5 gode råd hvis din date har barn – og du ikke selv har noen
Det kan være mange utfordringer i et nytt forhold der bare den ene er en forelder. Men det kan også være en glede å få bonusbarn. Er du klar for det?
Sarah Johnson
Author
Skal fars nye kjæreste også være hans barns ekstra mor? Hva om hun ikke liker dem og må bruke all sin styrke på å undertrykke sin indre Askepott-heks?
Og mors nye kjæreste? Kan han leve med at han annenhver uke må dele henne med lille Viggo med snørrete nese?
Det kan være mange utfordringer i et nytt forhold der bare den ene har barn. Og det går ofte galt. Men det kan også være en glede å få bonusbarn, spesielt hvis man forbereder seg litt.
Her er 5 gode råd hvis din date har barn – og du selv ikke har noen – og du virkelig ønsker å være din dates kjæreste.
1. Er du klar?
Først må du finne ut om du i det hele tatt er klar for å bli kjæreste med en enslig forelder. Ja? Nei? Eller er det ok hvis det er større barn? Alle vet at forelskelse gjør oss overlyske, men holder toleransen når den villeste euforien har lagt seg? Er du innstilt på at kjæresten din har forpliktelser og mindre fritid? Kanskje også færre penger til fest og moro. At han eller hun elsker sitt barn på en annen måte enn han eller hun vil elske deg? Ikke at kjærlighet nødvendigvis kan veies, og at den ene typen er lettere eller dårligere enn den andre. Det er bare forskjell.
2. Den åpne samtalen
Når lille Frederik først har tegnet tusjstreker på veggen din eller druknet mobiltelefonen din i havregrøten, er det for sent å ha en åpen og balansert samtale om regler, grenser og generell oppdragelse. Forventningsavklaring er et langt, men godt ord. Hvilke regler gjelder for eksempel hjemme hos deg? Harmonien kan fort gå i oppløsning hvis den ene voksne irettesetter, mens den andre trøster.
3. Forstår du barnet?
Det finnes barn som ikke liker at en ny voksen dukker opp. Det finnes også – så vanskelig det enn er å innrømme – voksne som ikke liker visse barn. Hvis du absolutt ikke liker barnet til din nye kjæreste, må du innse at du må gå videre. Sannsynligheten for suksess er rett og slett for liten.
Les også: Her er de 15 største deal breakerne på første date
4. Lær å si "pytt"
Noen fant opp en "pytt-knapp" en gang, som nå til og med finnes som en app. Når du sier "pytt," kan du komme deg videre og få noe negativt ut av systemet ditt. Det bør helst ikke være et "pytt" som i "pytt med det forholdet." Det skal være et "pytt" fordi du elsker kjæresten din. Løft stemningen med en god prat over et glass vin eller på en frisk tur gjennom skogen. Når vi beveger oss, blir hjernen stimulert på en annen måte, og vi trenger ikke være så fokuserte. Det gjør det lettere å føre en vanskelig samtale.
5. Se innover – hva ser du?
Man kan lure på hva Askepotts stemor ville ha sett, hvis hun i stedet for å bade seg i sin egen skjønnhet hadde sett etter personlighetstrekk. Ville hun sett utålmodighet? Tendenser til sjalusi? Et ønske om å leve spontant? Hun ville sannsynligvis ikke ha sett et lekebarn eller en empatisk voksen reserve som syntes det var helt ok å holde mus som kjæledyr. Se innover og vær ærlig: Passer bonusbarn med din personlighet? Blir du sjalu når kjæresten din går på fest hos sin tidligere familie for barnets skyld? Irriterer det deg at skoletimeplaner og fritidsinteresser har første prioritet i all planlegging? Eller ser du frem til at det nå er et barn med på ferien, for da er det endelig noen som vil leke med deg i bassenget?
Les også: Sånn unngår du å skremme bort de skikkelig gode matchene