5 simple råd som løfter daten din

Målet med online dating er klart - den skal bli til offline dater. Det er en kjæreste - ikke brevvenn vi drømmer om å få, og derfor handler det om å komme ut i virkeligheten godt rustet.

Sarah Johnson
Author

Den første daten kan minne litt om en eksamen. Det er ikke akkurat den mest romantiske måten å tolke online dating på, men det ligger noe i det: Enten så står man, og får fortsette, eller så må man forberede seg på å begynne på nytt. Her kommer 5 skarpe og helt simple råd som løfter daten din.

1. Ta initiativ

Venter du på at noen skal sende deg melding? Og drømmer du om at det er noen med spesielle egenskaper, interesser etc.? Ta heller initiativ selv, og skriv til de du har lyst til å kontakte og som ser ut til å være en god match. Før i tiden var det mannens “oppgave” å være den som tok initiativ først, men det var før i tiden! Faktisk viser et statistisk studie at kvinner har dobbelt så stor sjanse til å få svar på den første meldingen, enn hva menn har.

2. Velg et hvis-hvis-ikke-sted

Før den første daten deres kan ingen forutse hvor bra den kommer til å gå. Så velg et sted å møtes som er ok, uansett om dere er en match eller ikke. Ikke lås deg fast til et sted som gjør at man må være der flere timer, som f. eks på en restaurant. Finn heller en rute gjennom byen, langs elva eller gjennom en park hvor du vet at det er en café. Så kan dere stoppe innom der hvis stemningen (og det håper vi) er god. Og hvis ikke, så kan dere jo bare gå forbi…

Les også: Slik kurerer du et knust hjerte

3. Lytt og vær tilstede

Apropos sammenligningen med en eksamen: Forestill deg at du skal gjenfortelle noe daten din har sagt på et senere tidspunkt. Det skal du selvfølgelig ikke, men det får deg til å lytte oppmerksomt og være tilstede. Bli kjent med daten din. La telefonen ligge lydløst i lommen eller i veska. Ignorer den - selv når den summer insisterende nedi der. Daten din vil synes du er veldig attraktiv når han/hun opplever å ha din fulle oppmerksomhet.

4. Wow… Er hun/han for bra for meg?

Hvis du er helt overveldet og beruset over daten din sitt utseende, utstråling, kunnskap eller skarpe sans for humor, hvordan reagerer du da? Slutt med en gang å tenke at han/hun er fantastisk. Tenk: JEG ER FANTASTISK. Daten din er ikke mer verdt enn det du er, og selvtillit er veldig sexy. Når du liker deg selv, kan andre også gjøre det. Sørg for å være komfortabel. Ikke kle på deg noe du ikke kan bevege deg i, sitte avslappet i eller puste i uten at du må tenke på om glidelåsen holder.

5. Alt med måte

Det er ingen ting som er som et glass vin som kan få pulsen ned og gjøre stemningen litt mer avslappet, men med risiko for å høres ut som moren din: Drikk ikke for mye! Bevar kontrollen - ikke bare over situasjonen, men også over toneleiet og balansen. En snøvlete og sjanglete første date har sjeldent en lykkelig fremtid, det er derimot nesten garantert at du våkner opp og angrer dagen etterpå. I beste fall over din egen oppførsel.

Les også: Er du trist eller tilpass som singel?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.