6 sikre svar når hun sier at hun trenger litt space

De ordene kan føles som et ordentlig slag i magen. Du trodde at alt gikk bra, men nå sier daten eller kjæresten din at hun trenger litt space. Trenger å få litt pusterom og være litt alene. Så hva svarer du? Og hva gjør du?

Sarah Johnson
Author

Hva gjør du når hun sier at hun trenger litt space? Utover at man knekker litt sammen i kroppen, fordi det føles som om ordene slår pusten ut av deg? Et skikkelig slag i magen. Her trodde du at alt var fint og flott. Hva holder hun på med?

Er din umiddelbare reaksjon å bli såret? Eller reagerer du med å late som om du er likegyldig for å redde din egen stolthet? Forter du deg å snu ryggen til?

Men halo, hørte du egentlig etter? Hun har jo ikke sagt at hun ikke vil mer. Hun sa ikke at hun var lei av alt. Kanskje trenger hun bare å nyte helgen alene - å invitere vennene sine over på drinker, sånn som hun gjorde før dere møttes?

Forhold har det med å redusere alenetiden. Ca. en tredjedel av alle gifte par sier at de savner tid for seg selv. Dessuten er det vanskelig å forsette med å smelte over partnerens uimotståelige sexappeal, hvis man er sammen 24-7. Ved nærmere ettertanke er det altså en god investering å gi litt plass. Hvordan man gjør det er imidlertid ikke uvesentlig. Her kommer 6 sikre strategier:

1. Hva er det egentlig du mener?

Er daten eller kjæresten din av den direkte typen, som alltid sier det hun mener? Da vil hun nok også helt ærlig og uten å pakke det inn, si det hvis hun trenger en pause. Kanskje med en høflig innledning. - Vi må snakke litt sammen… Kan vi sette oss ned et øyeblikk?

Men hun kan også være mer indirekte, så du må skjerpe oppmerksomheten. Holder hun seg litt unna? Har hun sluttet å ta initiativ til å finne på noe? Er hun plutselig opptatt med alt mulig, som ikke inkluderer deg? Virker hun fjern når du forteller henne noe, eller ser hun deg ikke lenger inn i øynene?

Hvis hun ikke selv har forklart det tydelig, så spør henne nøyaktig hva hun mener. Ikke la skuffelsen eller frykten overvelde deg, men sørg for at hun forstår at du tar henne på alvor og respekterer hennes ønske. Men hva betyr det? Er hun i ferd med å få seg ny jobb i utlandet, eller trenger hun bare noen frikvelder?

Læs også: Tar du sjansen når den byr seg?

2. Ikke tro det verste

Det er ikke sikkert at hun holder på å gå tilbake til sin tidligere kjæreste. Det er ikke sikkert at hun planlegger å droppe deg. Det er ikke sikkert at hun selv har kontroll på alt og har en plan som du ikke er en del av. Kanskje hun savner oppklaring. Det er ikke sikkert at følelsene hennes har forsvunnet, så ikke tro det verste med en gang. Å trenge litt space er ikke nødvendigvis en ulykkelig avslutning.

3. Fokus på deg selv

Hun trenger bare litt pusterom - du får (om ikke ufrivillig) pusterom, så tenk på deg selv og dine egne behov en liten stund. Hva har du lyst til å gjøre? Skal du ut med venner eller gjøre ferdig noe jobb som har hengt litt etter? På ferie? Når du retter fokuset mot deg selv, har det den effekten at hun ser at alt ikke handler om henne. Du er ikke kjæledyret hennes. Og hvertfall ikke dørmatten hennes.

4. Ikke press henne

Ikke gjør det vanskelig for henne, selv om det er vanskelig for deg. Du er nødt til å akseptere at det ikke er du som har styringen på den nye kursen. Minn deg selv på det når du har vært ute med gutta og kommer litt halvbrisen hjem og har lyst til å ringe henne. Hun trenger space - ikke en needy kjæreste.

5. Hvor mye og hvor lite?

Hvis dere har vært fra hverandre og er klare til å gi hverandre en ny sjanse, har dere nettopp nå en glimrende mulighet til å resette regler, grenser og styrke forholdet deres. Snakk om erotikk og intimitet: Hvor mye og hvor lite? Om space og pusterom: Hvor mye og hvor lite? Det kan være du som savner alenetid neste gang… Ved å avklare forventningene for fremtiden, får dere en ganske stabil plattform. Hvordan skal deres forhold Vol. 2 oppdateres?

6. Bli den fyren hun ikke kan være foruten

Bruk den ekstra fritiden smart. Bli den fyren hun ikke kan være foruten, ved å få frem den beste versjonen av deg selv. Det kan være fysisk, mentalt, karrieremessig, det kan være at du skal være med utadvendt og sosial? Bli bedre til å ta initiativ til annet enn sex? Hva kunne du tenke deg å oppnå i livet? Følg et mål. Kanskje bare litt og litt - men følg det. Kvinner tiltrekkes av viljesterke menn, som gir deg space 😉

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.