Når er man klar for et nytt forhold?

Det er helt sikkert ikke når man etter et brudd fortsatt ligger krøllet sammen i sengen sin som en skadeskutt fugl. Men når er man egentlig klar?

Maria Christiansen
Författare

Vi vet godt når vi ikke er klar for et nytt forhold. Som f. eks. når vi fortsatt slikker åpne sår etter et brudd og natt etter natt ligger krøllet sammen under dynen som en skadeskutt fugl. Eller når det oppstår en sjanse til å ha utveksling til et fjernt og eksotisk sted i verden, eller vinteren skal tilbringes som skibums i Alpene. Og det kan være mange andre gode og opplagte grunner til at vi holder oss i skinnet. Uavklarte følelser, helseproblemer… Men når vet man da når man er klar? Sier det seg selv, eller hva?

Du kan sjekke hvor klar du er med disse 7 utsagnene. Hvor mange svarer du ja på? For jo flere “ja” du får, jo mer klar er du til å gå inn i et nytt kapittel i kjærligheten.

1. Jeg ser lyst på fremtiden

Jeg dveler ikke lenger over gamle minner, og det går lang tid mellom hver gang jeg tenker på ekskjæresten min og blir sentimental - eller sur. Det var en gang jeg hadde lyst til å klippe i stykker alle klærne hans, men det kan jeg le av nå. Helt oppriktig er jeg tilbake til mitt gode gamle jeg og ser lyst på fremtiden igjen.

2. Jeg har kontroll

Jeg føler at jeg har overskudd og kontroll på det meste. I forhold til meg selv, men også i forhold til mine eiendeler. Det står ikke lenger møbler og ting hos eksen min som jeg egentlig skal hente, og han/hun har heller ikke alt mulig liggende hos meg. Alt er under kontroll.

3. Jeg vet hva som gjør meg glad

Åh, når man er i dårlig humør fristes man lett til å kaste seg over et eller annet som gir øyeblikkelig nytelse, som godteri, kaker, alkohol eller impulskjøp… Det føles fint akkurat med en gang. Men jeg vet hva som gjør meg glad på lengre sikt. Når mine sanser stimuleres, når jeg har ro i sinnet - og noen koser meg på ryggen.

Les også: 7 gode vaner som gjør ditt kommende forhold bunnsolid

4. Jeg dater ikke mange samtidig

Jeg kan ikke se noe galt i å gå på date med flere forskjellige innenfor samme periode, jeg har jo ikke lovet noen noe. Men jeg dater ikke mange på en gang for å bekrefte eller distrahere meg selv - og hvertfall ikke fordi jeg er ute etter å gjøre eksen min sjalu. Jeg går på dater for å møte nye mennesker og forhåpentligvis finne kjærligheten. Og per nå trives jeg faktisk fint og føler jeg har greit med overskudd.

5. Jeg er alene men ikke ensom

Jeg er alene, men det er helt ok, det varer vel ikke for alltid. Egentlig er det også ok å kunne gjøre hva som passer meg uten å skulle gå på kompromiss, og jeg har sjeldent en voldsom ensomhetsfølelse og føler meg ikke utilstrekkelig fordi jeg ikke har en fast kjæreste akkurat nå. Singellivet funker det også.

6. Jeg har brent sjekklisten

Jeg har en forestilling om hvordan min ideelle kjæreste skal være. Men den er ikke hugget i stein, og bortsett fra at det er egenskaper jeg ikke ville tolerert hos en kommende partner, aksepterer jeg at vi alle er forskjellige. Å gå ut ifra en mental sjekkliste er ikke veien å gå, så den har jeg brent!

7. En date er en date

Selvfølgelig er jeg forventningsfull når jeg går på date, men er det på at fornuftig nivå: Bare det blir morsomt og hyggelig! Jeg går ikke helt over i drømmeland og satser på at hun/han er den eneste ene. Jeg vet at en ny date primært er en sjanse for å møte et nytt menneske, og så er det opp til oss begge å finne ut av om man vil ses igjen.

Les også: Derfor er det en god idé å betale for datingprofilen din

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.