil være venner med deg? Sånn håndterer du å bli friendzonet.

Sarah Johnson
Author

Jeg vil ikke ødelegge vennskapet vårt, sier hun – og mener at hun overhodet ikke tenner på deg.

Selvfølgelig finnes det en for deg også, forsikrer han. – Det er bare ikke meg, kunne han like gjerne tilføyd.

Åh, du er en så god venn, du er som en søster/bror for meg! Så glem alt om resten…

Er du fanget i en friendzone? Det er ikke så vanskelig å havne der hvis det mennesket du har heite drømmer om kun vil være venner. Men det er som å lande på et fluepapir - en platonisk limpinne du hverken kan komme deg bort eller videre fra.

Læs også: Kjærlighetssorg? Kryss fingrene for at du aldri gjør disse 10 dumme tingene😅

Det er mange tegn på at følelsene dine ikke blir gjengjeldt, og det er akkurat dét, det er snakk om, når noen friendzoner deg. Mens du selv slipper alt du har i hendene, utsetter og avlyser alt annet for å være sammen med dette mennesket, er vedkommende avslappet på en helt annen måte. - Skal vi ikke invitere med noen venner, spør han/hun, når du har forestilt deg at det bare skulle være dere to. Og mens du alltid kler det pent og viser deg fra din beste side, møter han/hun opp helt casual. Herregud, dere er jo venner, er dere ikke?

Så hva gjør du?

Den ultimate løsningen

Innse at du har blitt friendzonet, fordi det mennesket du er tiltrukket av ikke er tiltrukket av deg. Au-au-au… Men det gjør jo også vondt å være stuck i en ulykkelig situasjon. Din lengsel etter å finne en kjæreste har ikke blitt innfridd, du har bare fått deg en ny venn. Den ultimate løsningen er å fortsette å lete… Hvem vet uansett hva det kan gjøre med ditt nåværende dilemma, kanskje kommer din ikke-kjæreste på andre tanker når du går andre veier?

Angrip fra en ny vinkel

Du kan ikke tvinge noen til å bli forelsket i deg, men det er jo allerede kjemi der. Kanskje du kan endre hans/hennes oppfatning av deg. Hva er det som har gjort at du har havnet i friendzonen? Er du alltid hjelpsom og tilgjengelig? Lyttende? Godt selskap? Angrip det fra en ny vinkel og oppfør deg annerledes. Ikke som en overlegen idiot selvfølgelig, men hvordan er f. Eks. de personene hun/han faktisk er tiltrukket av? Kan du være mer som dem uten å miste deg selv? Er det en annen type dynamikk som vekker hennes/hans interesse? F. Eks. at man må kjempe litt for det man vil ha? Finn på noe nytt og overraskende.

Læs også: Åh gud, jeg skal på date - hva gjør jeg??

Selvtillit og tålmodighet

Selvtillit og god selvfølelse er tiltrekkende, så det kan lønne seg å jobbe med saken selv om du noen ganger føler det er en kamp. Start hver dag med å si noe pent til deg selv. Ikke sammenlign deg med andre, men finn dine egne styrker. Hva er du god til? Hva synes vennene dine at du er god til? Gjør noe for andre. Å spre glede fungerer som en boomerang - det kommer rett tilbake til deg. Herfra må du smøre deg med tålmodighet. Endrer din utkårede holdningen sin til deg, eller er dere fortsatt bare venner? Du kan teste ut situasjonen ved å invitere henne/han på en date du vet vil falle i smak. F. Eks. en konsert eller en tur på favorittrestauranten. Flørt, gi komplimenter, og se hvordan det blir mottatt.

Læs også: Hvordan vet jeg om han er interessert i meg?

Har du kommet deg ut av friendzonen? Vi krysser fingrene for det, for jo mer tid du tillater deg å bli i den, jo mer vil den lime deg fast.

Skal din største drøm gå i oppfyllelse?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.