10 meldinger daten din vil elske deg for at du sender

Hvem buser ut med de drøyeste kjærlighetserklæringene før et nytt forhold for alvor er etablert? Ikke så mange, det kunne fort blitt kleint. Men mye mindre kan også gjøre det - og nesten like bra.

Sarah Johnson
Author

Hva er det viktigste på en date? Det ultimate hadde vært å få verdens søteste kjæreste selvfølgelig, og snakker man med eller sender man meldinger med et veldig tiltrekkende menneske, hva så? Man begynner ikke straks å vrenge ut alt man har av følelser og erklærer at: - Du og jeg, vi må være skapt for hverandre…

Men har du tenkt over at visse setninger - eller meldinger - alltid gjør oss en smule mer lykkelig? De er enda såre simpelt, og selv i en helt ny relasjon er de på ingen måte “over streken”. Ville du ikke selv blitt glad hvis noen sa dette til deg:

1. Jeg fulgte ditt råd

Det er en morsom motsetning når det gjelder å spørre andre om råd. Vi holder generelt tilbake med det, fordi vi enten ikke vil være til bry, eller fordi vi ikke vil gi inntrykk av at vi ikke selv kan håndtere det. Men vi elsker å bli spurt om råd. Vi nyter å utveksle erfaringer og føler oss respektert når andre mennesker lytter til våres forklaring eller syn på en sak. Hvor glad blir du ikke selv, når noen forteller at de fulgte rådet du ga dem og at det hjalp dem på ett eller annet vis.

2. Fortell noe mer

De fleste mennesker liker å snakke om seg selv. Det er mulig at du synes den påstanden har en negativ klang, men det er vitenskapelig bevist at når vi mennesker snakker om oss selv, opplever vi en nevrologisk boost på samme måte som når vi f. eks. nyter god mat! Og så godt som alle setter derfor pris på å høre at det de bidrar med blir oppfattet som interessant og lærerikt. De vil nærmest automatisk være positivt innstilt til et annet menneske som lytter aktivt.

3. Du ser veldig bra ut

Kvinner er bedre enn menn til å gi hverandre komplimenter, og de gjør det ikke bare når det er en ekstraordinær grunn til det som f. eks rett etter et frisørbesøk. Å se bra ut kan være å se frisk ut, se avslappet ut, se fit ut… Både menn og kvinner vil gjerne høre at de ser bra ut.

4. Sist vi snakket sammen, nevnte du at…

Oppfølging viser at du lytter til hva daten din sier. “sist vi snakket sammen, nevnte du at du hadde problemer med din…” Og her gjelder det faktisk at intet emne er for smått. “fikk du ordnet ventilen på sykkelen din? Du mente det var et hull i den..?” Spørsmålet forklarer at du er oppmerksom på og interessert i selv de minste detaljene.

5. Du får meg alltid i godt humør

Hvis det er et budskap som sprer glede, så er det,… at man sprer glede! Å si til en person at hun/hun er smart og pen og har et vindende vesen, vil det så god som garantert bli oppfattet som smiger. Men å fortelle at vedkommende - som alltid - er årsaken til at du blir gladere. Dét gjør selv en god dag bedre.

6. Selvfølgelig kan du det! / Det kan du da gjøre mye bedre

“Det har jeg aldri prøvd før, så det får jeg sikkert til.” Sitatet er fra Pippi Langstrømpe, som har en misunnelsesverdig selvtillit. Vi andre kan lettere bli i tvil om egne evner og kompetanser når vi står ovenfor nye utfordringer, og derfor er det deilig når noen så overhodet ikke tviler på at vi vil få suksess: Selvfølgelig kan du det! Den andre setningen: Det kan du da gjøre mye bedre, lyder alltid som kritikk, men den avslører jo samtidig at du har stor tiltro - og derfor høye forventninger - til personen du sier det til. Og en sånn oppbakking varmer hjertet.

7. Jeg elsker den måten du ser tingene på

Hvis du synes daten din har en original måte å se tingene på, så si det! Politikere og ideologer er konstant forpliktet til å få oss til å se verden på en bestemt måte, men alle mennesker setter pris på å høre at deres synspunkter er interessante. Når noen sier at “du har et skarpt blikk for…” eller “sånn har jeg egentlig aldri tenkt på det før” løfter det oss opp over det gjennomsnittlige.

8. La meg finne ut av det

Du tilbyr ikke bare å hjelpe med å få ordnet noe, du skaper også en tettere forbindelse. Hvem får ikke en positiv holdning ovenfor et menneske som hjelper med å løse et problem eller komme i mål med noe?

9. Jeg har tenkt på deg (hele dagen)

Setningen kan gradbøyes, for den kan sies så den avspeiler et savn, og kan sies mer som at det er litt mer likegyldig hvis den kobles på noe. “jeg er så glad for at du sender melding/ringer, jeg gikk nettopp og tenkte på deg…” eller “jeg tenkte på deg, fordi du vet noe om…” Det er fint å være i andres tanker og bevissthet når det er for det gode.

10. Jeg savner deg

Får det ikke smilet frem hos deg når en god gammel venn plutselig ringer eller sender melding og forteller deg at han/hun savner deg? I online dating vil du nok velge å trå litt mer varsomt enn ovenfor gamle venner, men det lar seg gjøre å si at man savner noen uten at det kommer til å høres klissete ut. “Jeg har savnet dine morsomme meldinger, ditt gode selskap, og å være i kontakt med deg…” Hvis noen sender deg en sånn melding, ville du ikke blitt bare litt mer lykkelig?

Vil du læse flere artikler om online dating? KLIK HER 💘

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.

Are you ready for love?

Thousands of singles are waiting inside.