Drömmer du om att hitta en partner? Sluta med det...

Hur länge vill du vänta på att dina drömmar om kärlek går i uppfyllelse? Det är bättre att sätta upp ett mål, för det krävs ofta bara ett litet steg för att förändra en förpliktelselös dröm. Mål leder i regel oftare till resultat.

Sarah Johnson
Author

Drömmar tar upp en stor del av våra tankar. Vi drömmer om en bil när bussen är försenad. Om den stora belöningen när budgeten är för tight, och om en partner när... Tja, när som helst. Går drömmarna i uppfyllelse? Kanske. Mål omsätter däremot drömmar till handlingar och kan därför ge resultat. Det finns så klart undantag, men låt oss likväl fundera över skillnaden mellan de passiva drömmarna och målen som är förknippade med något aktivt. Skillnaden har en stor inverkan på dina framgångar när du dejtar.

Vi sätter upp mål varje dag. Skriver listor och gör planer, och en stor del av vår glädje i livet beror på hur bra vi är på att uppnå våra mål – från att klara av allt på listan till att hålla nyårslöftet och fullfölja det som vi planerat. Forskning visar att människor som sätter upp konkreta mål ökar sannolikheten för bättre resultat med 90 procent, jämfört med människor som inte är särskilt målinriktade.

Men det är en sak att sätta upp ett mål, och något helt annat att slutföra det. Hur gör man då en dröm till ett mål? Var sätter man ribban så att den är realistisk? Ärligt talat, var ska man börja...?

Drömmar är gratis

Drömmar är i regel gratis, men mål har ett pris. Det kan vara en faktisk kostnad, eller så kan det yttra sig som en ansträngning. Om du vill omvandla din dröm om kärlek till ett mål så kan investeringen vara ditt abonnemang på justkiss.se, men det kan också vara en investering i dig själv så att du lättare attraherar andra. Vad lyfter din energi, och vad gör dig glad? Med andra ord, vad kan du själv helt konkret göra för att attrahera kärleken? Kan du ta initiativ redan idag? Man måste inte fatta beslut när man har diffusa drömmar, men det måste man när man har en målsättning.

Mål får dig att agera

När man jobbar mot ett mål företar man sig något och blir kanske ännu duktigare på det. Besluta dig för att gå på dejter om målet är att hitta kärleken. Inte en dejt, utan flera så att du får erfarenheter – goda och mindre goda sådana. Även dåliga erfarenheter är en lärdom, och då vet du vad du ska hålla dig borta från. Jobba vidare mot målet. Lämna återvändsgränden och fortsätt på huvudleden!

First things first

Eller på svenska: Det viktigaste först! Om din största dröm är att hitta kärleken så ska du prioritera "uppgiften". Du ska inte helt ensidigt fokusera på projekt Jag vill ha en partner. Du måste ha tid till annat också så att det blir lättare att skriva och prata om dig själv och alla spännande saker du upplever och gör när du matchat med någon.

Fokus framåt

Drömmar kan hålla på i all oändlighet, men de flesta mål har en deadline. De ska vara avklarade inom en bestämd tidpunkt, men det finns självfallet ingen som kan lägga upp en tidsram när det kommer till kärlek. Det skulle vara trevligt att ha en partner innan semestern. Ja, det hade det varit, och det är inte helt orealistiskt heller. Om du delar ditt mål med någon som du ofta pratar med (t.ex. din bästa vän) så ökar sannolikheten för att du lyckas markant. Den förpliktelse som det innebär när du bjuder in någon annan i dina planer har en motiverande effekt. Det innebär helt enkelt att du kommer intensifiera ditt sökande. Samtidigt kommer din "följeslagare" hjälpa dig hålla fokus på målet och uppmuntra dig även om du själv kör fast på vägen.

Visualisera ditt mål

Ett mål är inte tankspritt, ett mål är konkret och det är lättare att hålla kurs mot ett mål än vad det är att jobba mot en dröm. Du kan också visualisera ditt mål. Hjärnans synapser tolkar din fantasi på samma sätt som de förhåller sig till verkligheten, så om du visualiserar (t.ex. med hjälp av meditation) att du har hittat kärleken så kommer det kännas betydligt mer uppnåeligt. Tricket är alltså att när du slutar drömma, och istället sätter upp mål, så slutar det med att dina drömmar går i uppfyllelse. Det är väl värt att prova i alla fall?

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.