Derfor er det lettere å få seg en date på valentinsdagen

Visste du at det er lettere å finne seg en date i dagene rundt 'alle hjerters dag'? Det er det flere logiske årsaker til, så ikke sløs bort sjansen.

Sarah Johnson
Author

Valentinsdagen har kommer for å bli. Noen tror at den er et kommersielt påfunn fra USA, men dagen har røtter mye lenger tilbake enn fastelaven, som også feires i februar. Og så er valentinsdagen for voksne, mens fastelaven er for barna.

– Ja, men den er jo for voksne som har kjæreste? Men det du ikke har, kan du få. Enda lettere rundt valentinsdagen, og det er det flere logiske årsaker til.

Det de andre gjør…

Vi mennesker er flokkdyr. Det har mange av oss merket tydelig gjennom covid-pandemien, hvor det å være med folk eller ha kontakt med andre mennesker har vært redusert. Vi finner sammen i felleskap, som blant annet hviler på vaner og interesser, men også på tradisjoner. Det føles trygt å ha en felles referanse. Eller rettere sagt: Vi liker å gjøre det alle andre gjør. Hvertfall de som vi kjenner og har sympati for.

Så når venner, kollegaer, naboer og den søte jenta bak disken hos bakeren sier at de har kjøpt en valentinsgave til kjæresten eller skal på romatisk valentines-date, ja da får vi også lyst til å gjøre det samme.

Læs også: Kan man forelske seg i en man ikke har møtt?

Vær mer imøtekommende

– Når det ikke er aktuelt, er det noe man blir i dårlig humør av, sier du som savner en kjæreste? - Men hør, det er også en enestående mulighet: Det må være mange andre single som nettopp rundt valentinsdagen har et over middels ønske om å ha en date. Altså, det er flere som har lyst til å finne seg en å være sammen med. Og dermed vil en hel del mennesker være mindre skeptiske, kresne, og tilbakeholdene enn det de vanligvis er… Tvert imot vil mange være mer åpne og imøtekommende. Så ikke sløs bort sjansen.

Vi har fortjent litt ekstra

En annen velkjent adferd, som du mest sannsynlig kjenner igjen, er det med å gi slipp på hemninger i en bestemt anledning. Åh, samme det reaksjonen kunne man kalt den: Det er jo tross alt fredag, så vi har fortjent litt ekstra. Budgettet sprenges i jula, anbefalingene på alkoholinntak ignoreres i ferien. Den samme mekanismen gjelder på valentinsdagen: Jeg må jo på date, vil mange tenke. Og fordi det er anledningen som driver lysten til å gå ut med noen, er det noe lett og uforpliktende over en ny date på valentinsdagen.

Læs også: Gjør du alltid det du har lyst til?

Halshogget presten

Og hvem var egentlig Valentin? Vi skal helt tilbake til det tredje århundre, da den krigerske keiseren Claudius II regjerte i det romerske riket. Han mente at gifte menn var elendige soldater, og løsningen på det problemet ble at han forbød ekteskap. Men presten Valentin trosset keiserens forbud og viet unge elskende i smug. Helt til han uheldigvis ble avslørt - og halshogget. Flere hundre år senere bestemte den romerske paven at presten skulle hedres og oppkalte dagen hans død fant sted etter han. Sånn ble 14. februar til Sankt Valentines dag - alle hjerters dag.

Her fant tradisjonen først veien for ikke mer enn 30 år siden og med sosiale mediers utbredelse har det blitt populært og mainstream å vise frem kjærlighet til hele verden. Og det er jo fint.

Derfor er valentinsdagen en helt perfekt dag for å dra på første date. For hvis daten din ender med å bli din utkårede, vil dere hvert eneste år bli feiret med røde hjerter. Over hele verden!

Vil du lese flere artikler om online dating og parforhold? Klik HER 💕

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.