7 grunner til at du kan forelske deg på et splittsekund😍

En gnist er alt som skal til for å få lynet til å slå ned. Men hva er det egentlig som så øyeblikkelig kan frembringe en høyromantisk spenning på en date? Her er 7 gode bud.

Sarah Johnson
Author

Tiltrekning. Følelsen er ikke til å ta feil av. Du kan merke det på pulsen din og på en og samme tid er det eventyrlig og som å møte en god, gammel venn og med en gang er man på bølgelengde.

Kan man forelske seg på et splittsekund? Ah, den tidsrammen er nok litt for optimistisk, men noen ganger skal det bare en liten gnist til for at lynet slår ned. Og hva er det så, som på null komma niks kan frembringe en så høyromantisk spenning på en date? (for den saks skyld også i andre situasjoner). Når og hvorfor oppstår denne magnetismen mellom mennesker, som helt reelt - enda - ikke kjenner hverandre? Kommer den fra et fysisk begjær? Noe spirituelt? Er det mennesker som har kjent hverandre i tidligere liv, eller hva???

Her kommer 7 gode bud:

1. Du liker det du ser

Fysisk tiltrekning er avgjørende for at følelsene skal komme øyeblikkelig, når menneskene enda ikke kjenner hverandre. Det er forsket mye på temaet, og menn blir lynraskt forelsket, mye oftere enn kvinner. Årsaken er nok at kvinner biologisk er disponert for å være mer forsiktige ved valg av partner, siden de er de som føder barna.

2. Fantasien løper løpsk

Når vi møter et annet menneske som vi bare klikker med, kan fantasien fort løpe litt løpsk. Hvertfall hvis dere har tilbrakt til alene og har manglet kjærlig oppmerksomhet i tiden før. Nå sitter dette imøtekommende mennesket og fyller deg med varme, og derfra er det ikke lang vei til å skape en illusjon om at det er den store kjærligheten.

3. God lukt

To mennesker kan oppleve at det er en nærmest uforklarlig forbindelse mellom dem og man vet ikke om den er forbigående eller permanent. Det er bare en aura av noe romantisk som ikke kan viskes ut. En usagt forståelse, en spesielt blikk - og ikke minst en god lukt. Lukter og feromoner, som er luftbårne partikler som har et slags kommunikasjonssystem mellom mennesker, har enorm betydning for vårt valg av partner.

4. Fortiden spøker

Fortiden kan spille inn på forskjellige måter. Din nye date man minne seg så mye om din gamle flamme at bena dine blir slått vekk under deg. Men det oppstår noen ganger et fenomen hos par som lever lykkelig sammen: Med tiden tror de på at det var dét som skjedde da de møttes. Kjærlighet ved første blikk. De opplever at de rett og slett alltid har vært forelsket. Illusjon og hukommelse har vært en tur i den mentale eltemaskinen.

Læs også: Sånn unngår du å skremme bort de skikkelig gode matchene

5. Oxytocin overload

Førsteinntrykket har enorm betydning og det skapes i løpet av 7 sekunder. Vi bruker altså ikke lang tid på å bestemme oss for om vi er positive eller negative til en person. Og hvis vi føler oss sterkt tiltrukket, utskiller hjernen oxytocin, som er det stoffet som kalles kjærlighetshormonet. Med oxytocin overload havner vi lett i en akutt forelskelse.

6. Humør boost

Du smiler helt uvilkårlig når du ser, tenker på og hører han/henne. Det er måten dere ler sammen på - og det dere ler av. Humor er utrolig tiltrekkende og hvis daten din booster humøret til det euforiske, kan du lett konkludere med at du har forelsket deg. Det har du kanskje også.

7. Trygg gjensidighet

Det føles som om dere har kjent hverandre for alltid. Det er en gjensidig forståelse og trygget og allikevel blafrer sommerfuglene rundt i magen og gjør det vanskelig å konsentrere seg. Men det du enkelt klarer å ha fokus på, er bildet av dere to. Sammen. I fremtiden.

Læs også: Fra vårflørt til sommerforelskelse - er du klar?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.