10 tips som gör dig till en riktigt bra fångst

Går din dating lite trögt? Ge inte upp – det krävs varken talang eller ett handfallande utseende för att anses vara en "superfångst". Det krävs dock att du bestämmer dig för att vara det.

Sarah Johnson
Author

De ljusa kvällarna, semestern gäckar på horisonten. Det skulle vara härligt om det “nappade” på nätet och sommarens glädjeämnen kunde delas med en fin partner. Men om din dating har lagt i handbromsen och den rätta matchningen inte har dykt upp ännu, så börjar du kanske tro att du inte kommer kunna hitta kärleken?

Ge inte upp. Tvärtom så kan du ganska enkelt betraktas som en riktigt bra fångst – det kräver inte ens att du uppvisar några särskilda talanger eller ser ut som en filmstjärna. Det kräver dock att du beslutar dig för att bli det. Bli inspirerad av de här 10 tipsen.

1. Se det från den ljusa sidan

Optimister är personer som kan se det positiva i vad som helst. De hänger inte läpp för att det regnar, herregud det blir ju snart sol igen… Vissa har ett lätt sinnelag, och andra måste medvetet välja det, för det finns självfallet en skillnad mellan människors personligheter och hur många med- och motgångar de möter i livet. Medan pessimisten ojjar sig när något går snett så börjar optimisten skrida till handling för att rätta till det. Optimisten ser utmaningar – inte snedsteg, och hen accepterar att andra är som de är. Människor med en positiv livssyn skapar bra stämning i sin närvaro.

2. Var uppmuntrande

Är du typen som blir alldeles begeistrad av din partners bedrifter? När hen tar sin kandidatexamen eller gör en helt perfekt fickparkering? Om inte så kan du överväga att prova det, dina segrar är mina segrar. Uppmuntran från ens partner är väldigt motiverande – och vanebildande. Det finns knappast något bättre än när ens partner är stolt över en. Eller jo, det finns det. Vi kanske ska hoppa vidare till det?

3. Bra sex

Det är inte bara i sänghalmen – och på alla möjliga andra ställen – som ni har bra sex. Roligt och utforskande med respekt för varandras gränser. Men i den rätta matchningen är ni också känslomässigt och intellektuellt sammanslutna. Soulmates, kan man säga.

Läs också: 10 klassiska fel som förstör ditt kärleksliv

4. Ärlig och redig

Det är lätt att börja diskutera med människor som har stor personlig integritet, för det betyder att han/hon står fast vid sina åsikter och hållningar. Det betyder också att man kan räkna med personen, för han eller hon står bakom sina övertygelser (till skillnad från människor som gör vad andra vill att de ska göra) och drömmer inte om att säga något annat än det som han/hon faktiskt menar. Människor med integritet är ärliga och rediga, och de fostrar tillit. Det är lite av en fångst att hitta en sådan partner.

5. Vuxen och känslig

En mogen partner? Mogen är ett roligt ord som leder tanken till mjuka avokados. Kvinnor gillar inte nödvändigtvis termen, det låter som en hövlig omformulering av gammal. Men mogen innebär också eftertänksam. Alltså vuxen och förnuftig till skillnad från den ungdomliga lejonhanen som svänger sina allt stelare höfter på nattklubbar varje lördag. En bra fångst är en person som är vuxen – och känslig.

6. Ha tålamod

Ingen är perfekt. Vi gör dumma, ogenomtänkta saker. Tar chanser, fuskar, spelar... Sen står man där och ångrar sig. Men något som är ännu pinsammare är en partner som går i taket för att bilen fick en repa eller för att det står en tom mjölkkartong i kylskåpet. Tar han/hon däremot saker med ro och överseende tålamod, när man haft otur eller klantat sig eller har (o)vanor, som kan justeras, så är det ju helt fantastiskt.

7. Säg något fint

Beundran och rosande ord värmer. Det kan rädda en hel dag om den börjar med att någon säger något upplyftande. Särskilt om de säger det när man minst anar det. – Du är alltid så omtänksam – va snygg du är i rött – du luktar så himla gott... Komplimanger ska vara uppriktiga, för varför ska man annars säga dem? Men visst finns det alltid något fint att säga?

8. Styr på saker och ting

Vissa människor är notoriskt virriga och går genom livet på en höft när plötsliga situationer uppstår. Andra har svart bälte i ordning och reda, och de här två typerna är en utmanande matchning. De flesta sätter däremot pris på en viss grad av framåttänkande och omsorg. Att vara den praktiska hjälten som kan lösa situationen när kedjan har hoppat, och som generellt sett har styr på saker och ting, det ger pluspoäng – sen kan vi alltid vara spontana efteråt.

9. Njut av ditt eget sällskap

Det skulle vara härligt med en partner, men bli inte desperat. Needy är ett förbjudet ord inom dating – det skrämmer bort de flesta när någon är för överväldigande och beställer röda roser efter den första dejten. Ta istället ett djupt andetag och njut av ditt eget sällskap, för då kommer andra också att göra det.

10. Ödsla inte tid

Du vet vad du vill ha, så du orkar inte ödsla tid på oseriösa lekar. Därför skriver du en tydlig profiltext och fokuserar på att dejta sympatiska män/kvinnor. Och vem vet? Innan du hunnit se dig om så sjunger du högt i duschen och går runt och ler utan någon särskild anledning till det, för att du är förälskad. Du har blivit någons riktigt stora fångst.

Läs också: Därför är det en god idé att betala för din datingprofil 

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.