Kjærlighetssorg? Kryss fingrene for at du aldri gjør disse 10 dumme tingene😅

Det er ikke noe å le av når man har blitt dumpet. Men senere - mye senere - kan visse reaksjoner godt frembringe er lite skjevt smil. Hvis de da ikke får deg til å grøsse av pinlighet.

Maria Christiansen
Författare

Et brudd som treffer hardt og midt i hjertet, kan få mennesker til å gjøre de rareste tingene. Eller til å ikke gjøre noe som helst - henge med leppa og fylle et glass med lunken gin til lyden av heavy metal, mens trommehinnene - og naboene - dirrer.

Det finnes tusenvis av velmenende råd mot kjærlighetssorg. Frisk luft og mosjon og den slags. Nye omgivelser, avstand… Her på justkiss.no kan vi supplere med det usedvanlig opplagte forslaget om å gå på en ny date. Eller flere. Men hvem orker å gå ut i naturen i sin ensomhet, eller henge rundt på gymmet til man får blodsmak i munnen - og hvem har mot til å kaste seg ut i et potensielt nytt kjærlighetseventyr, når hjertet føles som et puslespill med tusen brikker som noen har mistet på gulvet.

Læs også: Sånn unngår du å skremme bort de skikkelig gode matchene

Det er aldri lett å takle et brudd. Det er derimot lett ende med ta noen forhastede valg, når store følelser kjemper mot hverandre og ender i et ordentlig kaos. Men hva enn du gjør, så kryss fingrene for at du aldri gjør disse 10 dumme tingene.

Ring og skriv ustanselig

Det er overhodet ingen grunn til å kontakte eksen din lenger. Det er ydmykende og ingen får det bedre av å miste verdigheten ved å ringe og skrive ustanselig til noen som ikke lenger er interessert. Hvis favorittgenseren, mobilladeren din eller andre eiendeler fortsatt befinner seg i eksens varetekt, så få noen til å hjelpe deg med å hente dem.

Strategiske omveier

Ikke kjør rare omveier for å helt “tilfeldig” havne i nærheten av hans/hennes bosted eller arbeidsplass. Selv denne relativt uskyldige stalkingen er veien tilbake - ikke veien frem. Og du skal videre.

Makeover i panikk

Nå skal det sørenmeg skje noe nytt og det kan ikke gå fort nok! Men nei, impulsive beslutninger om å få silikon i brystene, fillers i leppene, gressgrønt hår eller en annen tydelig tatovering er ikke tilrådelig akkurat nå. Diverse makeovers gjort i panikk kan prinsipielt ende med å gjøre deg enda mer trist.

Det var en, det var to, det var tre…

Promiskuitet – altså løssluppen sex til høyre og venstre - og kjærlighetssorg er en dårlig kombo. Det er forsket på at masse one night stands kan føre til depresjon. Motsatt kan promiskuitet også være et tegn på depresjon. Det skal et visst mentalt overskudd til for å være hensynsløs.

Du maler glansbilder på nettet

“Åh-så-lykkelig-og-forelsket-jeg-er-nå”-bilder på sosiale medier som du poster av den ene grunnen at du skal vise eksen din, at du på ingen måte sitter hjemme alene og gråter. Det er ganske gjennomskuelig. Ikke bryt deg selv ned med å lage falske glansbiler.

Druknet i jobb

Det kan være deilig å avlede tankene med noe konkret og hva er da mer nærliggende enn å kaste seg over jobben sin med en voldsom energi? Lange dager, kvelder, helger… Men vær litt snill med deg selv. Ærlig talt, du er det bra menneske, du har bare ikke matchet med riktig person enda.

⛔ Ignorerer helsen din

Selvmedlidenhet og hjertesorg kan ta de rareste avstikkerne fra sunnhetens sikre hovedvei. Under- eller overforbruk av mat kan være en av dem. For mye alkohol og for lite bevegelse kan være andre. Det kan godt være at du senere kan smile mer overbærende til speilbildet ditt når du har gjenvunnet kontrollen, men du gjør ikke deg selv en tjeneste ved å ignorere den fysiske helsen din.

Snakker stygt om eksen

Det er de søteste, kjærligste og inderligste ord som kommer frem når vi beskriver våre elskede. Men når det lille forræderske ordet “eks” kommer foran, kan det nok være at pipen får en annen lyd… I visse tilfeller. Men det er en dårlig strategi å “spre møkk” og snakke stygt om en eks. Det gir dårlig energi, folk blir lei av å høre på det - og de negative utsagnene faller tilbake på avsenderen.

⛔ Venn med vennene

Man kan ha en stor felles vennegjeng, og så må man navigere det på best mulig måte. Men hvis man helt bevisst forsøker å opprettholde en nær relasjon til eksens venner og familie for å lirke ut enhver informasjon, så er det ikke noe positivt. Enda verre er det å date en venn av eksen. Kom igjen!! Vær heller mer med dine venner, som også vil deg det beste.

Hevnen er søt

Det er ikke til å stikke under en stol at etter man har blitt såret, ville det jo føles godt med en eller annen form for kompensasjon? En kjip gjengjeldelses-manøver vil nok føles tilfredstillende der og da, men på sikt risikerer du at du får boomerangen rett i fleisen igjen og du fyller seg selv med selvhat. Er hevnen søt? Se deg heller om etter en søt kjæreste.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.