7 gode spørsmål til daten din

Krøller du tærne bare ved tanken om å havne i en klein situasjon på en date? Rett de bare ut. Med minimale forberedelser slipper du at samtalen stopper opp.

Sarah Johnson
Author

Hvem har vel ikke sagt noe, som man etterfølgende bare har hatt lyst til å grave seg ned over? Noe skikkelig pinlig? Noe som er minst like ille som å si noe og føle seg dum, – det er å ikke si noe. Å sitte på en date og være helt stum. Og når daten din heller ikke klarer å finne på noe å si, så begynner selv pusten å høres for godt. Tærne krummer seg sammen i skoene… Unngå det scenarioet for alltid med disse 7 forslagene.

1. Hva driver du med?

Det er et av de klassiske åpningsspørsmålene. Du vet sikkert allerede hva daten din driver med, siden dere har skrevet sammen før daten. Men spørsmålet kan varieres på utallige måter: Hva har du gjort i dag? Hva har du gjort i det siste? Og svaret kan fort ende med korte svar som ikke så mye… ikke noe spesielt… Spør mer konkret: Hvordan ser en typisk dag ut for deg? Hva er din beste fridag? Er du et morgenmenneske, eller hvilken tid på dagen er best for deg? Og hvorfor?

Læs også: Kan man forelske seg i en man ikke har møtt?

2. Mat er alltid bra

Noen emner er så kjedelige at de nesten skulle vært forbudt å snakke om. F. eks snakker alle om været, men det er ganske så usexy. Været er som det er. Hvis du endelig vil ty til meteorologien, så spør om været påvirker daten din sitt humør? Da handler samtalen deres mer om følelser enn om 5 dagers prognosen. Mat derimot er nesten alltid et godt samtaleemne. Hva er favorittretten din? Eller hvis du skulle spist en matvare resten av livet, hva skulle det vært? Eller er det noe du ikke tåler? Det faller enda mer naturlig å snakke om mat hvis dere spiser noe sammen.

3. Har du et favorittsted?

Det er alltid en god idé å styre samtalen inn på noe som skaper glede. Stemningen vil uten tvil bli bedre når dere snakker om noe dere liker, og et favorittsted har som regel en eller annen form for historie. Det kan selvfølgelig også være at det bare er fint. Eller morsomt hvis det er en bar eller sykkelrute, og et favorittsted forteller mye om daten din sine preferanser. Hvis favorittstedet er hjemme (noe som egentlig er bra), hvorfor er det det? Er det fordi ingen skal bestemme om oppvasken må tas eller om sengen er redd? Eller er det fordi alt står organisert på rekke og rad akkurat som i et laboratorium?

Læs også: Denne fargen øker din sexappeal

4. Er det noen som fortsatt tror at de er sammen med deg?

Du kan slippe unna mye hvis du bare har en lett og humoristisk tone og unngår å få det til å høres ut som et avhør. Vi vil alle sammen gjerne vite om det er “fri bane”, eller om det plutselig står en litt forfjamset ekskjæreste som ikke har forstått eller erkjent at løpet er kjørt. De færreste har lyst til å innlede et nytt forhold med noen som fortsatt holder på med noe uavklart, for hva ender det isåfall med? Noen vil sukke dypt og fortelle at det er denne gale eksen som stalker dem. Og rett skal være rett, det kan være tilfellet. Det kan også være at det er en opplagt grunn til at eksen stadig dukker opp. Nemlig at daten din fortsatt slipper vedkommende inn.

5. Hvordan er din drømmekjæreste?

Hvem klarer vel helt å svare spesifikt på dét spørsmålet? Men det kan spesifiseres: Nevn noen av de kvalitetene du ønsker at en kjæreste skal ha? Eller nevn noen trekk du aldri kunne akseptert? Det vil være fint å vite at svarene på et vis matcher ens egen karakter. Og det er ikke verdens beste tegn hvis daten din ikke klarer å svare. Voksne og ansvarlige mennesker vet som regel hva de vil. Og ellers vet de hva de ikke vil. Du vil gjerne vite noe om daten din sin moral og verdier.

6. Anger og forlegenhet

Hvis du spør daten din om det er noe han/hun har angret på i sitt liv, vil du raskt erfare om vedkommende tar livet uhøytidelig (fordi daten din ler av det og har selvironi) eller mer alvorlig. Svaret vil dessuten fortelle deg noe om i hvor høy grad daten din er innstilt på å dele sårbar informasjon med deg. Hvis han/hun har tenkt seg at det ikke skal bli for personlig, får du jo bare et overfladisk svar.

7. Hvilken kjent person ville du helst møtt?

– Uansett hvem? Skal det være en som fortsatt lever? - Hør her, vi leker bare, så det kan være Albert Einstein, Marilyn Monroe, Bill Gates eller Lady Gaga… Og hva ville du spørre dem om? Daten din sitt svar vil avsløre hvor fantasifull han/hun er, kanskje også noe om holdningen til livet. Er han/hun f. eks. politisk eller økonomisk interessert, bekymret for klimaet, helsen sin - eller bare med på spøken? Har en av dere forøvrig egentlig møtt en kjendis noen gang? En forsatter på en boksignering, en langslagsspiller på stadion, en kjent skuespiller eller politiker? Anekdoter er glimrende til å få samtalen i gang, og derfra er det ikke lang vei til å snakke om dere selv.

Læs også: 12 tips som gjør deg (mye mer) ettertraktet

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.