Dette burde du vite hvis du er dårlig til å flørte over nett

Flørter du over tastaturet? En søt online flørt er den direkte veien til en superfin date.

Sarah Johnson
Author

Flørting er en søt kommunikasjon mellom to mennesker. En lekende, ertende og god måte å skape kontakt ved hjelp av øyekontakt, et kompliment eller lett berøring. Men hva hjelper det å mestre kunsten å flørte, når vi bare skriver til hverandre? Kan man flørte over tastaturet? Ja, det kan man faktisk. Ganske bra også… Og som mye annet kan en god online flørt være den direkte veien til en veldig bra date.

Skriv kort og enkelt

Hvis du ikke er vant til å skrive, eller hvis du rett og slett må overvinne deg selv før du legger fingrene på tastaturet, vil det sikkert glede deg at kort og enkelt er mye bedre enn en lengre smørje. Nå har corona tatt mye mer oppmerksomhet enn noen av oss liker, men hverken den eller andre bekymringer skaper de rette ‘vibes’ frem mot en søt og sexy tone. Vær positiv og litt morsom. Dette er lettere sagt enn gjort, når det mennesket du skriver til ikke kan se det glimtet du har i øyet eller høre tonefallet ditt. F. eks. er det lett å misforstå ironi på skrift. Men altså kort og enkelt i starten, så skal meldingene - og samtalene - nok bli lenger med tiden, hvis det er grunnlag for det.

Læs også: 5 simple råd som løfter daten din

Stil søte spørsmål

Når du stiller søte og relevante spørsmål, vitner det om at du er interessert. Spørsmålene kan være av oppklarende karakter: Hvordan, hvorfor… Eller de kan stilles for å få råd: F. eks. hvilke serier holder deg våken halve natten? De kan også være skjulte komplimenter - bruker du all fritiden din på gymmet? Det er selvfølgelig også den mer direkte veien, som ikke krever at man tenker så mye: Hva sier du til å møtes en av dagene?

Referer til daten deres

Har dere allerede møttes tidligere? Skriv og referer til daten deres: Jeg husker ikke sist jeg hadde en så bra kveld. En del mennesker er tilbakeholdne med å være ‘first movers’ når det kommer til å foreslå enda en date. Mange er nervøse for å virke for ivrige, men hvis du veldig gjerne vil se daten din igjen, er det ikke akkurat verdens beste strategi å holde lav profil. Med en lett og munter tone kan du få fortalt at du er klar til å fortsette, uten at det virker påtrengende. Skal vi gjenta suksessen? Har du plass til en avtale til i kalenderen, for da rydder jeg isåfall min…

Sex og emojis

En god flørt har en sexy undertone uten at man blir ufin eller ekkel. Menn flørter typisk mer målrettet enn kvinner for å få sex, men siden flørt nettopp er en uforpliktende måte å skape kontakt på, skal interessen ikke fremstå som farlig eller intimiderende. Det må være noe som pirrer fantasien, men det er en hårfin balanse, og den kan lett bikke over og ende med at man lukker døren allerede før forbindelsen er etablert. Emojis kan brukes til å sende flørtende meldinger, men de små tegnenes symbolikk er ikke tydelig for alle og kan tolkes forskjellig, eller til og med misforstås. Det som skulle ha vært en varm og hyggelig hilsen, blir kanskje oppfattet som en litt dårlig oppfordring til sex. Men det er naturligvis også noen sikre, hvis du mangler ord. 😍🍸🍸?

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.