Är du en hundmänniska? Så hittar du rätt partner

Livet med hund är berikande. Den är alltid där, den är alltid glad när du kommer hem, den är hängiven och tar till viss del hand om dig. Det är få saker som kan trumfa en hunds trofasta sällskap. Det skulle vara en snäll och söt partner då kanske.

Sarah Johnson
Author

Är du en hundmänniska? Då vet du att det finns två slags liv. Livet utan hund och livet med hund! Tillvaron utan kan vara fullt av plötsliga infall – ja, vi går ut på stan direkt efter jobbet – och lugna söndagar – regnar det? Jag ligger kvar i soffan. Livet med hund kräver dock utomhusaktiviteter oavsett väder, och impulsiva påfund som afterworks på fredagar och arbetsresor i sista minuten funkar inte, om man nu inte har en mor eller bror eller ovärderlig granne som står på standby med hundpassningen.

Men om du är en hundmänniska så vet du också hur berikande livet med hund är. Den finns alltid där för dig, och den blir glad varje gång du kommer hem. Du har någon som är hängiven och intresserad, och som tittar till dig också. Det finns faktiskt inte mycket som kan trumfa en hunds trofasta sällskap.

Det skulle kanske vara en snäll partners sällskap.

Läs också: Sätter du fälleben på dig själv i jakten på kärleken?

Och vad nu om du kan få kakan och äta den med? För chansen att du hittar rätt partner när du redan har en hund är väldigt hög. Det är vetenskapligt bevisat att det är sexigt att ha hund. Attraktionen ökar när vi träffar någon som går med en fyrbent vän, och särskilt mäns sexappeal får en ordentlig boost. Varför det? Det beror på att en hund indikerar en hel del om (hund)människan, som att han har tålamod, är ansvarstagande, fysiskt aktiv och uppmärksam på andras behov. Det är precis samma egenskaper som de flesta kvinnor sätter pris på när de letar efter en partner: Ansvarstagande, omsorgsfullhet, etc.

Läs också: Han säger att han älskar dig – men är det en lögn?

I förhållande till dating så är det smart att ha ett djur. En engelsk byrå för onlinedating gjorde en analys som visade att 57 procent av användarna tyckte att singlar med djur var attraktivare än singlar utan djur. Hela 63 procent svarade att särskilt hundägare var mer attraktiva. En annan undersökning kom fram till att intresset ökade bara man skrev "har hund" i sin profil. Samtidigt så lyckas man då också sortera bort folk som av en eller annan anledningen inte vill ha en hund i sitt liv.

"Det blir lätt lite märkligt om Fido har tuggat sönder partners sneakers"

Hur hittar du då rätt matchning, som ju också måste matcha med din hund?

  1. Den första förutsättningen är att din date tycker om hundar, och att hen inte är allergisk. Det blir heller inte så lätt om någon i hens närmaste familj – syskon, förälder eller barn – är allergisk.

  2. Är din date en utemänniska som hellre investerar i en robust vindjacka än i lackskor? För då passar det ju alldeles ypperligt.

  3. Introducera din hund och din date för varandra relativt snabbt. Er första date hade kunnat vara att gå på promenad i parken så att hunden är med redan i första skedet. En mer romantisk date utan hund kan alltid vara steg två.

  4. Välj under alla omständigheter att ses utomhus på första träffen med hunden, och låt hunden ta initiativet till att hälsa.

  5. Vissa hundbeteendevetare föreslår att hunden i första omgången ska få lov att lukta på ett av den nya partnerns klädesplagg så att den redan är bekant med personens lukt. Men inte skor – allt som ska sitta på fötterna rekommenderas inte, om du nu inte vill inleda förhållandet med att Fido tuggar sönder partnerns sneakers.

Läs också: Gör du alltid vad du känner för?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.