Her er de 15 største deal breakerne på første date

Noen deal breakere er åpenlyse. Hvis daten din drikker seg drita, er ustelt eller viser seg å være betraktelig - på grensen til komisk - forskjellig fra beskrivelsen på profilen, så goodbye. Andre ting som setter en stopper for datingen er bare i kategorien mislykket - som disse 15.

Maria Christiansen
Författare

Første-date-deal-breakere kan være morsomme. I venners lag kan de gi latterkramper når de blir fortalt, men deal breakere i dating mens man dater, er absolutt ikke morsomme. Tvert imot sure, kjipe og irriterende… Der dro man og regnet med å møte en trivelig person, men nei!

Deal breakere er alt det du under ingen omstendigheter aksepterer. Det kan handle om fysisk fremtoning og det kan handle om oppførsel og interesser. Hva enn det nå er, er forskjellig fra person til person. Drømmer man f. eks om familie og barn, bør man kanskje ikke bli sammen med en globetrotter, som heller vil dra jorden rundt på motorsykkel.

Les også: Åh gud, jeg skal på date - hva gjør jeg??

Noen deal breakere er åpenlyse. Hvis daten din møter opp dritings, eller blir det underveis, er ustelt og lukter vondt - eller hvis han eller hun har løyet på profilen sin og nå viser seg å være helt - ja på grensen til komisk - annerledes, da er det bare å gi goodbye, det er helt sikkert. Andre er bare mislykkede bremseklosser - men det betyr ikke at de er noe mindre deal breaker. Ifølge diverse undersøkelser og spørreundersøkelser funnet på nett er det disse 15 (i tilfeldig rekkefølge) som er blant de verste.

1. Ustelt og møkkete

Hverken menn eller kvinner gidder å dra på date med noen som ligner på en uteligger. I et amerikansk studie spurte man over 5500 voksne mennesker om hvilke deal breakere de anså å være de største. Mangel på personlig hygiene kom - ikke så uventet - inn på en klar førsteplass.

2. Stahet

Stahet er et personlighetstrekk som kan være både bra og dårlig. Hvis staheten går ut på at man ikke gir seg før man har nådd målet sitt, så er det som regel positivt. Hvis man derimot fortsetter å tviholde på avgjørelsene og meningene sine, selv om noen motbeviser det med sunn fornuft og logikk, ja da… Et stort sukk! Det er ikke mange som gidder å date et stabeist.

Læs også: Holder du på å miste tålmodigheten når det kommer til å finne deg en kjæreste?

3. Sen i avtrekket

En slapp (kunne egentlig bare skrevet lat) og energiløs date ender fort. Det skal være en viss drive til stede. Når man er – eller anses for å være – lat eller slapp er selvsagt ganske individuelt, men hvis selv den minste aktivitet krever overtalelse, ja da er det neppe grunnlag for ytterligere aktivitet i det hele tatt. De færreste gidder å date mennesker som er sen i avtrekket og ikke har noen interesser.

4. Manglende humor

Mangel på humoristisk sans er skikkelig turn-off hos både menn og kvinner. “Hvis du kan få en kvinne til å la, kan du få henne til alt”, lyder et sitat fra verdens største sexsymbol Marylin Monroe. De menneskene som derimot ikke har fått humoren “i gave”, må finne frem smilet hvis de vil øke sjansene sine.

5. Klengete og needy

Egentlig er det forferdelig synd på mennesker som har så behov for kjærlighet at de ender opp med å virke klengete og needy. For resultatet er dessverre ofte at de ikke finner seg en kjæreste. Å være needy betyr at man elsker for mye – overøser daten sin med store følelser - og det blir fort litt for overveldende.

6. Uhåndterlig avstand

Så lenge man snakker online, gjør det ikke så mye at den geografiske avstanden er stor, men den blir allikevel utslagsgivende – eller kanskje brukt som begrunnelse etter første date. Det skal noe ekstraordinært til hvis man skal klare å se forbi det at daten bor langt unna.

7. Skuffende utseende

Det er ikke bra hvis utseende til den nye daten er veldig avvikende fra det det fremstår som på profilen. Her handler det ikke så mye om fysisk fremtoning, men om manglende troverdighet. Men noen dater ender også med den ene, fordi utseendet skuffer. For høy, for lav, for tykk, for tynn, feil!! Ja…

8. Tobakk - nei takk!

Full og ferdig! De færreste vil dra på date nr. 2 hvis han eller hun man har avtale med møter opp beruset eller blir det i løpet av den tiden dere er sammen. Røyking med påfølgende røyklukt og misfargede tenner er også en klar deal breaker, hvis man ikke selv røyker.

9. Dårlige manerer

Det er ikke mye som er så usexy som når noen føler de er bedre enn andre og derfor tror at de kan komme unna med hva som helst. F. eks å være uhøflig overfor personalet på en kafé eller snike i køen. Åh, det får en til å krølle tærne. Og det gjør man også hvis de dårlige manerene går i den retningen at man ikke bryr seg om å komme til avtalt tid, snakke med mat i munnen og i det hele tatt spise og drikke på en ekkel måte. Slaskete og ekkel er rett og slett bigtime deal breaker.

10. Vil/vil ikke ha – eller har barn

Hvis man selv ønsker seg familie og barn, er det ikke noe poeng i å date en som vil reise verden rundt, fri som fuglen. Eller hvis man allerede har barn og ikke vil ha flere, er det ikke så heldig med en kjæreste som ønsker seg sin egen far-mor-barn-familie. Det lure er derfor å få avklart det spørsmålet ganske tidlig.

11. For opptatt av skjermen

En date som er veldig opptatt av å svare på telefonen sin, sende meldinger eller bare sjekke det ene eller det andre på nettet, er en sabla irriterende date! Den manglende tilstedeværelsen etterlater et inntrykk av at vedkommende kjeder seg, og det er ikke spesielt hyggelig. Viser det seg også at daten/den nye kjæresten er totalt avhengig av skjermen, og konstant er opptatt av tv, gaming, sosiale medier og sånne ting, er det generelt også en deal breaker.

12. Onkel Skrue

Det er ikke noe galt i å være økonomisk ansvarlig og fornuftig med penger, nei nei. Heller ikke et vondt ord om å være bevisst med penger hvis lommeboken er tom, da kan det jo ikke være annerledes. Men gjerrighet er en deal breaker. Mennesker som ikke unner seg selv - og hvertfall ikke andre - enkle fornøyelser, som ikke vil by på eller dele med andre fordi de som Onkel Skrue selv foretrekker å sitte godt i det. Dét er trist selskap det.

13. Religion

Religion har siden tidenes morgen vært årsaken til krig og splittelse, og i dating er religion ofte av stor betydning – om ikke alltid en deal breaker – så er det en fordom. Mange unngår emnet i profilteksten sin, men da det for mange religiøse mennesker er en viktig del av tilværelsen, gir det ikke mening å holde tilbake på de opplysningene. Da risikerer man bare at det setter en stopper for datingen.

14. Manglende omsorg for seg selv

Noen mennesker tar ikke godt nok vare på seg selv. De bryr seg ikke om at deres livsstil er usunn og rett og slett skadelig for helsen deres. Men hvis man ikke klarer å passe ordentlig på eller ta vare på seg selv, klarer man da å passe eller ta vare på andre? For mange er det en deal breaker, hvis sunn mat og trening er ikke-eksisterende. For andre er igjen manglende omsorg for seg selv å trene alt for mye og ha noen litt radikale spisevaner.

15. Dårlig dialog

Det sier seg selv at man skal like å snakke sammen, hvis forholder skal utvikle seg. Noen ganger lykkes det bare ikke. Det kan føles som om man er på totalt forskjellige frekvenser. Man snakker forbi hverandre, forstår ikke hverandres poenger, samtalen stopper opp… Det blir mer og mer kleint, og det på tross av at begge var fulle av forventning før daten. Kjipt! Men livet må gå videre. Til og med datinglivet.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.