På denne måten avslører stemmen om daten din er interessert i deg

Du kan lytte deg til om daten din er hot, varm, lunken eller likegyldig til deg. Stemmene våre er veldig avslørende og derfor er tonefallet både en tiltrekningsmålestokk og en tiltrekningsmagnet.

Maria Christiansen
Författare

Vi gjenkjenner mange av de tegnene som røper at daten er god: Sommerfuglene i magen, øyenkontakten, kroppsspråket… Men stemmene våre er også en veldig avslørende faktor som tiltrekningsmålestokk. Du kan lytte deg til om daten din er hot, varm, lunken eller likegyldig. Ja altså, hvis daten din er likegyldig, da er tonefallet neppe den eneste indikatoren. Men stemmen har stor indikasjon på hvordan vi oppfatter hverandre.

Læs også: 5 simple råd som løfter daten din

Generelt oppfattes menn med mørke stemmer som mer maskuline og sexy enn menn med lyse stemmer. Sannsynligvis en forankring gjennom tusenvis av år fordi mørke brummende lyder forbindes med store dyr og dermed store trusler – og dominans. Store menn = best beskyttelse. Dessuten avhenger menns tonefall av mengden av det mannlige kjønnshormonet testosteron. Så det er logisk at mannens sexappeal stiger jo dypere stemme han har.

“Med eiertrangen blir stemmen dypere”

Helt ubevisst endrer vi mennesker stemmen og tonefallet vårt, alt etter hvem vi snakker med. F. eks. er det forsket på at kvinners stemme endres dagene opp mot eggløsning. Biologisk er det lurt å være mest tiltrekkende i den fruktbare perioden. Stemmen er altså en del av pakken når vi ønsker oppmerksomhet, og vi senker den en liten smule når vi føler oss tiltrukket. Ikke bare av andre mennesker, det kan også være av ting.

En skikkelig god selger kan ofte høre når kunden hans har bestemt seg for å handle, før det har blitt sagt høyt. Det er ganske enkelt fordi eiertrangen gjør at tonefallet blir dypere og talen en smule tregere.

“Maskulinitet oppfattes ikke bare positivt når kvinner velger kjærester”

På et universitet i Skottland analyserte man stemmene til 110 heteroseksuelle menn. Mennenes morsmål var enten engelsk eller tjekkisk, og når de snakket til kvinner de likte, fikk alle sammen mørkere, men også mer ‘syngende’ tone. Hvorfor det? Jo, fordi maskulinitet oppfattes ikke bare positivt når kvinner velger kjærester. Noe rungende og til og med aggressivt kan følge med maskuliniteten. Kanskje også noe promiskuøst…

Læs også: Sånn snakker du deg direkte inn i hjertet til daten din

Det dilemmaet har gjort at mennene i forsøket prøvde å helgardere seg ved å både snakke dypt, men også med en melodisk lyd som signaliserte at de ville være en god og stabil partner. Når forskerne etterfølgende presenterte lydopptakene av de tjekkiske mennenes stemme til engelske kvinner, som da ikke forstod hva de sa, var det akkurat de mørkeste og mest melodiøse stemmene som ble tatt for å være mest sexy.

I dag, hvor vi dater online og helst skriver til hverandre i starten, kan det gå relativt lang tid før vi hører stemmene til hverandre. Når det endelig skjer kan nettopp stemmen være det som enten løfter daten eller får den til å visne bort.

“Det er ikke så rent lite informasjon å hente i selv en kort samtale”

En telefonsamtale kan gjøre en forskjell, for det er ikke så rent lite informasjon å hente selv i en kort samtale. Snakker han/hun fort? Nølende? Er tonen munter eller tilbakeholdene? Lyden av daten din sin stemme kan forsterke, men også redusere din interesse på ekstremt kort tid.

Og det går jo begge veier. Med en fin og klingende stemme kan du bli forført – eller forføre, og med en hes eller skrikende stemme kan det gå helt motsatt.

“Stemmen kan trenes med enkle øvelser”

Hvis du vil ha bedre kontroll over stemmen din, kan den trenes med enkle øvelser. Du kan f. eks. finne noe på lommelegen.no. Du kan også vurdere å synge i kor, gå på yoga hvor du øver på pusteteknikker, eller lære et fremmedspråk. Det er alt sammen god stemmetrening. Endelig kan du bare gå på dater helt til du finner den rette kjæresten. Så kan dere skru ned lyden og hviske søte ord til hverandre. Det pleier også å fungere ganske bra.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.