Tar du sjansen når den byr seg?

Verden er full av muligheter - er du god til å se dem? Livet ditt – datingen din – blir morsommere når du tør å ta sjansen når den byr seg.

Maria Christiansen
Författare

Ser du muligheter, eller begrensninger? Kanskje litt av begge deler, avhengig av hva du ser etter? I visse tilfeller nøler vi ikke mange sekunder før vi tar en sjanse. - Ja for søren, selvfølgelig skal jeg være med å se på landskamp. I andre - ææ, vi tar et skritt tilbake… Det er aldri mulighetene som velger oss, det er omvendt: Vi velger mulighetene. Derfor er det godt å være i stand til å få øye på dem. De riktige vel å merke, nemlig de mulighetene og sjansene som hjelper oss å få det vi ønsker oss. Og derfor må vi jo da vite akkurat hva vi ønsker oss.

Læs også: Merker du forskjellen på smiger og ekte komplimenter?

Thomas Edison, oppfinneren, som er mest kjent for å ha kastet lys over verden med glødelampen, tok gjennom sitt liv patenter på til sammen 1093 oppfinnelser. Hvordan kunne han fortsette og fortsette med å finne på noe nytt? Det kunne han ikke bare fordi han var eminent til å følge et mål, men også fordi han med en gang satset på å finne en ny måte når noe ikke fungerte som han hadde håpet på. Han forkastet ikke en idé eller et forsøk selv om det ikke lykkes med en gang.

“Han tok sjansene når de bød seg - det kan vi lære av”

Når du synes at du har prøvd ut alle muligheter, så husk på… At dét har du ikke, lyder et kjent sitat fra den berømte teknologiske pioneren. Hvem vet hva han hadde drevet med hvis han hadde levd i våres tid? Nanoteknologi, vedvarende energi, utvikling av roboter? Han tok sjansene når de bød seg, og den innstillingen kan vi nok lære litt av. Ikke for å finne opp ting verden enda ikke har sett maken til, men ganske enkelt for å komme i mål med noe.

Tankens kraft

Hvis du er kunst og håndverkslærer har du et skarpt blikk når det kommer til design og kunst. I en ny by bemerker du deg garantert hvor det ligger en garnbutikk. Gravide kvinner ser typisk små barn og barnevogner over alt. Hjernen våre styrer seg inn på det vi har fokus på. Det er nok også derfor slankekurer er så håpløse. De får oss til å konstant tenke på mat. Men det er altså bevisstheten som holder oss på det sporet vi allerede er konsentrert om. Derfor er din forestillingsevne en viktig ressurs. Gjør visjonen din levende for ditt indre øye. Ønsker du deg f. eks. en kjæreste, så lag et mentalt bilde av deg selv sammen med en partner. Hjernen din vil snart hjelpe deg med å bemerke nye muligheter. Visualisering kalles det, når man bevisst styrer tankene sine og skaper indre bilder. Med denne tankens kraft kan du ikke trylle frem verdens mest vidunderlige kjæreste ut av det blå, det er ikke jo ikke akkurat hokus pokus. Men du kan være bevisst på å forandre adferden din og få øye på nye muligheter som kan føre deg i riktig retning.

Læs også: 12 tips som gjør deg (mye mer) ettertraktet

Sett deg mål

Drømmer kan være ganske flytende - mål er mye mer konkrete. Merk deg forskjellen i setningene “jeg har en drøm om å finne en snill kjæreste” og “mitt mål er å finne en snill kjæreste”. Drømmen kan leve til evig tid og er mye mer passiv enn målet, som fungerer annerledes. Vi setter oss mål hver eneste dag. Vi noterer i kalenderen og skriver lister, vi legger planer og så når alt vi har planlagt er fullført, er vi fornøyde og har ro i sjela (i motsetning til når vi har en stressende lang to-do-liste). Forskning viser at mennesker som setter seg konkrete mål med 90% sannsynlighet oppnår bedre resultater, enn mennesker som ikke er så målrettet. Så skriv ned målet (ønsket) ditt og ta vare på lappen. Den vil hjelpe deg med å se muligheter og støtte deg i at når du tar en sjanse, er det ikke helt ute av det blå, men fordi du trenger å ta sjanser for å nå målet ditt.

Hold fast

La oss bruke Thomas Edisons sitat igjen: Vi går ofte glipp av muligheten fordi den er kledd i kjeledress og ser ut som jobb. Det han sier er at for å oppnå noe, er man som regel nødt til å gjøre en innsats og fortsette med det. Hvem har ikke startet på noe, for så å droppe det, fordi man ikke har nok tålmodighet? F. eks. et spanskkurs, et puslespill med 5000 brikker, eller å bli god til å spille et instrument..? For å holde fast ved målet ditt om å finne kjærligheten, må du investere tid og energi i det. Hva er det helt konkret du gjør for å tiltrekke deg kjærligheten? Investeringer kan være ditt abonnement på Justkiss.no - den kan også være i deg selv. Hva gjør deg glad og dermed mer tiltrekkende? Går du på dater og får noen opplevelser og erfaringer? Grip mulighetene.

Lær av den ukuelige typen

Noen ganger er livet urettferdig. Noen ganger gir det overhodet ikke mening og det etterlater oss utmattet, motløse og ulykkelige. Drømmer har gått i oppløsning - planer har gått i vansken, og vi kan ikke gjøre noe. Men vi har allikevel valg, for vil vi fortsette som et offer for de ulykkelige omstendighetene, eller vil vi bevege oss videre i en ny og mer motstandsdyktig utgave av oss selv? De fleste kjenner til den ukuelige typen. Mennesker som fortsetter å komme tilbake gang på gang selv når all verdens ulykker treffer dem. Hverken konkurser, anklager, helseproblemer eller ulykkelig kjærlighet er i stand til å slå dem ut. Det kan nesten virke provoserende hvis man selv møter på litt motgang, men de menneskene bevisst velger en positiv holdning.

Muligheter og begrensninger

Den østerrikske psykologen Viktor Emil Frankl levde under nedbrytende, umenneskelige forhold i tyske konsentrasjonsleirer under 2. verdenskrig. Tre års innesperring hvor alt - unntatt redselen - var begrenset. Men kort tid etter at han ble fri skrev kan sin kjente bok om å finne meningen med livet. “Lidelse slutter med å være lidelse når du har en intensjon”, var hans filosofi. Poenget hans var at selv om omstendighetene er ute av vår kontroll, så kan vi kontrollere hvordan vi reagerer. Om vi ser muligheter (i Frankl´s tilfelle f. eks muligheten for å slippe levende ut av de tyske dødsleirene) - eller om vi fokuserer på begrensningene og dveler ved fortiden.

Valget er vårt - begrensninger eller muligheter?

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.