Slik skal du date, hvis du drømmer om å gifte deg og få barn

Går du på line – splittet mellom drømmen om å stifte familie og angsten for å skremme vekk daten din ved snakke for raskt om dine redebygger-planer?

Maria Christiansen
Författare

Din biologiske klokke tikker. Tikk-takk. Fyren du trodd du skulle ha barn med, har forsvunnet fra livet ditt. Tikk-takk... Akkurat nå har du ingen kjæreste. Tikk-takk... og vil det lykkes å finne en ny en i tide? Tikk-takk... selv online dating, som er betydelig raskere og mer effektivt enn å søke ute på byen, føles mer og mer stressende. Tikk-takk-tikk-takk-tikk-takk…

Splittelsen mellom drømmen om å starte en familie og frykten for å skremme bort nye dater ved å annonsere dine planer, kan fort føles som et sterkt irriterende dilemma. Ingen ønsker å virke desperat, på den annen side, er det ikke bare den samme uendelig tidshorisonten som det en gang var. Så hvordan kan du holde balansen på denne linjen?

Skriv det i profilen din

Det er ikke akkurat det første vi buser ut med på en ny date: Jeg drømmer om et barn - eller egentlig et par stykker! Men hvorfor ikke gjøre det klart allerede i profilen: Skriv at du er på jakt etter den rette faren for dine fremtidige barn. At det er en betingelse for deg å starte en familie. Menn som reagerer positivt, vil ikke forsvinne når du forteller om dine forhåpninger. Men ikke skriv BARE det. Tross alt er det en kjæreste du vil ha, ikke en donor!

Gjør det noe?

Du kan også se slik på det, at hvis daten din ikke forstå at du relativt snart må gjøre noe for å få drømmen din oppfylt, så er han feil date. Og hvis han trekker seg, så vil han ikke kaste bort din dyrebare tid. Så gjør det noe? Og der ER en ekte kjæreste for deg et sted. Blant rundt 45 000 profiler som er undersøkt hos single.dk sin matchmaker svarer for eksempel 41 prosent av menn mellom 20 og 40 år at de gjerne vil ha barn.

Hva er IKKE til forhandling?

Den sikreste veien til et ulykkelig liv, er å velge feil partner. Og når dere har barn sammen, er dere på en eller annen måte partnere for livet. Så når målet ditt er å gifte deg og få barn, så er det mer på spill enn seksuell tiltrekning. Hvilke verdier har du som du IKKE ønsker å gå på kompromiss med? Vurder det nøye. Og husk, en forelskelse (som ødelegger din kritiske sans) varer vanligvis et år. Da får du klarsynet ditt tilbake.

Hva ser de som du ikke ser?

Ta kontroll på situasjonen når du er med vennene dine. Har din beste venn eller venninne plutselig et spekulativ uttrykk i øynene eller forbehold som blir sagt høyt? Gjør han/hun noe som du ikke legger merke til? Det er flott at daten din har vakre blå øyne og kysser som en drøm, men er han også ansvarlig?

Les også: 7 spørsmål du skal stille deg selv hvis du tror det er vanskelig å finne en kjæreste på nettet

Like barn…

Statistisk blir par med en stor aldersforskjell oftere skilt enn jevnaldrende. Og det er mange andre måter å være lik på. Barndommen vår er rugekasse for våre menneskelige verdier: Om du er sjenerøs eller gjerrig, om du tør å være spontan, eller om du liker å ha kontroll. Hvis det virker naturlig for deg å samarbeide, kan du spare opp, utfordre deg selv... Så ikke vær redd for å spørre om fortiden hans. Sammenfallende interesser gjør det også enklere enn hvis du for eksempel vil reise verden rundt, og din nye kjæreste har flyskrekk og en hytte på Sørlandet. Ja-ja, Captain Obvious, men du leter etter den rette!

Hvis du har penger, så kan du få…

En av de tingene par vanligvis krangle om er økonomi. Spesielt hvis den er stram. Og hvis du og din date forvalter pengene deres veldig forskjellig, så kan du med rette forvente disharmoni. Det kan være en beredskaps-effekt i å finne deg selv en mann med et fornuftig budsjett, som har fokus på pensjonssparing, hvis du selv er shopaholiker og bruker alt overskudd på salg og utsalgssteder. Men hvor gøy er det å bruke pengene hvis du alltid må forsvare det? Og er det holdbart? Ja, det er omtrent like holdbart som om livspartneren din kjøper dataspill, fiskeutstyr og dekk for pengene du trodde dere skulle spare for et felles hjem. En viss enighet om økonomi er viktig.

Tålmodighet og timing

Med et brennende ønske om å starte en familie, og den biologiske tikk-takk-klokken i bevisstheten, kan man bli fristet til å forplikte seg raskere enn man ville ha gjort tidligere. Litt som når eldre nyforelskede mennesker sier at de ikke har et hav av tid, og derfor – tjohei – gifter de seg eller flytter sammen, umiddelbart etter at lidenskap har blusset opp. Og når det gjelder timing er ingenting rett eller galt.

Vanligvis opplever ikke forelskede par kriser i løpet av de første månedene. De har tvert imot god sex, utforsking, spenning, nærhet, kort sagt, ingenting å være lei seg for. Faktisk er det ikke det smarteste å stadfeste pardannelsen på et så kort og rosenrødt grunnlag. Det er eksperter som mener at man bør date gjennom de fire årstidene før man etablerer seg som et par. Du kan velge å se det som at forholdet er en gammel, plantet hage med sol og skygge, samt overraskende oppblomstringer og villskudd.

Du kan også selv føle det i hjertet ditt. Når hjernen har blitt konsultert. 😉

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.