10 meddelanden din date tycker om att du skickar

Vem drar till med helt galna kärleksförklaringar innan man är i ett nytt och allvarligt förhållande? Inte så många, det blir lätt lite pinsamt. Men man kan åstadkomma mycket även om man inte drar på stort.

Sarah Johnson
Author

Vad är viktigast på en date? Att få världens snällaste partner så klart, och om man nu äntligen pratar eller skriver med någon som attraherar en, vad gör man då? Man börjar ju inte med att blotta sig helt och hållet och säga: – Du och jag, vi är nog skapade för varandra...

Men har du tänkt på att vissa meningar – eller meddelanden – alltid gör oss på lite bättre humör? Och ändå är de så simpla att vi inte anses "vara för mycket" även om vi befinner oss i en ny relation. Skulle du själv bli glad om någon sa följande till dig?

1. Jag följde ditt råd

Att fråga andra om råd är en ganska lustig paradox. Vi drar oss generellt för att göra det eftersom vi inte vill vara besvärliga, eller för att vi inte vill ge sken av att vi inte har koll på läget. Men vi älskar när andra frågar oss om råd. Vi njuter av att få utväxla erfarenheter och känner oss respekterade när andra människor lyssnar på våra förklaringar eller perspektiv i olika frågor. Hur glad blir du inte själv när någon säger att de följde ditt råd, och att det hjälpte dem?

2. Berätta något mer

De flesta människor tycker om att prata om sig själva. Du kanske tycker att det låter negativt, men det är vetenskapligt bevisat. När vi pratar om oss själva får vi en neurologisk boost precis som när vi t.ex. njuter av god mat! Och nästan alla tycker om att höra att det man pratar om är intressant och berikande. Man blir nästan automatiskt mer positivt inställd till någon som lyssnar aktivt.

3. Du ser bra ut

Kvinnor är bättre än män på att ge varandra komplimanger, och de gör det inte enbart när det finns en särskild anledning till det, som direkt efter att man har varit hos frisören. Att se bra ut kan innebära att man ser frisk ut, avslappnad, vältränad... Både män och kvinnor vill gärna höra att de ser bra ut.

4. Sist vi pratade med varandra nämnde du att...

Uppföljning visar att du lyssnar på vad din date berättar. "Sist vi pratade nämnde du att du hade problem med din..." Här finns det heller inga ämnen som är för små. "Fixade du ventilen på cykeln? Du sa ju att den läckte...?" Detta kräver dock att du är uppmärksam och intresserar dig för även de minsta detaljerna.

5. Du gör mig alltid på bra humör

Att höra att man sprider glädje är ett budskap som alltid gör oss glada! Att säga till någon att hen är klok och vacker och har en sprudlande själ kommer garanterat uppfattas som smickrande. Men att berätta för någon att hen är orsaken till att du blir gladare, det gör även de bästa dagar lite bättre.

6. Självklart kan du det! / Det kan ju du göra betydligt bättre

"Det har jag aldrig provat förut, så det är jag säkert bra på." Citatet är från Pippi Långstrump som har en ofantlig självsäkerhet. Vi övriga börjar lätt tvivla på våra egenskaper och kompetenser när vi står inför nya utmaningar, och därför är det skönt när någon inte visar minsta tvivel på att vi kommer lyckas: Självklart kan du det! Den andra meningen: Det kan du ju göra betydligt bättre, låter onekligen som kritik, men det avslöjar ju samtidigt att du har stor tilltro – och därmed höga förväntningar – till personen du säger det till. Det värmer i hjärtat att få höra det.

7. Jag älskar hur du ser på saker och ting

Om du tycker att din date har ett originellt perspektiv på saker och ting så ska du säga det! Politiker och ideologer vill jämnt och ständigt få oss att se världen på ett bestämt sätt, men alla människor sätter pris på att få höra att deras synpunkter är intressanta. När någon säger att "du har ett öga för ..." eller "så har jag aldrig tänkt förut" så placerar det oss ovanför genomsnittet.

8. Jag löser det

Du erbjuder dig inte enbart att hjälpa någon fixa något, du skapar också en starkare förbindelse. Vem blir inte positivt inställd till någon annan om personen hjälper en att lösa ett problem eller uppnå ett mål?

9. Jag har tänkt på dig (hela dagen)

Meningen kan omformuleras för att återspegla saknad, och den kan sägas mer nonchalant tillsammans med något annat. "Jag är så glad för att du skriver/ringer, jag gick precis och tänkte på dig..." eller "jag tänkte på dig eftersom du kan något om...". Det är mysigt att andra tänker på en, och man vet att de tänker goda tankar.

10. Jag saknar dig

Lockar det inte fram ett leende hos dig när en gammal vän plötsligt ringer eller skriver och berättar för dig att hen saknar dig? Inom onlinedating ska du dock kliva försiktigare än vad du gör med gamla vänner, men man behöver inte framstå som klängig bara för att man säger att man saknar någon. "Jag har saknat dina roliga meddelanden, ditt roliga sällskap och att prata med dig ..." Om någon skriver det till dig, hade det inte gjort dig lite gladare?

Vill du läsa fler artiklar om onlinedating? KLICKA HÄR 💘

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.