Är du hemma själv för mycket?

Du sover i en dubbelsäng, på ditt badrum har du två krokar för handdukar och i köksskåpet står glas och tallrikar för större sällskap. Likväl är du själv mesta delen av tiden. Är det okej, eller är du trött på det?

Sarah Johnson
Author

Mår du bra av att vara ensam? Njuter du av ditt eget sällskap? Eller är du trött på att det egentligen finns väldigt mycket i ditt liv som signalerar tvåsamhet och ett större socialt nätverk, medan sanningen är att du mest är själv?

Själv eller ensam?

Det är skillnad på att vara själv och att vara ensam. Man kan vara själv och ha det hur bra som helst i sitt eget sällskap, njuta av att breda ut sig i sängen på morgonen, göra vad man känner för när man vill, men trots det kan man ibland känna att det saknas något. Eller någon. Ensamhetskänslor är däremot helt annorlunda och de behöver inte bero på om man är själv eller omgiven av andra människor. Ensamhetskänslan får människor att känna sig nere. I bästa fall yttrar den sig som en obehaglig och övergående förnimmelse, men ensamhet kan också ta upp allt utrymme och äta upp ens livsglädje. Men själv eller ensam – här kommer några tips som du kan använda för att komma på rätt väg mot ett utåtvänt liv, och för att hitta kärleken.

Läs också: När är man redo för ett nytt förhållande?

Sluta jämföra

Är de verkligen så lyckliga och obekymrade, alla de människor du känner som lägger upp den ena lyckobilden efter den andra på sociala medier? Som går på alla möjliga spännande tillställningar och träffar tusentals intressanta människor? Det finns ingen nedre gräns för antalet vänner man måste ha och antalet fester man måste gå på för att vara nöjd med tillvaron, så sluta jämföra. Det är lättare sagt än gjort, men det är bättre att fokusera på sig själv. Kan du börja med någon ny aktivitet? En ny hobby? Eller finns det någon i din närhet som du vill lära känna bättre? Föreslå en promenad eller en kaffe. När du utvidgar ditt nätverk så utvidgar du också möjligheterna för att hitta kärlek.

Använd din kropp

Fysisk aktivitet utlöser endorfiner som man blir glad av. Börja vääääldigt försiktigt med något som inte ger ömma muskler och leder, något som lägger grunden för gynnsamma rutiner. Du kan börja med en frisk promenad (det har du säkert hört tusen gånger förut). Naturen gör underverk, och då har du kommit igång och börjat röra på dig. När du gör något som är bra för kroppen och som lyfter energinivån så blir du även mer attraktiv att dejta (enligt de flesta). Sport är också ett väldigt bra sätt att träffa andra på.

Volontärarbeta

Second hand-butiker till fördel för olika humanitära ändamål, föreningar som anordnar kompisträffar, mentorer och läxhjälp och inköp... Det finns många möjligheter till att bidra med volontärarbete och därmed känna att du är en del av något. De flesta känner mer glädje när de ger än när de får, och sen ser du också givmild och sympatisk ut när du gör det.

Läs också: Gör du alltid vad du känner för?

Dyrka dina positiva tankar

När man tänker efter så finns det mycket man kan vara glad för som singel. Ingen lägger sig i dina rutiner, du kan maxa volymen på högtalaren och dansa naken till din favoritmusik, du kan lägga tusenbitarspussel på matbordet tills det är klart, hänge dig till varje impuls som att t.ex. lära dig spela saxofon. Inget tummande med tillvaron! Dyrka de positiva tankarna. Påminn dig själv om vad du är glad över.

Gör planer för framtiden

Gör dina drömmar till mål genom att skriva ner dina framtidsplaner. Hur ser ditt liv ut om ett, två, tio år? Bara det att man har en plan för den närmsta framtiden kan boosta humöret. Så vad ska du göra imorgon? Har du en profil på justkiss.se? Att bjuda ut någon på dejt kan vara ditt projekt de kommande dagarna. Slå dig fri från dina vanliga rutiner och gör något nytt. Vem vet, en dag kanske pusslet måste ge vika för levande ljus och finbestick, och snart kanske det finns två tandborstar i badrummet...

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.