20 gulliga idéer som smälter din kärleks hjärta

Vill du hålla passionen vid liv? Det gör du enklast genom att begeistra din partner – eller kommande partner – med små och stora överraskningar. Du kan prova det här...

Sarah Johnson
Author

Även folk som påstår att de hatar överraskningar måste erkänna sig besegrade när partnern har gjort något extra för att glädja dem. Fått kranen att sluta droppa eller köpt flygbiljetter till Mauritius – vad det än är som de kan åstadkomma.

Det finns mycket gott att säga om en person som älskar att hitta på gulliga överraskningar. Han eller hon är oftast bra på att organisera och planera, är kreativ och har en förmåga att se bortom vardagens förutsägbarhet.

Läs också: Därför ska du hitta någon att fläta fingrarna med

Om du vill prova att göra något nytt för din partner (eller kanske en kommande partner) utan att det är ett speciellt tillfälle, men fantasin behöver en knuff i rätt riktning, så kommer här 20 idéer för inspiration.

Kostnadsfria glädjeämnen

Det finns mängder med sätt att överraska på utan att det behöver kosta skjortan:

 1. Hämta honom/henne på stationen utan att säga något i förväg och ta med ett paraply/en blomma/en knasig skylt, som de där som används i ankomsthallen på flygplatser – eller ta med ditt bästa leende.

 2. Skriv ett gulligt brev och lägg det på en plats där det garanterat kommer att hittas. Eller rita ett hjärta på bilrutan eller badrumsspegeln med något som lätt går att tvätta bort (inte hennes läppstift).

 3. Kryssa av något från att-göra-listan. Det kan vara att pumpa luft i cykelns bakdäck, laga trappan, gå med pantflaskor – vad som helst av praktisk karaktär.

Om ni är ifrån varandra

 1. Skicka ett gammaldags vykort – det kommer säkert inte fram förrän du är hemma igen, men strunt i det!

 2. Köp en rolig souvenir från platsen där du befinner dig.

 3. Skicka gulliga och pikanta meddelanden så att han/hon förstår att du längtar tills ni ses igen.

Gör vardagen till en fest

 1. Servera morgonkaffe på sängen och/eller tappa upp ett härligt bad med tjocka handdukar och badolja.

 2. Förvandla kvällsmaten till en picnic och hitta en vacker plats i naturen där ni kan inta den.

 3. Gör något helt nytt: Gå ut och dansa, paddla kanot, spela minigolf, prova på trädklättring eller besök en plats som ni aldrig har varit på.

 4. Om du vill slå på stort, varför inte överväga en ridtur eller ballongfärd?

Läs också: Har du blivit nobbad? Så kommer du på fötter igen

Om det får kosta…

 1. Köp biljetter till en show, sportmatch eller något annat som han/hon skulle bli glad över.

 2. Boka en par-massage eller en spa-dag.

 3. Gå och fönstershoppa och lägg märket till vad han/hon pekar på och önskar sig. Sen går du tillbaka och köper det.

 4. Läs upp olika recensioner av restauranger och kommentera dem. – Där hade vi kunnat äta. Och res dig sedan prompt upp, för det han/hon inte vet är att du redan har bokat bord...

Gör-det-själv

 1. Om du är kapabel att sticka, måla, rita, snickra, baka, spela ett instrument eller något annat kreativt så överraska med något du själv har gjort.

 2. Handla så att ni kan göra fina drinkar med paraplyer i – kolla upp cocktailrecept på internet.

 3. Gå på loppmarknad eller second hand-butik och hitta något som ni kan ge nytt liv till. Något som behöver renoveras eller piffas upp så att det kan användas igen med glädje.

De über-romantiska

 1. Skriv en bucket-lista över saker som du vill göra tillsammans med honom/henne. Det kan vara erotiskt, äventyrligt, roligt eller engagerande – eller alltihop på en och samma gång.

 2. Lämna något som du vet att han/hon är helt tokig i i personens kylskåp/bil/ficka/väska... Vin, godis, choklad, creme, parfym, biljetter till en konsert...

 3. Köp en flaska bubbel och hitta en magisk plats, t.ex. en strand på en stjärnklar afton. Tänd en brasa (eller en portabel grill om du har med något som kan ätas) och titta på solnedgången och stjärnorna medan ni dricker mousserande vin. Bara för att liksom...

Läs också: Tar du chansen när den kommer?

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.