Sånn viser du best at du er interessert i henne

Hva tror du hun helst vil ha? Kyss og klem, eller hjelp med oppvasken? Kvinnene svarer helt tydelig i vår matchmaker.

Maria Christiansen
Författare

Hvordan viser du en kvinne at du er interessert i henne? Det kommer selvfølgelig an på om dere akkurat har begynt å date eller om dere er kjærester og betrakter dere som et par. Et av spørsmålene i justkiss.no sin unike matchmaker lyder som følger: Hvordan viser du at du elsker din partner? Her kan vi altså forutsette at de fleste tenker på et rimelig etablert forhold når de svarer. Og svarene er gode å ta lærdom av, for det er en velkjent sak at vi gir det vi helst selv vil motta.

Det er fem svarmuligheter:

  • Ved å gi gaver

  • Ved å bruke tid sammen med min partner

  • Ved å si søte ord

  • Ved å være hjelpsom

  • Ved fysisk berøring som f. eks massasje, kyss eller kjærtegn

Av omtrent 140.000 besvarelser har 50 prosent av kvinnene - altså godt og vel halvparten - svart det samme, og kan du gjette hva det er? Vil de gi (og motta) blomster, sjokolade og diamantringer? Vil de ha fri og nyte at bare dere to er sammen? Hviske - og lytte til - kjærlighetserklæringer? Eller er det søtt og sexy å ta oppvasken sammen? Nei, nei, nei og muligvis ikke alltid…

Fysisk kontakt derimot - kyss, klem, massasje og det som er enda tettere - er den overbevisende vinneren. Det er nemlig relativt langt ned til det nest mest populære svaret, som er å si søte ord til partneren sin. Her svarer kun en av fem at det er veien å gå når man vil vise sine følelser. Forøvrig gjelder disse 20 prosent både kvinner og menn.

‘Man kan jo godt kjøpe en gave, selv om man svarer, at man foretrekker å bli kysset’

På sisteplass kommer den første muligheten: Å gi gaver. Det treffer tilsynelatende ikke mye. Ikke en gang tre prosent av kvinner svarer at de viser kjærlighet ved å kjøpe noe til mannen i deres liv. (For mennenes vedkommende er tallet kun en anelse høyere). Det er dermed ikke sagt at vi er en nasjon av romantiske gjerrigknarker, for svarene er jo et uttrykk for hvordan vi prioriterer og man kan jo godt kjøpe en gave selv om man svarer at man foretrekker å bli kysset og klemt… Det er kanskje enda mer sannsynlig?

Kjærlighetens 5 språk

Å vite kjærestens preferanser er en nesten uvurderlig innsikt. Hvis du er praktisk anlagt og bytter dekkene hennes, fjerner kalk fra dusjen, stiller inn tv´en hennes, så tenker du muligvis at nå har du tydelig vist at du er interessert i henne. Men det er ikke sikkert. Hun kan nettopp være en av dem som higer etter å bli tatt på, og selv om hun gleder seg over dine evner som handyman, savner hun fortsatt bekreftelse på din kjærlighet.

Den berømte amerikanske parterapeuten Gary Chapman har utgitt boken “Kjærlighetens 5 språk”. Den handler om hvordan vi uttrykker kjærlighet, og han inndeler mulighetene som i kategoriene ovenfor. Er det når du spontant legger armen rundt henne eller kysser henne i nakken, eller er det også når du går ut med søppelposene, eller roser hennes nye frisyre?

Når du viser henne at du er interessert i henne, så sjekk at dere er tunet inn på samme frekvens.

Vil du læse flere artikler om dating og kærlighed? Klik HER💕

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.