Slik forfører du henne på nett slik at hun blir vill etter å møte deg

Den gode nyheten er at det kan være lettere å sende riktige signaler over nettet, enn å ta mot til seg og by en tilfeldig dame på en drink ute på byen.

Maria Christiansen
Författare

Mannen velger aldri kvinnen. Hans eneste sjanse er å få henne til å velge ham, hevder Neil Strauss, en amerikansk journalist og forfatter.

I 2005 skrev han boken “The Game” – en trinn-for-trinn-guide til ensomme menn, som ville lære å nærme seg kvinner, primært med formål om få mer sex.

Boken ble naturligvis en gigantisk suksess og kom seg inn på bestselgerlisten, men siden tiden har endret seg og forfatteren har fått mye kritikk. Han har blitt kalt kynisk og manipulerende, men interessant nok hadde han opprinnelig vanskeligheter med å få seg sex. Med boksuksessen gikk det imidlertid så mye bedre, at han måtte behandles for sexavhengighet. Hva kan vi lære av det?

“Når vi sender ut det signalet, blir vi bare mer interessante og tiltrekkende”

Ja, umiddelbart kan det være, at selvbevisste menn med suksess og menn som retter ryggen og signalerer overskudd, bare har mer hell i kjærlighet enn sine mer ydmyke artsfeller. 15 år senere er det også omtrent den samme konklusjonen Neil Strauss selv har kommet frem til: Det hele handler om deg selv. Målet er å være tilfreds med seg selv, for når vi sender ut det signalet, blir vi bare mer interessante og tiltrekkende.

Men sender det ut hvor?

Vi står jo ikke lenger på en bar iført en flott skjorte og blinkende blenda smil. Vi dater på nettet. Skriver en profiltekst, scroller og forsøker å ta selfies, som ikke får oss til å se altfor åndssvake ut?

Nettopp! Og den gode nyheten er at det kan være mye lettere å sende de rette signaler over nettet, enn å ta mot til seg og by en tilfeldig dame på en drink ute på byen.

1. Start med å tenne for deg selv

Flørt handler hovedsakelig om øyekontakt og kroppsspråk og det er ikke mye brukt når vi kun skriver sammen. Så hvordan kan vi flørte og skape intimitet ved hjelp av tommelfingrene på tastaturet? Før du bruker telefonen eller datamaskinen, kan du starte med å tenne for deg selv. Få kontakt med ditt eget muntre jeg, vær åpen og nysgjerrig. Å manipulere andre mennesker er ikke greit, men å manipulere seg selv kan være veien videre: Bruk sansene dine og smak, hør på musikk, dans og du vil føle deg mer levende og ovenpå. Ta hensyn til din egen kropp og holdning. Den prosessen sverter av på humøret og det kan spores i tonen når du skriver. Oddsen for at hun vil finne deg mye mer sjarmerende når du skriver i godt humør er mye større enn hvis du bare skriver i grått hverdagshumør.

Les også: 10 tegn som afslører, at hun er forelsket i deg

2. Erting, humor og litt lengsel

Kvinner elsker menn med humor, så legg til humor og erting når du skriver. Hva vet du om henne som du kan kommentere med ertende bemerkninger? Gjør narr av noe hun er god på, det oppfattes på samme tid som indirekte beundring. Men vær trygg på at hun oppfatter din digitale blunking, siden ironi og sarkasme kan være vanskelig å tolke skriftlig. Og vær tilbakeholdne når det kommer til antall meldinger du sender. Da bestemor var ung, måtte postmannen sykle rundt for å levere brev, og når han møtte opp, ble folk så glade at de innimellom ba ham inn på en kopp kaffe. I dag sender vi raskt 150 meldinger daglig. Overload kan bli kjedelig, mens litt for lite skaper jakten: Vi er ville etter å få det som det ikke er så mye av. Så hold igjen med å trykke på send/enter. Litt lengsel er ettertraktet og hindrer deg fra å virke "trengende" og klengete.

3. Ikke skriv - Beskriv

Mennesker som lever av å skrive profesjonelt, mestrer kunsten å male bilder med ord. Artiklene deres kan fengsle oss og romanene deres kan trollbinde. Fordi de beskriver opplevelser, følelser og stemninger. Tenk på det når du skriver at du er en selvstendig håndverker, elsker sport og musikk... For hva slags informasjon vil få henne til å løpe rett inn i din favn? Hva slags håndverk? Hvilken sport? Hører du på fiolinkonserter eller hva? Beskriv HVA du gjør. HVORFOR du gjør det. (F.eks: Jeg har vært vill etter heavy metal siden fikk jeg en plate med Iron Maiden i konfirmasjonsgave. Eller: Jeg ønsker å spille fotball et par ganger i uken, resten av tiden jeg prøver å få igjen pusten..!)

Ikke rams opp fakta om deg selv som om de var ingrediensene i en gryte. Inviter til en innbydende buffé ved å beskrive rettene.

"Bli hennes sterke mann og elsker - ikke vennen”

4. Lojal og pålitelig

Folk har en tendens til å behandle andre på samme måte som de selv blir behandlet. Ved å være lojal - f.eks ved å ikke begynne å skrive negativt om tidligere forhold og ved å holde ord (skriv på mandag, hvis du har lovet å skrive på mandag), så vil din troverdighet "skinne". Men for å være lojal betyr ikke -gjentar: det betyr IKKE å sitte som en logrende retriever og finne seg i alt. Hun vil uten tvil sette pris på at du gidder å høre på når hun snakker om ting som slitsomme, gale, late, urimelige venninner, naboer, kolleger, søsken, barn og foreldre. Men helt ærlig, tror du at det er den slags lytter hun har varme drømmer om? Bli hennes sterke mann og elsker - ikke vennen.

5. Balanse og sympati

Den Amerikanske psykologen Robert Cialdini er ekspert på overtalelsesteknikker og beskriver seks grunnleggende metoder når et produkt som skal markedsføres og selges. Og med nettdating kan du kan si at vi markedsfører oss selv for å finne en god kjæreste. En av Cialdini sine teknikker er gjensidighet. Det betyr at det må være en balanse i forholdet vårt, så hvis vi ønsker å vite noe, er det smart å fortelle litt om oss selv først. Det behøver ikke å være noe banebrytende, men en liten bekjennelse som baner vei og virker forpliktende. (F.eks. Jeg også liker å sove sent på søndager – eller: For å være ærlig, liker jeg ikke...).

"Balanse, sympati og likestilling er gode søkeord”

Cialdini forklarer også at vi lettere påvirkes og lar oss overtale av mennesker vi har sympati for. Sympati skapes ved å vise respekt, ømhet, omtanke, ved å gi komplimenter og ved å være den som aktivt gir glede. Likheter fører også til sympati, noe som er grunnen til at en god selger for eksempel ofte spør om du har vært på ferie? Når du svarer at du har vært på Mallorca, lyser han opp og svarer at han er også liker den øya. Nå har dere en fellesnevner og det er mer sannsynlig at han når frem til deg. Plutselig har du kjøpt en ny vaskemaskin, en mobil eller en safaritur... Men balanse, sympati og likestilling er også gode nøkkelord når det kommer til nettdating.

6. Positiv og interessant

Vi setter alle pris på positive mennesker. Folk som løfter humøret vårt og sprer god energi. (Les punkt 1 på nytt.) Og sørg for at det er noe interessant som skjer rundt deg. Prøv noe nytt. Gå på kino og se den nyeste filmen som folk snakker om. Det kan være et springbrett for å invitere henne med på neste film. Gi henne lyst til å være en del av det du opplever. Og tenk godt på deres første date. Hvis det er en konsert, en utstilling eller en aktivitet som har fått gode anmeldelser eller som akkurat har åpnet, så foreslår vi at dere heller opplever det sammen enn å kun møtes på en bar eller kafé.

7. Slapp av – pust godt inn

Du vil ha en kjæreste, men du er ikke desperat, er du? Du trenger vel ikke sitte og be henne om oppmerksomhet? Len deg heller litt tilbake og pust godt inn. Pust og slappe av i magen, kjeven og skuldrene og føl deg ovenpå. (Les punkt 1 igjen. Og deretter punkt 2). Overload kan bli kjedelig, mens underernæring skaper jakten: Hvis noe ikke er så tilgjengelig, blir det mer ettertraktet og det gjelder også her. Det spiller ingen rolle om hun må kjempe litt for å få deg på kroken, og det er helt klart bedre enn hvis du oppfører deg som en strandet mann på en øde øy når et skip passerer i horisonten. Tenk heller på noe som gjør deg glad. Så vil du tiltrekke deg det du ønsker.


Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.