10 gode råd til deg som har problemer med å få damer fordi du er en fløtepus

Hvorfor har kjeltringen som er kjapp i replikken og har glimt i øyet mer sex enn den behagelige Mr. Nice Guy? Ja, hvorfor det egentlig? Med disse ti triksene unngår du å bli oppfattet som alt for søt - og bløt.

Sarah Johnson
Author

Hva er dette for noe? Skal vi lese om tips og triks til hvordan menn ikke skal være snille og forståelsesfulle? På en måte ja… For dilemmaet er at for mye av det gode aldri er bra, eller hva? “søtt er det som er igjen når brusen har gått tom for kullsyre”, sa en eller annen (kvinne) en gang, og sånn overkjøres Mr. Nice Guy gang på gang av han kjeltringen med glimt i øyet. Så venn eller elsker? Du kan booste din indre alfahann på disse ti måtene:

1. Si det som det er

Det er ikke noe negativt å si om folk som bare prøver å være snille og greie. Som alltid hjelper til og setter andres behov foran sine egne. Problemet oppstår hvis man ender opp med å bli oppfattet som en smisker. En som bare sier det samme som alle andre i stedet for å ha sin egen mening. Når vi drar på date, stiller vi hverandre naturligvis mange spørsmål, men still ikke så mange spørsmål at det blir som å være på intervju. “Vi skulle dratt en tur på stranden” sier alfahannen, mens Mr. Nice Guy spør: “Vil du være med på stranden?” Og mens spørsmålet snilt åpner opp for å si nei, har den første setningen en langt større sjanse for å bli akseptert: “Ja, det skulle vi gjort.”

2. Et frigjørende nei

Det er garantert en haug med forslag man aldri kunne drømme om å si nei til. Men ellers? Si nei når du mener nei. Hvis du er uenig, hvis det ikke er noe for deg, eller hvis du har andre planer… Ofte kommer folk til å si ja til noe de egentlig ikke har lyst til og havner i en situasjon som skaper dårlig stemning mellom dere. Og hvorfor gidde det når man kan unngå det med et frigjørende nei? Vær tro mot deg selv, kunne tipset egentlig bare vært.

3. Alltid tilgjengelig

Mr. Nice Guy er alltid tilgjengelig. Han svarer med en gang når kjæresten ringer eller sender melding. Han tror at hvis han bare er påliteligheten selv vil hun etterhvert forstå at hun ikke kan være han foruten. Alfahannen derimot forstår at uforutsigbarhet kan være pirrende. Litt spenning og eventyr er aldri dumt. Akkurat som at det er helt ok å være opptatt med noe annet. Jobben sin eller fotballtrening. Sett dine egne grenser.

4. Skru ned tempoet

Et høyt energinivå er ganske sexy, men det er ikke det samme som å være overdrevent ivrig. Å stå å trippe på stedet som en spent veddeløpshest i startboksen blir sjeldent oppfattet positivt - hvis det ikke er snakk om en veddeløpshest da. Mens Mr. Nice Guy kan snakke fort for å unngå å havne i kleine situasjoner, velger alfahannen en mer tilbakelent attitude og lar ikke forventningene han har skinne gjennom.

5. Tilstede, avslappet

Vet du forskjellen på å være tilstede og å være avslappet? Tilstedeværelse oppstår når man senker tempoet (pkt. 4), lytter og interesserer seg for det mennesket man er sammen med - og omgivelsene generelt. Pust inn og slapp av!

Les også: 12 tips som gjør deg (mye mer) ettertraktet

6. Å være ansvarsfull er sexy

Hvis det dreier seg om helsen din, kroppen din, familien din eller økonomi, så er det godt å vite at du tar ansvar og gjør det beste ut av det meste. Ansvarsfulle mennesker kommer ikke med masse unnskyldninger og bortforklaringer, og de gir bare litt plass til utsettelser. Herregud, det må jo bare gjøres… Å være ansvarsfull er trygt og troverdig.

7. Fritt valg uten godkjennelse

Menn som søker etter godkjennelse i alt, kan fort komme til å fremstå som uselvstendige: - Skal jeg kjøpe den blå eller den grønne skjorten, hva synes du? - Er det for tidlig på dagen for en kald øl? - Jeg skal ut med guttene imorgen, er det greit? Alfahannen tar naturligvis hensyn, og hvis kvinnen i hans liv heller vil ha den grønne skjorten, så ja… Men han tar generelt sine egne valg og ønsker ikke å få dem godkjent først.

8. Målrettet

Mennesker med et mål er attraktivt. De har et mål, et engangement, noe de brenner for. De kan selvfølgelig også være litt irriterende… Hvis de aldri snakker om eller gjør noe annet enn dét de bryr seg om. Men å være målrettet er helt klart en fordel. På mange måter.

Les også: 7 hemmelige tegn på at din date er interessert i deg

9. Selvtillit

Selvtillit er uheldigvis ikke noe man kan ta på seg, som en kul jakke eller en hatt. Se, nå er alt i orden. Men med selvtillit blir man modigere, man får en bedre holdning, og forventningen til hvordan dagen (eller daten) utarter seg, gjør at man blir mindre nervøs.

Det morsomme er at det også virker motsatt. Ved å bestemme seg for å se utfordringene i øynene - altså å manne seg opp (eller kvinne seg opp), ved å rette seg opp og ved å skru ned for forventningene man har, vil selvtilliten ha gode vilkår for å vokse. Og hvis ikke… Fake it till you make it, som man sier. Det hjelper faktisk også.

10. Hverken for bløt eller for bøllete

Mange vil sette likhetstegn mellom utrykket alfahan og en stor sterk bølle. En som brøyter seg frem på andres bekostning, men sånn er det ikke. Professor og primatolog fra Atlanta i USA, Frans de Waal, har forsket på sjimpanser gjennom mange år. Hans konklusjon er at alfahannene i all hovedsak er langt mer empatiske enn de andre hannene i en flokk. Alfahannene er ikke bare imponerende fysisk, de er også langt mer generøse enn de andre. De liker å dele og trøster hvis det har blitt bråk, og dermed stiger deres popularitet og de styrker sin posisjon. Og resultatet? Ja, for sjimpansenes vedkommende betyr det at alfahannen er mye mer ettertraktet og får mer sex. Det kan vi jo tenke litt over.

Les også: Derfor er det en god idé å betale for datingprofilen din

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.