10 tips til sensommerens varme dates

Har du hørt deg selv klage-mumle-surmule over kjedelige stevnemøter? Eller ingen stevnemøter i det hele tatt? Her får du 10 tips som kan gjøre sensommeren din varm på den helt riktige måten.

Sarah Johnson
Author

Først en avlyst date, deretter en mislykket – et soleklart ikke-match – og så skulle man ellers tro at det var feriestengt!! Ingen flørter, ingen respons...

Har du hørt deg selv klage-mumle-surmule over kjedelige eller slett ingen dates? Det er forståelig at du føler deg trist hvis det ikke skjer noe på kjærlighetsfronten. Men hjelper det å henge med leppa? Dårlig humør har aldri løftet noens dating. Derfor får du her 10 tips som kan gjøre sensommeren din varm på den helt riktige måten.

1. Urealistiske forventninger

Nei, det er ikke rettferdig! Nå har du bestemt deg for å lete etter en kjæreste online – hvorfor dukker han/hun da ikke straks opp? Men dét er altså en urealistisk forventning. Vanligvis tar det tid å finne den helt riktige. Slipp forventningene, så slipper du også skuffelser og frustrasjon. Men fordi du ikke lar deg rive med av luftslott, kan du jo godt tenke positivt og hygge deg over å møte nye interessante ikke-kjæreste-mennesker underveis.

Les også: Har du gitt opp håpet om at kjærligheten kommer til den som venter?

2. Slipp gjettingen

De fleste av oss kjenner til det: Vi prøver å sette oss selv i det beste lyset ved å skru ned for de sidene av oss selv som vi gjetter på kan kjede eller direkte skremme bort en date, og blende opp for de sidene vi tror vil tiltrekke... Men det er jo bare gjetninger. Resultatet ender lett med at man ikke opptrer autentisk som seg selv. Sjansene for suksess saboteres av forstillelse.

3. Elsk deg selv først

Med tanke på dette med å være autentisk: Vi kan godt være tilbøyelige til å sammenligne oss selv med alle de vakre, vellykkede, morsomme menneskene som en gang kun fantes på film og i blanke magasiner. Nå blir vi oversvømt på nettet av mennesker som ser fantastiske ut og som har suksess med alt fra internasjonal handel til å dyrke fotogene krydderurter på balkongen. Men disse sammenligningene kan ikke brukes til noe. Et klassisk tips er at du må elske deg selv før du kan elske andre. Brett ut deg selv, gjør noe bra for deg selv. Det er de blomstrende blomstene som tiltrekker biene!

4. Ta initiativet

Føler du det skremmende å være den som tar initiativet og sender den første meldingen? Spesielt kvinner synes det skal være mennene som legger ut. Eh ... i 2023? Gjør det bare! Send en liten flørt. Sjekk profilen og se om du kan gjennomskue hva han/hun interesserer seg for og skriv noe som relaterer. F.eks. "jeg kan se at profilbildet ditt er tatt på en strand – jeg elsker også havet..." Eller still et personlig spørsmål, det er langt bedre enn et copy paste "hei, du ser søt ut..." En slik første melding kan være en dealbreaker.

Les også: Her er de 15 største deal breakerne på første date

5. Hva virker og hva virker ikke?

Har du vært på dates på kafeer hvor andre mennesker satt for tett på dere? Hvor det var for mye uro? Føler du deg mer avslappet på en ettermiddagsdate, hvor du møter mer avslappet enn hvis du har en avtale om kvelden? Finn ut hva som fungerer best for deg og hva som fungerer mindre bra. Hold fast ved de erfaringene. Jo mer veltilpass du er på en date, jo større sjanse er det for at den blir vellykket.

6. Krysssjekk dine motiver

Hvorfor nettdater du? - Er det ikke klart, spør du ristende på hodet, men det er generelt mange forskjellige motiver i spill. Noen gjør det for å bekjempe ensomhet eller bare kjedsomhet, for andre er det hovedsakelig underholdning. Hvem dukker opp? Ikke alle har samme hensikt. Så hva er ditt motiv? Er du ute etter litt spenning i tilværelsen, eller leter du seriøst etter en kjæreste? Hvis du er klar til å finne en kjæreste, så gjør noe ut av profilen din.

7. Bryt mønsteret

Hvis du virkelig er lei av feilaktige, for kjedelige eller ingen dater i det hele tatt, er det på tide å bryte mønsteret. Føler du deg slett ikke på topp, så gi deg selv litt luft i stedet for å være klistret til skjermen. Bestem deg for bare å være online i en bestemt tidsperiode, og gjør så andre ting som løfter energien din. Er du kreativ? Elsker du å danse? Gjør noe du virkelig holder av.

Les også: Sånn får du fart på kjærlighetslivet ditt

8. Ta det ikke personlig

Avvisninger og mennesker som trekker seg unna når din egen interesse er vekket, er skuffende, og det kan være ganske nedslående å få flere avvisninger på rad (i motsetning til ute i nattelivet, hvor man vanligvis risikerer det fra en person om gangen). Men i online dating er det en del av spillet, og du kaster bort tiden din ved å sette deg ned for å tenke over og analysere hva som gikk galt. Kanskje handlet det slett ikke om deg, så ta det ikke personlig. Flytt fokus.

9. Pass på luftslott

Føler du deg tiltrukket av en søt mann eller kvinne som du har begynt å skrive med? Vær oppmerksom på at det fremdeles er mye du ikke vet. Hold fast ved din virkelighetssans, selv om fantasien prøver å dra av sted med deg. Hvis du tidlig begynner å bygge luftslott om romantiske middager og lidenskapelige netter, risikerer du å snuble. Og overse røde flagg. Det kan også lett skje hvis du venter for lenge med å møte din date i virkeligheten. Dagdrømmene får fritt spillerom. Det er ingenting galt med å avtale flere dater og slik sprede fornøyelsen. Foreløpig har du ikke lovet noen noe, og dermed er du ikke så sårbar hvis en av dine dater trekker seg tilbake.

10. Hard-to-get er overvurdert

Det er vitenskapelig bevist at menn forelsker seg raskere enn kvinner - og at de også raskere trekker seg ut av et forhold igjen, hvis forelskelsen ikke slår ut i full blomst. Kanskje er det en slags spin-off på dette faktum som har fått kvinner til å utvikle hard-to-get-strategien? Mennene skal kjempe for saken, for at spenningen skal opprettholdes, så man skal absolutt ikke gå for fort frem? Det er en balanse og det er ikke alltid lurt å spille kostbar og travelt opptatt. Trekk det ikke for lenge ut med å svare på brevene du får. Den neste daten er bare et klikk unna - og det går begge veier.

Les også: 10 tips som gjør deg til en god catch

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.