10 goda råd till dig som har svårt med kvinnor för att du är för mjuk

Varför får banditen med de rappa replikerna och glimten i ögat ha mer sex än den snälla Mr. Nice Guy? Ja, varför? Med de här tio tricksen undviker du att uppfattas som för snäll och mjäkig.

Sarah Johnson
Author

Vad nu då? Ska vi läsa om tips och tricks om hur män inte ska vara trevliga och förstående? På sätt och vis, ja... För dilemmat är att för mycket av det goda aldrig är gott nog, eller? "Sötman är det som finns kvar när kolsyrat har lämnat Colan" sa en kvinna en gång, och med den retoriken hamnar Mr. Nice Guy alltid på efterkälken bakom banditen med glimten i ögat. Vän eller älskare? Du kan boosta din alfahane på de här tio sätten:

1. Säg vad du menar

Det finns inget ont att säga om människor som anstränger sig för att vara snälla och omtänksamma. Som alltid ger ett handtag och som sätter andras behov i första rummet. Problemen uppstår när de börjar uppfattas som alldeles för inställsamma. Som typen som talar andra efter mun framför att säga vad de tycker. När vi går på date ställer vi många frågor till varandra, men ställ inte så många frågor att dejten börjar kännas som en jobbintervju. "Vi skulle kanske gå en sväng i sommarnatten" säger alfahanen, medan Mr. Nice Guy frågar: "Vill du följa med till stranden?" Och även om frågan snällt lämnar utrymme för att tacka nej så har den första formuleringen betydligt större chans för att få bifall: "Ja, det vill jag."

2. Det förlösandet nej'et

Det finns säkert mängder med förslag som du aldrig skulle drömma om att säga nej till. Men annars då? Säg nej när du menar nej. Om du inte känner dig helt säker, om det inte passar dig, om du har andra planer... Folk brukar ofta säga ja till saker som de egentligen inte har lust med, och hamnar då i en situation som irriterar eller förargar dem. Och varför hålla på och sura när man kan undvika det helt och hållet med ett förlösande nej? Stå på dig.

3. Alltid tillgänglig

Mr. Nice Guy är alltid tillgänglig. Han svarar direkt när hans partner eller date ringer eller skriver. Han tror att om han bara är pålitligheten själv så kommer hon efterhand förstå att hon inte kan vara utan honom. Alfahanen förstår däremot att oförutsägbarhet kan vara spännande. Lite spänning och äventyr är aldrig fel. Precis som att det är okej att vara upptagen med något annat, som sitt jobb eller träning. Sätt dina egna gränser.

4. Skruva ned tempot

En hög energinivå är ganska sexigt, men det är inte samma sak som att vara överdrivet ivrig. Att stå och skruva på sig som en nervös kapplöpningshäst i ett bås är sällan förtjusande – om det nu inte handlar om en faktisk kapplöpningshäst. Medan Mr. Nice Guy kan vara benägen att prata snabbt och aningen hektiskt med avsikten att undanröja alla pinsamma ögonblick så väljer alfahanen en mer tillbakalutad attityd och låter inte sina förväntningar lysa igenom.

5. Närvarande, avslappnad

Känner du till skillnaden mellan att vara på plats och att vara närvarande? Närvaro uppstår när man sänker tempot (punkt 4), lyssnar och intresserar sig för personen man är tillsammans med – och för omgivningen i stort. Andas in, och slappna av!

Läs också: Är vi ett par eller?

6. Ansvarstagande är sexigt

Oavsett om det rör sig om din hälsa och din kropp, familjen eller ekonomi, så är det bra att veta att du tar ansvar och får ut mer av livet. Ansvarsfulla människor kommer inte med en massa ursäkter och bortförklaringar, och de lämnar inget utrymme till att hoppa över saker. Herregud, det är ju bara att göra det... Ansvarstagande är tryggt och skapar tillit.

7. Fritt val utan godkännande

Män som tenderar att vilja få ett godkännande för både stort och smått kan framstå som omyndiga: – Ska jag köpa den blå eller gröna skjortan, vad tycker du? – Är det för tidigt för att ta en kall öl? – Jag ska ut med grabbarna imorgon, det gör väl inget? Alfahanen tar självfallet hänsyn till om kvinnan i hans liv föredrar den gröna skjortan eller inte, men... Han fattar generellt sett sina egna beslut och skulle aldrig drömma om att få dem godkända först.

8. Målmedveten

Människor med mål är fängslande. De har ett mål, ett engagemang, något de brinner för. De kan självfallet också vara lite irriterande... Om de aldrig pratar om något annat eller gör något annat än det som de har fokus på. Men att vara målmedveten är helt klart en fördel på många olika plan.

9. Självförtroende

Självförtroende är dessvärre inte något man bara klär sig i som en snygg jacka eller mössa. Check, nu har jag det! Men med självförtroende stiger modet, man får bättre hållning, och förväntningar om hur dagen (eller dejten) kommer att utspela sig blir mindre förvirrade eller nervösa. Det lustiga är att det omvända också stämmer. När man beslutar sig för att stirra utmaningarna i vitögat – alltså att boosta sitt mod – genom att räta på sig och skruva ner överdådiga förväntningar, så brukar självförtroendet i regel också att växa. Och om inte... Fake it till you make it som man säger. Det hjälper också ibland.

10. Varken mjuk eller hård

Många har en fallenhet för att sätta ett likhetstecken mellan alfahane och en stor och stark mobbare. Någon som tar sig fram på andras bekostnad, men så är det inte. Professorn och primatologen Frans de Waal från Atlanta i USA har forskat om schimpanser i många år, och hans slutsats är att alfahanar i regel är betydligt mer empatiska än de andra hanarna i flocken. Alfahanarna är inte bara mer imponerande rent fysiskt, de är också betydligt generösare än de andra. De delar gärna med sig och tröstar andra efter bråk, och därmed stiger deras popularitet och styrker deras position. Vad blir då resultatet? Ja för schimpanserna innebär det att alfahanen är mer attraktiv och får ha mycket mer sex. Det tål att tänkas på.

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil 

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.