6 tips som gör din dating rolig och framgångsrik

Överväldigas du av alla de hemska nyheterna om krig och klimatet i en värld som verkar vara så låg? Hitta någon att njuta av livet med – låt onlinedating vara din bekymmerfria zon där du kan koncentrera dig på att hitta en härlig partner.

Sarah Johnson
Author

Förtrolighet, närhet, intimitet, erkännande, kärlek. Vi behöver hela paketet, och utan det kommer vi lätt att börja hänga läpp. Kanske särskilt just nu där vi dagligen konfronteras med nyheter om krig och elände, knapphet och klimatutmaningar. Men även om världen är låg just nu så finns det som tur är fortfarande chanser att hitta någon att njuta av livet med. Ja, det är verkligen en god idé att använda nätdating som din bekymmerfria zon, för det är en god plats att “tanka” ny energi och skruva ned volymen på nyhetsflödet.

Här får du 6 tips som banar vägen för rolig, säker och framgångsrik dating.

1. Sikta på dina drömmar

Har du en tydlig bild av vad som är viktigt för dig? Om du hör dig själv säga till din bästa vän att du drömmer om en partner som är varm och humoristisk, varför fortsätter du då att fokusera på profilernas utseende? Om de har hår på huvudet eller inte, är slanka eller lite mulliga, etc. Ja, utseendet betyder något, men tänk noga på vad du faktiskt drömmer om och sikta på det.

2. Fler onlinedejter

Corona har lärt oss att använda Facetime, Zoom, Skype, med mera, och med dessa tjänster är det enkelt att lära känna varandra bättre på distans innan man träffas på riktigt. Det är en fördel eftersom man inte är lika sårbar när man känner till lite mer om varandra. Dessutom så finns det även mer att prata om när bekantskapen inte är ett oskrivet blad.

Läs också: Nervös för att gå på date? Så övervinner du din rädsla

3. Stäm av era förväntningar

Stäm av förväntningarna innan ni träffas. Den långa pandemin har faktiskt gjort det lättare att upprätthålla ett visst avstånd till varandra till en början – och att acceptera att det går lite tid innan vi har lust att bjuda hem varandra.

4. Ställ de viktiga frågorna

Det roliga med viktiga frågor är att man brukar skjuta upp dem “till senare”. Vi är rädda för att verka överväldigande eller för på om vi tidigt frågar en date om han/hon vill ha barn eller gifta sig, eller om hen har varit det? Den typen av frågor alltså. Men varför inte bara fråga om det, om det nu känns viktigt för dig? Vad gör dig lycklig? Är det att ha ordning i köksskåpen eller att bestiga Kilimanjaro? Med det sagt så ska onlinedating inte vara ett korsförhör. Detta löser du genom att berätta om hur du själv har det. – Jag drömmer om ditten-datten-dutten… Gör du också det?

5. De goda mötesplatserna

Tänk kreativt när det gäller bra ställen att mötas på. Sommaren är här, så en date över ett par takeaway-kaffe eller folköl i parken, på torget eller längs hamnen? En romantisk variation är att ni träffas i en slottspark där växtligheten står i full blom och beundrar grönskan. Man får goda samtal medan man går.

6. Ge dig tid

Man kan välja att ta den snabbaste vägen till en plats – vilket brukar vara motorvägen, där allt handlar om att koncentrera sig på trafiken. Eller så tar man den vackra vägen som ringlar sig fram genom olika landskap, med ett eller annat stopp på vägen. Dating är inte en fråga om allt eller inget. Att hitta en partner är en process, så njut av turen. Ge dig god tid till att dejta online.

Läs också: 7 myter om kärlek och onlinedating

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.