Dette er det første menn ser etter når de møter en kvinne

Førsteinntrykket er viktig når vi møtes, dét vet vi. Men hva er det som spesifikt fanger menns oppmerksomhet i de aller første sekundene? Her er 10 ting menn legger merke til:

Sarah Johnson
Author

Det er bare et spørsmål om sekunder. Faktisk 7 sekunder har noen smarte mennesker kommet frem til. Vi bruker ikke lenger tid enn det på å danne oss et inntrykk av hverandre, og dette inntrykket har det med å feste seg godt. Derfor er førsteinntrykket viktig, men hva er det som spesifikt fanger oppmerksomheten på den korte tiden?

Brystene er altså blikkfang

Hva får menn først øye på når de møter en kvinne? De færreste vil innrømme at det er brystene - og vi forter oss å tilføye at det ikke er det vi er ute etter. Men brystene er altså blikkfang. Utover deres åpenlyse ammefunksjon er de evolusjonært beregnet for å tiltrekke menn. Hvis du tviler på det, så tenk på at alle andre feminine primater er flatbrystet med mindre de er drektige eller ammer. Det er bare kvinner som under puberteten utvikler permanente pupper.

Læs også: 6 tips som gjør datingen din morsom og suksessfull

Men tilbake til start - hva er det absolutt første mennene ser? Smilet hennes? Øynene hennes - eller måten hun beveger seg på?

Her er 10 ting menn legger merke til:

1. Smilet hennes

Et smil er mye mer uttrykksfullt enn man tror. Av rundt 20 forskjellige smil, er kun en tredjedel av dem tegn på glede. Vi smiler nemlig også når vi blir flaue eller føler oss utrygge, ja til og med hvis noe gjør vondt. Forakt kan også vises med et smil, men forhåpentligvis ser man ikke den typen smil på en date. Et varmt og imøtekommende smil er derimot en god start.

2. Stemmen hennes

Stemmen kan på et blunk få mennesker til å endre oppfattelsen av hverandre - i både positiv og negativ retning. Er den høy (og pipete)? Mørk og sensuell? Nølende, munter, tilbakeholdende? Vi tilpasser ubevisst tonefallet vårt etter hvem vi snakker med. F. Eks. Er det forsket på at kvinners stemme endres i dagene opp mot eggløsning. Biologisk er det lurt å være mest attraktiv i den fruktbare perioden. Stemmen er altså en del av pakken når vi ønsker oppmerksomhet og er derfor verdt å legge merke til.

3. Øynene hennes

Vi dveler ved mennesker vi liker. Tar dem inn med blikket, suger dem til oss. Sympatien får nivået av lykkehormonet oxytocin til å stige, og dermed utvides pupillene våre. Øyekontakt er dessuten essensiell i enhver flørt. Vanligvis når vi ser på hverandre, har vi øyekontakt i under ett sekund. Det høres lite ut, men sånn er det. Hvis blikket holdes bare et sekund lenger, vil det oppfattes som skjerpet interesse.

4. Latteren hennes

Å få en sjarmerende kvinne til å le, styrker egoet til enhver mann. Med mindre hun skrattler med en gang. Det er ikke sikkert at det er et godt tegn…

5. Håret hennes

Et internasjonalt sjampo-firma understøtter et forskningsprosjekt som har kommet frem til at tre av fire menn legger merke til kvinners hår som noe av det første. På barer og nattklubber får kvinner med langt hår flere henvendelser fra menn enn de med kort hår.

6. Stilen hennes

Han bryr seg mest sannsynlig ikke om hun har på seg dyre designerklær, men han legger merke til om hun er typen som følger moten eller om hun heller liker gjenbruk (det kan forøvrig være ganske vanskelig å skille mellom). Skulle han legge merke til skoene hennes, kan man forutsette at hans oppmerksomhet skjerpes omvendt proporsjonalt med ortopediske idealer. Det er noe ved kvinner med høye heler.

7. Lukten hennes

Lukt og hukommelse er tett forbundet. Du har sikkert kommet over en lukt som har tatt deg med tilbake i tid. F. Eks. Lukten av sure sokker fra gymsalen eller lukten av liljekonvall som minner deg om bestemoren din. Hvis en kvinne lukter godt, kan han huske henne lenge.

8. Kroppsfasongen hennes

Slank og spinkel? Muskuløs, eller bløt og rund? En del kvinner bryr seg mest om vekt, men for menn handler det mer om former.

9. Brystene hennes

Biologien vinner over kulturen: vi oppfører oss respektfullt og unngår kjønnsdiskriminering, men vi kommer ikke utenom at menn ser på kvinners bryster. Forhåpentligvis med en høflig diskresjon.

10. Selvtilliten hennes

Utstråler hun energi og overskudd? Selvtillit har en tendens til å trumfe alt annet. Signalet om at man er bra nok som man er, - punktum - har en magisk kraft. Mennesker med selvtillit er ofte positive, tar livet som det faller seg, og regner med at man klarer seg gjennom de hindrene man møter på veien.

Læs også: Derfor er det en god ide at betale for din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.